Nogomet

Rashford z 'bombo' poskrbel za zmago vragov tudi v Sevilli

Sevilla, 16. 03. 2023 20.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J., A.V.
Komentarji
14

Na povratni tekmi osmine finala Lige Evropa sta se v Sevilli pomerila domači Betis in otoški Manchester United. Angleži so prvo tekmo na Old Traffordu dobili s 4:1. Tudi na povratnem obračunu so slavili Otočani, edini gol na tekmi je dosegel angleški reprezentant Marcus Rashford, ki je zadel na začetku drugega polčasa s strelom od daleč.

Spomnimo, angleški velikan Manchester United je na prvi tekmi osmine finala v nogometni Ligi Evropa s 4:1 premagal špansko ekipo Betis. 

Žreb parov četrtfinala in polfinala bo v petek v Nyonu. Prve tekme med osmerico najboljših bodo 13. aprila, povratne teden dni kasneje. Polfinale bo na sporedu 11. in 18. maja, finale pa bo v Budimpešti 31. maja.

Rdeči vragi so po razočaranju na prvenstvenem derbiju proti Liverpoolu (0:7) v enaki postavi začeli dvoboj proti Betisu in po šestih minutah povedli. Z močnim strelom je bil natančen Marcus Rashford. Že do polčasa pa so tudi Andaluzijci pokazali zobe in izenačili prek Ayozeja Pereza. V drugem polčasu pa je prevladoval United in dosegel še tri gole. Najprej je lepo z roba kazenskega prostora zadel Antony, Bruno Fernandes je kasneje z glavo po udarcu s kota povišal na 3:1, končni izid pa je v končnici tekme postavil Wout Weghorst.

Donny van de Beek, Alejandro Garnacho, Christian Eriksen in Anthony Martial zaradi dolgotrajnih poškodb niso bili na voljo trenerju Eriku ten Hagu, Brazilec Antony pa v Španijo ni odpotoval zaradi bolezni. Otočane je v Andaluziji pričakala razgreto ozračje polnega stadiona in pregovorno fanatičnih navijačev zeleno-belih. Posledično so gostitelji uvodne minute odigrali na krilih fantastične atmosfere in bili v tem delu igre podjetnejši tekmec. In res, že v osmi minuti je imel Juanmi izjemno priložnost za hitro vodstvo domačih, a je njegov strel z levo nogo zletel tik mimo vrat. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Le nekaj minut kasneje so imeli zeleno-beli novo veliko priložnost za dosego zadetka, vendar pa je poskus Joaquina zaustavil okvir vrat. 

Edini gol na tekmi je padel na začetku drugega polčasa. Zadel je Marcus Rashford. Ta je s 30 m s sijajno odmerjenim udarcem premagal Ruija Silvo.

Pritisk Andaluzijcev ni pojenjal, toda uvodni nalet ni prinesel spremembe izida. Rdeče vragi so po minutah trpljenja le prišli do sape in tudi že prvih napadalnih akcij, toda še brez strela proti golu.  Če je bil v prvih dvajsetih minutah Betis veliko boljša ekipa na travniku stadiona Benito Villamarin, pa je v drugem delu prvega polčasa gostujoča ekipa le prišla do pričakovane terenske pobude in v tem delu igre je v zraku visel gol domačih. 

Betis vs Manchester United (1. polčas)
Betis vs Manchester United (1. polčas) FOTO: Sofascore.com

V drugem delu uvodnega polčasa se je igra z obeh strani umirila, prometa pred vrati je bilo precej manj in takšna tekma je seveda veliko bolj ustrezala rdečim vragom, ki so s prve tekme prinesli prednost treh golov. Vragi so bili ob izteku prvega polčasa v veliki priložnosti za vodstvo, a je poskus Facunda Pellistrija zadel okvir vrat in tekmeca sta na odmor odšla z najmanj priljubljenim izidom (0:0). Nadaljevanje tekme je, za razliko od uvoda v prvi polčas, bolje odprl Manchester United in bil že po nekaj minutah, a se je Marcus Rashford v situacija ena na ena osmešil s povsem ponesrečenim strelom. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Angleški reprezentant se je odkupil že v naslednji akciji, ko je učinkovito zadel s strelom od daleč (0:1).  Zadetek Rashforda je bolj ali manj zapečatil usodo zeleno-belih, ki so po prejetem golu povsem popustili. Betis je bil že tako pred povratnim obračunom pred zahtevno nalogo, kako izničiti zaostanek po porazu z 1:4 s prve tekme na Old Traffordu. V prvem polčasu so bili boljši tekmec, zadeli vratnico, a žoga nikakor ni našla poti mimo Davida De Gee. Ta je v drugem polčasu nekajkrat odlično posredoval, po dveh zapravljenih priložnostih pa je nato v 56. minuti vendarle zadel Marcus Rashford. Ta je s 30 m s sijajno odmerjenim udarcem premagal Ruija Silvo in zapečatil usodo Betisa, vragom pa odprl pot v četrtfinale.

Betis vs Manchester United
Betis vs Manchester United FOTO: AP

Izid:
Betis - Manchester United 0:1 (0:0) /1:4*
Rashford 55.
*- izid prve tekme

Postavi:
Betis: Rui Silva, Sabaly, Pezzella, Edgar, Abner, Rodriguez, William Carvalho, Aitor Ruibal, Joaquin, Juanmi, Ayoze Perez.

ManUnited: de Gea, Wan-Bissaka, Maguire, Martinez, Malacia, Casemiro, Fred, Pellistri, Fernandes, Rashford, Weghorst.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

20.43

Do naslednjih nogometnih prenosov ...

Ljubiteljice in ljubitelji nogometa, hvala vam, ker ste dobro uro in pol preživeli v naši družbi ob spremljanju povratnega dvoboja osmine finala Lige Evropa med Betisom in Manchester Unitedom. na koncu so se zaslužene zmage in posledičnega napredovanja v četrtfinale omenjenega tekmovanja veselili v angleškem taboru. Prijeten večer še naprej in lahko noč ...

20.38

Še statistični prikaz razmerja moči med Betisom in Manchester Unitedom (0:1)

90' + 3

Konec tekme: United po zmagi z 1:0 zasluženo med osem v Ligi Evropa

Nogometaši Manchester Uniteda so se s skupnim izidom 5:1 zanesljivo uvrstili med osem najboljših moštev v Ligi Evropa

80. minuta

Še 10 minut do napredovanja Uniteda v četrtfinale Lige Evropa

Po doseženem zadetku rdečih vragov spremljamo bolj ali manj igro med obema kazenskima prostoroma, a izrazitejših priložnosti si ne eni ne drugi niso priigrali.

...

Še enkrat si lahko ogledate, kako so nogometaši Manchester Uniteda prišli v vodstvo

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SeteGibernau
16. 03. 2023 21.23
-11
Liverpool - ManU 7:0 , Liverpool - Real Madrid 2:6
SeteGibernau
16. 03. 2023 21.23
-11
Samo en je kraljevi klub - Real Madrid, najboljsi klub na svetu.
Matrax
17. 03. 2023 08.13
+12
Tistih 7:0 se lahko zgodi 1x na leto. Ni vsak dan nedelja, da kaj si zmisliš, da ti uspe. Če si gledal tekmo veš o čem govorim.
Jezdimir
17. 03. 2023 09.25
+11
Sanja svinja o hibridima...bi rekli dol Korlovi...hehehe
Bigbadjohn
17. 03. 2023 13.08
Kaj pa, če so tudi na drugih planetih Madridi? (možno, de je nartaboljši v Vesolju, hehe...))
Bebec
16. 03. 2023 21.14
+2
United je na pravi poti.Še Glazerji,da grejo je united v 2 let na vrhu evrope in anglije.
energetik10
16. 03. 2023 19.53
+1
hahah kakšni talenti katero tekmo dajo v zivo😂😂…ene in iste vedno, tudi ce bi prva tekma bla 7:0…
Trembalajek
16. 03. 2023 13.53
-1
A Barcelona in PSG se pa vključita šele v četrtfinalu?
Matrax
16. 03. 2023 19.43
+0
Polfinalu LP, igrata 3 na 3 na meterske gole.
265004
16. 03. 2023 21.08
+0
AHAHAHAHA,kaj sta izvirna ,res to se lahko spomni samo res bistra oseba...ahahahahaa
HUSO BOSS
16. 03. 2023 08.17
+0
V KAKŠNI RISANKI JA PROTI LETOŠNJEM UNITEDU PA MISIJA NEMOGOČE!
Matrax
16. 03. 2023 08.24
+2
Dejansko res je pa tud res, da ena neumnost lahko postavi tekmo na glavo. Vse je mogoče.