Nogomet

Pep Guardiola podaljšal pogodbo s Cityjem

Manchester, 19. 11. 2020 15.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Katalonski strokovnjak Pep Guardiola je podaljšal pogodbo z angleškim velikanom Manchester Cityjem, je sporočil klub na svoji spletni strani. Devetinštiridesetletnik bo v Manchestru predvidoma ostal do konca sezone 2022/23.

Pep Guardiola (na desni) ima letos samo en cilj – da Cityju končno prinese lovoriko v Ligi prvakov.
Pep Guardiola (na desni) ima letos samo en cilj – da Cityju končno prinese lovoriko v Ligi prvakov. FOTO: AP

Nekdanji trener Barcelone in Bayerna iz Münchna je bogate meščane, kot je vzdevek kluba z Etihada, prevzel pred sezono 2016/17, kar pomeni, da se trenutno nahaja v najdaljšem obdobju na čelu katerega od evropskih velikanov v svoji karieri.

Štiri sezone je vodil člansko moštvo katalonskega velikana, po enoletnem premoru od trenerskega dela pa je nato tri sezone sedel še na klopi Bavarcev, preden se je preselil na Otok.

Pri Cityju je kot trener moštvo popeljal do 181 zmag na 245 tekmah. V tem obdobju so meščani osvojili osem lovorik, od tega dva naslova v angleškem prvenstvu. Manjka pa evropska lovorika v elitni Ligi prvakov, kjer je City lani presenetljivo izpadel proti Lyonu v četrtfinalu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

delbond
20. 11. 2020 08.09
+3
sem navijač Reala, ampak je treba priznati, da je Pep strokovnajak prve klase. Res, da se mu liga prvakov umika vsako leto, včasih tudi zaradi svojih ekperimentov, ki se mu skučajno ne izidejo...city je naredil prav...tudi Bayern žanje uspehe sedaj, kar je velik plod njegovega sistemskega dela v celi strukturi kluba..
ehjaehja
20. 11. 2020 08.34
-2
to da je Bayernov uspeh plod Pepovega dela lahko reče samo norec ki se ne spozna na nogomet. Če bi bilo to res bi Bayern že pod njegovo taktirko osvojil ligo prvakov pa tudi trenerji po njemu razen seveda zadnjega:)
delbond
20. 11. 2020 10.05
+4
verjetno se res ne spoznaš...uspehi so plod dolgoletnega dela..vse tudi nizje kategorije Bayerna so igrale Pepov sistem in tudi ko je odšel se ni dosti spremenilo...si pa res en mutan..
Vladimir.Krutov
21. 11. 2020 11.19
-1
Potem si ta norec ti.....res si povedal vso svoje znanje o nogometu....
cripstoned
19. 11. 2020 19.39
+0
kaksen blefer...vsa cast...ne vem kako to da pri teh milijardah ki jih imas gres verjeti pepu da bos prvak evrope...okoli 60milijonov funtov je pobral za svoj lasten zep in zapravil lastnikom (sejk) vec kot milijardo za okrepitve...glavna naloga pa ni dokoncana in to je liga prvakov...bayern ima sreco da so videli da gre za bleferja zato so se mu pa tudi odreki...in lepo se jim je razpletlo do danes kjer imajo flicka ki je pravi clovek za bayern....
Konan
19. 11. 2020 20.44
-5
In bayern je Glih vedel da jih bo flick do naslova pripeljal ne, pač slučajno st in pa igralci, kje je pa zdaj on Italijan ko je z chelsijem osvojil ligo prvakov
-9
najslabsi trener v zgodovini nogometa