Nogomet

Pele okreva po odstranitvi tumorja

Sao Paulo, 07. 09. 2021 08.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji legendarni brazilski nogometni zvezdnik Pele dobro okreva po sobotni operaciji tumorja na debelem črevesu, poročajo mednarodne agencije. 80-letna nogometna legenda je prek socialnega omrežja Instagram tudi sporočil, da se počuti dobro.

"V soboto so me operirali, da odstranijo sumljivo tkivo na mojem debelem črevesu. Tumor so odkrili na preiskavah, ki sem jih omenil že prejšnji teden. Zdaj se počutim že zelo dobro," je zapisano na Pelejevem Instagramu.

Prejšnji teden je 80-letni Pele odšel v bolnišnico v Sao Paulu na redne preglede, ki jih pred tem zaradi pandemije covida-19 ni mogel opraviti. Takrat novic o kakršnih koli zdravstvenih težavah ni bilo.

A Pele je bil vseskozi nekoliko svojevrsten in je posredno nakazal na težave. Tudi v komentarju tumorja se ni izneveril svojemu slogu. "Vajen sem slaviti velike zmage z vami ob strani," je svojim privržencem sporočil nogometaš in dodal, da se bo tekme lotil z nasmeškom na obrazu, z veliko optimizma in veselja do življenja ter obdan z ljubeznijo družine in prijateljev.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pele je za brazilsko nogometno reprezentanco odigral 92 tekem ter se z njo veselil treh naslovov svetovnega prvaka (1958, 1962, 1970). In v zgodovino se je vpisal prav kot edini nogometaš doslej, ki se lahko pohvali s tremi tovrstnimi naslovi.

Alessandro Altobelli, Pele in Diego Maradona
Alessandro Altobelli, Pele in Diego Maradona FOTO: AP

S starostjo so prišle tudi zdravstvene težave in lani je njegov sin Edinho za portal Globoesporte razkril, da ima njegov oče zaradi zdravstvenih težav tudi psihične probleme. Ti so se povečali, ko je imel po operaciji kolka težave z mobilnostjo, saj mu je bilo zaradi tega nerodno.

A ne le težave s kolkom, ki so mu ga operirali večkrat. V preteklih letih je imel tudi težave s hrbtenico, kolenom in vnetje sečil, po katerem so mu odstranili ledvične kamne.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flojdi
07. 09. 2021 16.19
Vse dobro mu želim ! / je pa zanimivo , da mi ga je ravno dva dneva nazaj uspelo prvič videti v filmu Escape to victory , skupaj s Silvestrom
gogi_
07. 09. 2021 12.01
+3
Vse naj pri okrevanju. To o legendi pa ni na mestu,kdor pozna zgodovino nogometa se ve kdo je Pele.
cripstoned
07. 09. 2021 11.32
+3
srecno legenda...vsekakor eden izmed najvecjih igralcev kar jih je nogomet videl..
Nikdar več
07. 09. 2021 09.24
+6
Srečno še nadaljnih, vsaj, 20 let!