Nogomet

Zidane in Ramos pohvalila sodnike, pri Betisu jezni: Tako je težko igrati

Sevilla, 27. 09. 2020 08.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Real Madrid je po preobratu slavil prvo zmago v novi sezoni španskega prvenstva, ki si jo je zagotovil v Sevilli pri Real Betisu (3:2). Trenerja obeh ekip, nekdanji strateg Madridčanov pri Betisu Manuel Pellegrini in sloviti Zinedine Zidane pri Realu, sta videla povsem drugačno tekmo, ki so jo predvsem po mnenju domačih odločile sporne sodniške odločitve.

Realova strelca v Sevilli: Federico Valverde in kapetan Sergio Ramos proslavljata po golu Urugvajca za 1:0.
Realova strelca v Sevilli: Federico Valverde in kapetan Sergio Ramos proslavljata po golu Urugvajca za 1:0. FOTO: AP
Z zanimivimi izjavami oziroma objavami je na družbenih omrežjih postregel Carles Puyol. Dolgoletni kapetan Barcelone se je s čustvenimi simboli najprej posmehoval dogodkom v Sevilli, nato pa zapisal, da bo morala Barcelona igrati "zelo dobro", če bo želela osvojiti naslov. "Ko je dvom, gre vedno v korist velike ekipe, to je tako, vedno se dogaja," je bentil vratar Betisa Joel Robles. "Majhne podrobnosti gredo vedno v korist velike ekipe," je dodal, medtem ko se je nesrečni branilec Bartra, sicer nekdanji član Barcelone, spraševal, kako bi lahko preprečil dosojeno najstrožjo kazen. "Imam pol telesa med žogo in (napadalcem Borjo, op. a.) Mayoralom, vrgel me je naprej, ko se je z nogo pripravljal na strel, jaz pa se ne morem umakniti," je menil Bartra. "Pravijo, da VAR ne posreduje v 'sivi coni', preseneča pa, da je v tem primeru posredoval. Roke si ne morem odrezati. Želel sem se opreti. Noben igralec Reala ni protestiral, saj je to običajna situacija v igri."

Betisu se je na obračunu drugega kroga španskega prvenstva proti Real Madridu uspelo vrniti po zaostanku, za katerega je v 14. minuti poskrbel Federico Valverde, in še pred polčasom povesti z 2:1, potem ko sta mrežo Thibauta Courtoisa zatresla Aissa Mandi in William Carvalho. A nato je v drugem polčasu lastno mrežo že v enem prvih napadov zatresel Emerson, ki je bil v 67. minuti tudi izključen, Madridčani pa so v 82. minuti dosegli zmagoviti gol z enajstih metrov. Po prekršku Marca Bartre je bil s "Panenko" natančen nezgrešljivi kapetan Sergio Ramos, ki je s serijo uspešno izvedenih enajstmetrovk blestel že v zaključku minule sezone.

"Igrati proti vsem (Real Madridu, enajstmetrovki, izključitvi in VAR, op. a.) je težko," je po obračunu dejal nekdanji trener Reala in zdaj Betisa Manuel Pellegrini. "Bili smo veliko boljši od Real Madrida v prvem polčasu, dosegli smo dva gola in imeli tri čiste priložnosti za nov zadetek. Drugi polčas je bil bolj izenačen, nato je sledil rdeči karton, enajstmetrovka ... Igrati tako dolgo z igralcem manj je bilo težko. Ko igraš proti Real Madridu in proti tebi dosodijo enajstmetrovko, zaradi VAR pa ti izključijo še igralca, je zelo težko. A zadovoljen sem z igro, ko je bilo enajst proti enajstim."

Zidane: Zadolžitev sodnika je, da pregleda akcije
Pellegrini po prvem ligaškem porazu na klopi seviljskih belo-zelenih, ki jih je na uvodu v sezono popeljal do dveh zaporednih zmag, ni skrival razočaranja. Pričakovano je imel precej drugačen pogled na odločitve sodnikov, ki jim je poveljeval Ricardo de Burgos Bengoetxea, njegov trenerski kolega Zinedine Zidane.

"Imamo sodnika in njegova zadolžitev je, da pregleda akcije. Mislim, da je bil današnji razplet pošten," je na novinarski konferenci po tekmi povedal Zidane. "Sodnik je glavni, nikoli se ne mešam v sodniško delo in danes bo enako. Najpomembnejši podatek je naš način igre, dali smo vse od sebe na zelo težkem gostovanju. Srečni smo in zadovoljni z delom, ki smo ga opravili, pustili smo srce na igrišču in prišli do treh pomembnih točk."

Pellegrini, ki je v Španiji že zelo uspešno vodil Villarreal in Malago, se je po letu 2013 vrnil na Iberski polotok, potem ko je vodil Manchester City, Hebei in West Ham United.
Pellegrini, ki je v Španiji že zelo uspešno vodil Villarreal in Malago, se je po letu 2013 vrnil na Iberski polotok, potem ko je vodil Manchester City, Hebei in West Ham United. FOTO: AP
Na zadnjih 13 ligaških tekmah, vključno s preteklo sezono, je Real izvedel šest enajstmetrovk in vse tudi izkoristil. Štirikrat je zadel kapetan Ramos, dvakrat pa napadalec Karim Benzema. Le ena najstrožja kazen od zadnjih šestih je bila v korist Reala dosojena v prvem polčasu, vse ostale pa po 50. minuti, medtem ko Realovi nasprotniki v "pokoronskem" obdobju z bele pike še niso streljali. V minuli sezoni je bil skupni izkoristek Ramosa in Benzemaja z enajstih metrov 12 strelov/12 golov.

Ramos je v pogovoru za televizijo Movistar dodal: "Moral si bom še enkrat ogledati posnetke, saj sem bil preveč oddaljen. Nisem tisti, ki bi moral soditi o kateri koli konkretni akciji, povedali pa so mi, da je bila čista enajstmetrovka. Zdaj ne moremo spremeniti ničesar, sodniki so nam včasih pomagali, spet drugič so nas oškodovali. To je nogomet. Sodnik opravlja delo na najboljši možni način in ne verjamem, da sodi v korist kogar koli. Zelo dobro smo začeli, prevladovali, bili samozavestni, dosegli prvi gol in se nato nezavedno pomaknili nazaj, podarjali žoge in glede na ekipo, s kateri smo se pomerili, ki je kakovostna, ji uspe priti do priložnosti in lahko ti zabije kakšen gol. Pomembna pa je miselnost ekipe, v drugem polčasu smo od začetka nadzirali igro in hitro izenačili ter se spet vrnili v igro. Na koncu trpiš, saj nogomet postaja vedno težji."

Brez novic o okrepitvah 
Oba z Zidanom sta morala po tekmi spregovoriti tudi o igralcih, ki bi še lahko okrepili "kraljevi klub" pred oktobrskim zaprtjem prestopnega roka. Trener Reala je celo dejal, da si okrepitev "ne želi".

"Če si želim okrepitev? Ne. O tem smo že govorili. Zadovoljen sem z ekipo, ki jo imam. Smo takšni, kot smo, in poskusili bomo odigrati dobro sezono," je dejal Zidane, medtem ko je Ramos odgovoril v podobnem slogu: "Nismo tisti, ki bi moštvo postavljali pod vprašaj, smo takšni, kot smo, in računamo lahko na tiste, ki so tukaj. Zdaj, če mora kdo priti ... Sezona se je začela, ni potrebe po pritoževanju in moramo se soočiti s tem. Ne bomo živeli od tega ali onega nakupa igralca. Finančni vložki kluba niso odvisni od nas, mi smo lani že storili vse za to, da so zaposleni v klubu lahko prejemali redne plače. Ko je potrebna ta pomoč, jo vedno nudimo."

Vrhunci tekme Real Betis ‒ Real Madrid:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Dinamo Kijev - Gent in PAOK - Krasnodar
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (225)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Johnny_J
27. 09. 2020 21.51
+5
Aja, zmotilo me je tudi, da je vratar pri penalu stopil iz črte preden je ramos udaril žogo, to se je na posnetku lepo videlo, ampak le, ko od barce golman brani penal, se tak sestop iz črte kaznuje s ponovnim izvajanjem najstrožje kazni. Var-video asistent reala
Janezcesnik
27. 09. 2020 21.53
+2
dark horse
28. 09. 2020 08.31
+5
Če je gol se ne ponavlja razen v primeru da brani
cripstoned
28. 09. 2020 08.43
-5
smesni ste zakaj potem sodnik lani ni ponovil penala proti borussiji v ligi prvakov ko je ter stegen sel iz crte in branil penal?
fihner
28. 09. 2020 09.10
+3
AtleticoSLO
27. 09. 2020 19.53
+3
Počakajmo danes se na Barvo in potem komrntirajmo
AtleticoSLO
27. 09. 2020 19.53
+2
cripstoned
27. 09. 2020 19.40
+0
zakaj ste ''navijaci'' barce zmozni v temi reala napisati 150+komentarjev...v temah barce pa vedno manj kot 15 komentarjev..ker niste navijaci barce ampak samo hejteri real madrida...tukaj ste nekaj malega potem pa tema, ustvarjanje novih profilov ampak pljuvanje po najboljsih pa ostane....to ste vi hejteri real madrida...
dark horse
27. 09. 2020 19.56
+1
09ZarMan10
29. 09. 2020 11.07
Kakšne probleme pa imaš ti? Dejstvo je, da je Barca za nekatere najljubši klub, Real pa pač ...najbolj osovražen. To ne bo spremenil niti odhod Messija... .Zanimivo pa je, da navkljub temu, da očitaš "dejavnost" Barcinih navijačev pod članki Reala ti očitno točno veš, kaj se dogaja pod članki Barce. Torej si kot Slovenska politika. Lažno pošten, drugače pač dvoličen!
drimtim
27. 09. 2020 19.30
+2
Real Madrid ligo bo letos osvojil Atletico,ker toliko penalov pa tudi ne morejo dobiti.
drimtim
27. 09. 2020 19.26
+3
Res pametna poteza ko so nagnali Suareza,še kako jim bo žal.Atletico letos prvak.
romantika umira
27. 09. 2020 19.34
+2
A lahko ste malo bolj objektivni in prenehate določati zmagovalcev in pisati neumnosti zgolj po eni tekmi? Po tem pa ste vsi poskriti in vas ni nikjer.
AtleticoSLO
27. 09. 2020 18.22
+8
Čestitke Atletom za UAW tekmo...Hvala Barci za Luisa
cripstoned
27. 09. 2020 18.13
-10
samo tile nasi zvesti hejterji pa ga vedno zmagajo z argumentiranjem...postavis preprosto vprasanje in vidis kako zlagani v resnici so....obrez, obrez kaj si jim naredil..
dark horse
27. 09. 2020 19.59
-1
Eno preprosto vprašanje zate in pričakujem odgovor. Zakaj se je pri Joviču upoštevala roka zadnjega igralca, pri penalu ta real pa se ni upoštevala roja napadalca da ni bil ofsajd?? Hvala za odgovor ki ga kot vedno ne bo pacient 🙈😂
cripstoned
27. 09. 2020 18.02
-12
kollerik in ostali...se prehitro ste prisli iz lukenj...verjamem da bo barcelona letos potrebovala pomoc sodnikov ker drugace bo v borbi za 4.mesto...real madrid, atleti in sevilla so preprosto premocni....kako vas bo tolkla karma skozi sezono vi se tega sploh se ne zavedate...saj veste takoj ko popljuvate real madrid pride barca in poskrbi se za vecjo pljuvanje po vas ''navijacih'' ne dvomim da bo tudi letos barca potrebovala 15igralcev v polju ko bo nasproti stal dalec najvecji klub spanije in sveta......sovrazite najboljsega...tega pac ne pozabite nikoli..
bizgecc
27. 09. 2020 18.09
+4
Real premocan za barco... Za muro mogoce res
cripstoned
27. 09. 2020 18.12
-15
odkar je zidane pri realu barca nima recepta..z messijem ali brez...tako pac je....ampak ja dajte si lagati da je barca boljsa...tako kot ste si lani...po elklasikih pa mrk in skrivanje do junija kjer ste se prikazali ko je barca izlocila napoli in zaceli napovedovati kako boste igrali finale...potem je prisel bayern in se izzivljal nad barcelono celo tako da so si morali dati avtogol da ne bi bil poraz se toliko hujsi....barca ni v evropi med top 5 ekipami ze 7.sezon zapored in glede na trenutno stanje mislim da ne bo se naslednji 3...v spaniji je pa tako ali tako primat ponovno prevzel najtrofejnejsi klub ki ga tako sovrazis zaradi 13ih uspehov v evropi in 34 v spaniji....se na mnoga leta bizgecc..
drimtim
27. 09. 2020 19.27
+2
Tebe že nekaj tolče,glede na komentarje.
samomojemnenje
27. 09. 2020 19.42
+2
drimtim, pusti Cripsija, jaz ga imam že kar nekaj časa na ignor, ker res ni normalen. Zadnja cvetka, da Barca 7 let ni med top 5 v Evropi, pa je pred petimi leti osvojila CL in potem še dvakrat v 1/2 finalu.
romantika umira
27. 09. 2020 17.33
+0
Zaslužena zmaga Reala. Gospodu Obrezu pa priporočam dobrega okulista in strokovno pomoč saj to njegovo sprenevedanje in nevoščljivost kvari naše otroke na tem portalu:) Stvari so šle izven nadzora takšne amaterske komentarje si profesionalni komentator niti v sanjah ne bi smel upati izgovoriti. Upam samo da danes Karma ne pokoplje Barco zaradi določenih neodraslih otrokov tu gor.
Kollerik
27. 09. 2020 18.49
+4
Kollerik
27. 09. 2020 17.16
+3
Kakšna sramota za profesionalno sojenje in za ves Španski ter tudi Evropski nogomet! Realovi sudije postajajo čistokrvni balkanci rodom i radom...
cripstoned
27. 09. 2020 17.51
-4
no poglej kaksen penal je dobil newcastle proti tottenhamu...daj pokomentiraj ali je bil ali ne da vidim to dvolicnost ...hahahaahh
Kollerika
27. 09. 2020 17.06
-9
Obrez in messifili zlivajo frustracije po tisti sramotni zgodovinski tekmi 2:8 ampak res jim nič ne pomaga.mi se sladko smejemo oni pa zgubljajo žiuce in tekme.
drimtim
27. 09. 2020 19.28
+4
zaprtost nima meja,samo nick zamenjaš in gremo dalje z istimi nebulozami
ledr
27. 09. 2020 17.01
+8
Pred VAR-om je bilo sojenje v Španiji farsa. Po uvedbi VAR-a je pa burleska. To res več nima nobenega smisla. To več ni podobno ničemur in vsak kakršnikoli komentar je odveč. Lahko le še preimenujejo ligo v "Real Madrid league".
ledr
27. 09. 2020 17.17
+9
Zidan pa pravi, da sojenja ne komentira in ga tudi tokrat ne bo. A ima slučajno kakšno potrebo za to??? A jo je sploh kdaj imel???
cripstoned
27. 09. 2020 16.58
-10
kollerik ko se bo sodilo v korist barcelone ze danes ali pa na naslednji tekmi se ne skrivaj... pa ceprav je vceraj real madrid zmagal posteno in zasluzeno pa vam jokicam prav ali ne...
User513426
27. 09. 2020 18.54
-1
ne bodi glasen če vam je sodnik piskal gol iz offsida in še penal ko se je prekršek začel 2m izven kazenskega
Kollerik
27. 09. 2020 16.53
+6
Obrez car! Želim si, da bi komentiral še najmanj naslednjih 100 let!
AS1983
27. 09. 2020 16.40
+5
Kraljevi klub, mafijski klub, vse jim.piskajo realu v prid, da druge ekipe spravljajo ob zivce
cripstoned
27. 09. 2020 16.52
-8
city je premagal real. madrid v madridu ko je dobil smesno dosojen penal... lanski elklasiko v barceloni si tudi lahko pogledas pa bos videl da se motis...
Kollerik
27. 09. 2020 16.14
+6
Brez novic o okrepitvah? Pa saj okrepitve so že tu in to že več let (Lahoz & co., press....)
cripstoned
27. 09. 2020 16.38
-7
smo videli lansko sezono na elklasiku kdo potrebuje sodnike na svoji strani pa so kljub temu izgubili laligo... pa tudi lani so betisu pomagali do zmage proti realu...
Kollerik
27. 09. 2020 16.52
+5
Prvi človek španske La Lige Javier Tebas je po obtožbah, da sodniki sodijo v prid Realu, spomnil na to, kaj je po eni od Realovih tekem storil predsednik kluba Florentino Perez. "Ponavljam, da se je v zvezi s sistemom VAR v Španiji vse spremenilo, odkar je Florentino Perez januarja osebno poklical Luisa Rubialesa in se mu pritožil glede sojenja. To je storil 20 minut po Realovi tekmi. To je škandalozno, nedopustno in neprimerno. To je neposreden pritisk na sodnike in sojenje. Ta klic je spremenil vse, ustvaril je pritisk, sodniki na igrišču in v VAR sobi pa se niso več razumeli," je dejal Tebas za javnost, 6.7.2020.
cripstoned
27. 09. 2020 17.12
-9
bravo za pereze...v kolikor ne bi storil klica bi vceraj pokradli real madrid s tem ko ne bi dosodili ocitno roko v kazenskem prostoru in se rdeci karton (2rumena)...perez je videl kako je lani sodnik ravno proti betisu pokradel real madrid zato je klical...mislim pa da je kaplja cez rob bila decembra ko je real madrid sredi katalonije bil pokraden kot ze dolgo ne...in glej kdo je izvlekel takrat politicno nulo? barcelona...pa ceprav so mladenici reala razbili barco na prafaktorje...potem je prisel se elklasiko v madridu in tam je bilo sojenje dostojno in real je vzel 3 tocke posteno...tebe pa ocitno se vedno bolijo 3 zaporedni naslovi evropski naslovi in to 4 x v 5sezonah...ti o sodnikih mi o stevilkah...13 in 34 se bo samo se vecalo....vem pa da te boli ce si dal 10+let svojega zivljenja meni in realu...na koncu pa gledas mene veselega in real madrid na tronu evrope in spanije....kje je tu barca kollerik? aja real madrid ne da mira...hahahahaha
Kollerik
27. 09. 2020 17.14
+5
Resnica vas tolče. Vaš zdrs v korupcijo in goljufijo je hud in čedalje bolj globok!
cripstoned
27. 09. 2020 17.52
-7
edina resnica je ta ..13 in 34...solos kontra todos...aja pa po novem ta da tudi tvoj messi obraca hrbet svoji barceloni....se on vas je demantiral...ampak seveda ti in tvoj vodja obrez tega ne boste sprejeli in si boste se naprej lagali kot vedno...
Kollerik
27. 09. 2020 18.49
+6
Lahoz, fernandez, gil manzano, gonzales.... bravo, bravo....
cripstoned
27. 09. 2020 15.32
-8
tudi ko posteno zmagamo hejteri nimajo mira...tako je tudi prav...vi le bodite tukaj in glejte real madrid...na koncu pa glejte se nase veselje....barcelona vam tako ali tako nic ne pomeni...
bizgecc
27. 09. 2020 16.03
+7
Nikjer nisem zasledil da ste tudi letos namenili 100 miljonov evrov za okrepitev... Sodnike
cripstoned
27. 09. 2020 16.36
-8
no no... ne sodi drugih po barci... letosnji elklasiko bo kljub 15igralcem v polju barcelone prelahek zalogaj za real madrid...
Konan
27. 09. 2020 15.17
+2
Mater ej, barcelona je pa blizu cone izpada
dark horse
27. 09. 2020 20.02
+3
Mater ej si blesav provokatorček. Pa hitro spat jutri greš v OŠ
Konan
28. 09. 2020 08.42
-2
Mater ej,blesav si ti beli goljuf,drugac pa ce sarkazma ne poznas,se vidi da si realov navijac,neinteligenten,mimogrede,ata bi ti lahko bil bizgec
manucao
27. 09. 2020 14.27
+17
Igra več kot slaba, nedefinirana in neorganizirana. V ekipi manjka kvalitete in svežine. Brez Asensija in Hazarda v polni formi je to ekipa katera ne ponuja nič. Za včerašnjo zmago pa se lahko zahvalijo sodniku.
Maxi Dobaj
27. 09. 2020 14.27
+15
KAJ DELAJO ŠPANSKI SODNIKI PENALA SPLOH NI BILO NI BILO NOBENEGA DOTIKA
RMadridd
27. 09. 2020 15.21
-12
po tvojem komentarju sodeč, sploh nisi gledal tekme.
Maxi Dobaj
27. 09. 2020 16.06
+5
VIDO SEM VSE GOLE ZAPRTI NE TAK KOT TI OBSAJAJO POSNETKI
Maxi Dobaj
27. 09. 2020 16.25
+4
RMadridd POGLEJ SI POSNETEK TEKME NA GOAL.COM