Nogomet

Pele zadnjič letos na kemoterapiji, stanje stabilno

Sao Paulo, 09. 12. 2021 07.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Eden najboljših nogometašev v zgodovini Edson Arantes do Nascimento, bolj znan kot Pele, je moral znova v bolnišnico Albert Einstein v Sao Paulu, kjer so ga septembra operirali zaradi tumorja na debelem črevesu. Njegova hčerka Flavia je na Instagramu sporočila, da je šel Pele na kemoterapijo, s katero bo nadaljeval zdravljenje.

Pele je imel v zadnjih tednih številne zdravstvene težave, a v krogu družine zagotavljajo, da je njegovo stanje stabilno.
Pele je imel v zadnjih tednih številne zdravstvene težave, a v krogu družine zagotavljajo, da je njegovo stanje stabilno. FOTO: AP

Iz bolnišnice, v kateri je septembra preživel mesec dni, so sporočili, da je zdravstveno stanje 81-letnega Peleja stabilno in se bo v nekaj dneh predvidoma lahko vrnil v domačo oskrbo.

Konec septembra je ista bolnišnica sporočila, da bo moral trikratni svetovni prvak na kemoterapijo za zdravljenje tumorja, odkritega med rutinskimi pregledi. Nato je bil 4. septembra operiran in zatem deset dni na intenzivni negi, kamor se je vrnil nekaj dni pozneje zaradi težav z dihanjem.

Ena od njegovih hčera Flavia je ponoči na Instagramu prosila Pelejeve oboževalce, naj mu namenijo dobre misli in jim zagotovila, da je to zadnji obisk Einsteina letos. Povedala je, da je njen oče na zdravljenju, pregledih in kemoterapiji.

Pred bolnišnico je še ena od njegovih hčera, Kely Nascimento, pomirjala njegove oboževalce s fotografijami in videoposnetki iz bolnišnice, na katerih je njen oče kljub očitni utrujenosti še vedno nasmejan in zabaven.

Tudi sam Pele je v zadnjem času imel nekaj objav na družbenih omrežjih, v eni od njih je prejšnji teden Argentincu Lionelu Messiju čestital za njegovo sedmo zlato žogo.

V zadnjih letih je imel Pele številne zdravstvene težave, zlasti leta 2019, ko je bil hospitaliziran v Parizu in nato premeščen v Sao Paulo zaradi ledvičnih kamnov.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Schnitzel
09. 12. 2021 08.12
+7
Ne daj se, legenda! Vse bo v redu.😊