Nogomet

'Guardiola bi že jutri lahko prevzel špansko vrsto, a do tega žal ne bo prišlo'

Barcelona, 27. 12. 2023 18.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred dnevi smo poročali o vse glasnejših govoricah, da bo trofejni katalonski nogometni strokovnjak Josep "Pep" Guardiola najverjetneje po zaključku aktualne sezone zapustil vrste Manchester Cityja in se tako podal novim trenerskim izzivom naproti. Med možnostmi za novo službo bi morala biti tudi klop španske izbrane vrste, a kot je v nedavnem intervjuju za Marco poudaril avtor Pepove biografije Marti Perarnau, se to ne bo (nikoli) zgodilo.

Čeprav nikoli ni skrival, da ga po izjemnih uspehih z Barcelono, münchenskim Bayernom in Manchester Cityjem še kako mika vodenje nacionalne vrste, so po besedah Martia Perarnaua možnosti za kaj takega skorajda nične.

"S športnega vidika je vse jasno: Josep Guardiola je več kot primeren strokovnjak za vodenje španske nogometne reprezentance. A na njegovo žalost obstajajo določeni družbeni razlogi, ki mu preprosto preprečujejo, da bi bil tudi realno v igri za španskega selektorja," je v daljšem pogovoru za madridski športni časnik Marca uvodoma dejal avtor biografije Pepa Guardiole Perarnau in nadaljeval:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Dobršen del španskih državljanov in državljank ima popolnoma drugačno stališče glede določenih družbenih vprašanj, kot jih zagovarja Guardiola. Tu ne mislim na politične zadeve, bolj gre za nekatera občutljiva družbena vprašanja, zaradi katerih mu nikoli ne bo ponujeno vodenje španske izbrane vrste. Znano je, da je Pep večkrat javno izrazil podporo katalonskim političnim voditeljem, ki so se zaradi boja za katalonsko neodvisnost pred leti znašli za zapahi. To je le eden od primerov oziroma razlogov, zakaj Pep nikoli ne bo vodil Španije."

Guardiola ima s sinjemodrimi sklenjeno pogodbo do konca naslednje sezone 2024/25, a je že zdaj bolj ali manj jasno, da sporazuma, ki ga je z vodstvom Cityja podaljšal pred dobrim letom in pol, ne bo v celoti izpolnil.

"Naslednji korak v moji karieri bi lahko bilo vodenje reprezentance. Če bi dobil priložnost, bi jo zgrabil z obema rokama. Morda bo prav reprezentančna pot ta, ki jo bom po zaključku dela v Cityju izbral za svoj novi trenerski izziv. Želel bi voditi eno od reprezentanc bodisi na evropskem prvenstvu bodisi na južnoameriškem pokalu ali pa na svetovnem prvenstvu," si je Pep Guradiola pustil odprta vrata za morebiten vstop v reprezentančni nogomet.    

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
29. 12. 2023 21.47
+3
punkracij
27. 12. 2023 19.59
+2
Zakaj pa nebi prevzel kakšnega slovenskega kluba,morda Maribor ali olimpijo.
Franci Luzar
27. 12. 2023 21.03
+1
In gdo ga bo plačal? zavedaj se da pep dobi mesečno okoli dva miljona evrov Maribor in Olimpija pa skupaj nimata toliko denarja.
Chaparral
28. 12. 2023 11.07
+4
"Gdo"???? "Negdo", ki ima denar. Nisi kapiral štosa ...
mmickica
28. 12. 2023 11.39
+5
Retros
27. 12. 2023 19.58
-11
Nogometni strokovnjak? Lepo vas prosim, tale nikoli nebi nič dosegel, če že v štartu nebi dobil najbogatejše klube in ekipe za vodenje. Z takimi ekipami bi bil še Kek med najboljšimi trenerji na svetu.
Franci Luzar
27. 12. 2023 21.05
+4
Motiš se kar je naredil v Münchenu ni uspelo v tako kratkem času.
Retros
27. 12. 2023 21.42
+0
Bayern Munchen, me zanima če bi mu podobno lahko uspelo z Augsbergom ali Kolnom?
Chaparral
28. 12. 2023 11.09
+5
@ retros - Guardioli ne bi, tebi pa zagotovo ..........z jezikom