Nogomet

Perez: Barca v ZDA? Naj igrajo, če želijo. Reala tam ne boste videli

Madrid, 25. 09. 2018 08.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nedavno so z vrha španske Primere Division sporočili, da bodo prvič v zgodovini tekmo preselili onkraj luže, s podjetjem Relevent so podpisali 15-letno pogodbo. Januarja bosta predvidoma dvoboj odigrala prvak Barcelona in Girona. Medtem so se javili tudi iz tabora Reala in vnovič zatrdili, da njih v ZDA prav gotovo ne bo. Predsednik Florentino Perez pravi, da za kaj takega ni nobenih možnosti.

V letošnji sezoni španske lige naj bi eno tekmo v sklopu promocijske akcije odigrali tudi v ZDA. A o tem, ali bo tekma med Girono in Barcelono, predvidena kot posebno gostovanje v ZDA, 27. januarja 2019, tam tudi zares na sporedu, bo odločal sindikat igralcev v Španiji. Vodstvo španske lige je selitev tekme, ki bi jo morala gostiti Girona na svojem stadionu Montilivi, predlagalo zaradi sodelovanja z medijskim podjetjem Relevent, po načrtih naj bi vsako leto v naslednjih 15 sezonah eno tekmo preselili v ZDA. "Igralci, člani sindikata AFE, bodo tisti, ki bodo zadnji odločali, ali bo tekma v ZDA," je pred časom sporočil sindikat španskih nogometašev. Prvi odziv igralcev je bil namreč zelo negativen, saj so nasprotovali igranju v ZDA. Španska liga zdaj pojasnjuje, da bo projekt dobro predstavila, tako da naj ne bi bilo zadržkov za selitev čez Atlantski ocean. Predsednik španske lige Javier Tebas je v pogovoru za španske medije sicer že dejal, da bo ta tekma 90-odstotno v ZDA. V prihodnosti naj bi za tekme v tej državi izbrali le klube, ki bi se za to odločili prostovoljno.

Luka Modrić in Florentino Perez
Luka Modrić in Florentino Perez FOTO: ©Getty/UEFA

Tekmeca v tem dvoboju imata sicer precej različni mnenji o začasni selitvi v ZDA; Girona projekt podpira, ker v njem vidi priložnost za širitev in rast kluba, pri Barceloni pa so nad tem precej manj navdušeni. Še bolj proti so v taboru večnih tekmecev iz Madrida, kjer so zatrdili, da Reala gostovanje onstran velike luže ne zanima in "da tega filma ne bodo videli". Javil se je tudi predsednik Florentino Perez in razkril, da galaktiki svojih tekem "nikoli ne bodo odigrali v ZDA". "Za ostale ne vem in nas tudi ne zanima preveč. Mi ne bomo šli v ZDA. Ne vem, čigav interes je tekme igrati tam, vsekakor pa to ni interes kluba ali navijačev. Zato to pobudo odločno zavračamo," je povedal Perez. "Barca v ZDA? Naj igrajo, če želijo. Nas tam ne bo," je prepričan prvi mož serijskih prvakov Lige šampionov.

Da bi bila tekma La Lige lahko odigrana v ZDA, mora vodstvo Primere Division pridobiti soglasje Fife, Uefe, Concacafa in tudi krovne nogometne zveze ZDA.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
25. 09. 2018 19.50
-2
real ima renome evropi...je najboljsi klub na svetu in americani jih tam lahko gledajo samo na prijateljskih tekmah....ze tako ali tako je nogomet pri njih manj pomemben kot pa hokej.....perez pravilna poteza...
ehjaehja
25. 09. 2018 15.06
-4
bravo PEREZZZZ DOMINIRAMO V VSEMU TO LETO JE BILO PO NAGRADAH V ZNAMENJU KRALJEVEGA KLUBA. Ne rabimo se mi prilagajati nobenemu denar pa je itak več kot dovolj:) HALA MADRID!!!
fafajonka
25. 09. 2018 12.33
-3
Na 24ur so popolnoma izgubili kompas......pa koga zanima kaj pravi Perez......dajte, vprašajte še kaj mojo pranono.
ledr
25. 09. 2018 11.17
+13
Tokrat se s Perezom popolnoma strinjam. Le zakaj bi šli tja??? Klub in navijači so tu in res ni razlogov, da bi hodili tekme igrat v Ameriko. Tu se dejansko vidi, da nogometno zvezo boli briga za igralce in navijače temveč jih vodi samo pohlep po denarju.
MKII
25. 09. 2018 10.49
+15
Zakaj bi se furakal po zraku prek 10 ur sam da uni tam vidijo tekmo?!
RUBEŽ
25. 09. 2018 10.00
+11
No no, zarečenega kruha se največ poje. Se bomo pogovarjali čez čas.