Nogomet

Pepu 'nagrada' za največ prejetih golov v karieri: Iz Benfice prihaja branilec za 70 milijonov

Manchester, 28. 09. 2020 11.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Manchester Cityja so bili v tretjem krogu angleškega državnega prvenstva doma visoko poraženi. Lisjaki iz Leicestra so sinjemodrim zabili kar pet golov (5:2) in gre za najhujši domači poraz Cityja. Ob tem je trener nekdanjih angleških prvakov Pep Guardiola sploh prvič v karieri od kakšnega tekmeca prejel pet golov. Že dan po sramotnem porazu je katalonski strateg na angleški klopi prejel "nagrado" v obliki okrepitve. Iz Benfice za 70 milijonov evrov prihaja portugalski branilec Ruben Dias.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Angleški podprvak je proti Leicester Cityju deloval brezvoljno in nemočno. Posledica je tudi visoki poraz (2:5). Še posebej peče pet prejetih zadetkov v mreži sinjemodrih, trener Ciytja Pep Guardiola še od nikogar v trenerski karieri ni popil "petarede".

Za sinjemodre iz Manchestra, ki se ubadajo s številnimi poškodbami, se je dvoboj z Leicester Cityjem začel sanjsko, saj so v četrti minuti prišli do vodstva po izjemnem zadetku Riyada Mahreza. Sledil je popolni mrk, gostje pa so na Etihadu domačim zabil kar pet golov. Vroči Jamie Vardy kar tri.

"Ko je treba razveseliti žensko bitje, je najbolje, če se ji ponudi izlet v nakupovalni center. To vedno deluje," s posmehom pišejo otoški mediji, ki na takšen način opisujejo novo okrepitev v taboru Manchester Cityja. "Guardiola je za najhujši domači poraz Cityja in za sramotnih pet zadetkov v mreži nagrajen z veliko okrepitvijo. Iz Benfice za točno 70 milijonov evrov prihaja branilec Ruben Dias," nadaljujejo Otočani in dodajajo, da je City v nasprotno smer, za "skromnih" 15 milijonov evrov, poslal 32-letnega Argentinca Nicolasa Otamendija. Benfica je bila prisiljena prodati Diasa, potem ko je izpadla že v kvalifikacijah za Ligo prvakov, v 3. krogu jih je izločil grški Paok iz Soluna, ter s tem ne more računati na dodatne bonuse Evropske nogometne zveze. "Vodstvo sinjemodrih je znalo potolažiti Guardiolo na pravšnji način. Nič boljšega od nove okrepitve," se šalijo nekateri otoški mediji, in dodajajo, da je 23-letni Dias še minuli konec tedna nosil kapetanski trak Benfice, zabil gol ob zmagi proti Moreirenseju, sedaj pa je že na Otoku in je postal član Manchester Cityja. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
28. 09. 2020 17.24
+3
City goji posest, ranljivi pa so v obrambi, ker tekmeci igrajo na protinapade
tekač
28. 09. 2020 13.40
+3
Pep,goji zastarel nogomet. Zdaj se ne igra več tik- tak, ampak tek in hitri prehodi. Zato je pa s svojim pristopom popil 5 golov, pa če bo tako nadaljeval jih bo še kdaj....
HALAcR7
28. 09. 2020 13.25
+3
Pepćek bo vse pokupil,da lahko potem igra proti drugi ligi,da lahko reče da je najboljši trener na svet.žlehtnoba mu ne bo dala da osvoji kaj.nikoli dober trener,le bil na pravo mesto v pravem času
Mušmula
28. 09. 2020 12.56
+1
Največji prevarant med trenerji.
slo_veter
28. 09. 2020 13.05
+5
Pep je zelo dober trener (naredil izjemno veliko za nagomet) .. le njegov possession football zahteva top disciplino in ob najmanjši napaki 6 sec. da je vsaj 8 igralcev nazaj. Sedaj v PL so to precej pogruntali in kot včeraj je LCI samo čakal na odvzeto žogo in nato Vardy, kot vino vsako leto boljši :)
HALAcR7
28. 09. 2020 13.25
+1
Največji med največjimi prevaranti,tale pepćek
Nimasmisla
28. 09. 2020 12.53
+11
a ne morejo nič doma vzgojiti samo kupovati
slo_veter
28. 09. 2020 12.52
+5
sem gledal tekmo. Ja tale osvežitev je korak naprej. Kaj bo pa Pep z Mendy -jem naredil? Ta gora od moža je tako počasen (hitrost Lovren), da če nasprotniki samo nanj igrajo MCI nima nobenih možnosti. Torej Pep, enga si že zamenjal, še trije ti ostanejo a 5. 10 je čedalje bližje.
motorist_mb
28. 09. 2020 12.52
+10
Se mi zdi da je pep isto kot mou...konc uspehov!