Nogomet

Perišić in Kramarić poskrbela, da Hrvati na SP odhajajo z zmago

Osijek, 08. 06. 2018 20.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Teden dni pred začetkom svetovnega nogometna prvenstva, reprezentance, ki bodo nastopile na zaključnem turnirju, še pilijo formo na prijateljskih tekmah. V Osijeku sta se tako v generalki za prihajajoči mundial v Rusiji pomerili reprezentanci Hrvaške in Senegala. Po preobratu in golih Ivana Perišića in Andreja Kramaraića so z 2:1 slavili naši južni sosedje.

Tako je Andrej Kramarić v 78. minuti poskrbel za zmago Hrvaške nad Senegalom.
Tako je Andrej Kramarić v 78. minuti poskrbel za zmago Hrvaške nad Senegalom. FOTO: AP
Tako nogometaši Hrvaške kot Senegala bodo nastopili na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Rusiji. Zadnji teden priprav na največji nogometni dogodek leta, 32 reprezentanc, ki bodo nastopile na prvenstvu, seveda izkoristi tudi za prijateljske tekme. Hrvaška, ki se bo v skupini D pomerila z Argentino, Islandijo in Nigerijo, je prav zaradi afriškega tekmeca za zadnjega nasprotnika, pred odhodom na munidal, izbrala reprezentanco Senegala. Ti bodo sicer skupinski del začeli v skupini H, kjer se bodo pomerili s Poljsko, Kolumbijo in Japonsko. 
Aktualna svetovna prvakinja Nemčija se je v generalki za svetovno prvenstvo v Levekusnu pomerila s še eno udeleženko mundiala Savdsko Arabijo. Po porazu z Avstrijo je bil selektor aktualnih prvakov Joachim Löw vidno nezadovoljen s svojimi fanti in pričakoval bistveno boljšo predstavo. Elf je sicer z 2:1 premagal azijskega nasprotnika, a znova ni blestel. Nemčija bo sicer eden glavnih favoritov na prihajajočem turnirju, katerega bo prav proti Rusiji otvorila Savdska Arabija.

Na razprodanem stadionu Gradski vrt v Osijeku gledalci sicer v zanimivem prvem polčasu niso videli golov, so pa na delu videli igralce, ki so blesteli v pravkar končanih nacionalnih klubskih prvenstvih po Evropi. V Hrvaškem dresu predvsem mislimo na Luko Modrića, Ivana Rakitića, Ivana Perišića, Dejana Lovrena in Maria Mandžukića. Na drugi strani pa so bile vse oči svetovne javnosti seveda uprte v zvezdnika Liverpoola Sadia Maneja. In prav Mane je bil med najbolj dejavnimi posamezniki v senegalskem dresu, saj je kar dvakrat na srečanju stresel okvir hrvaških vrat. Gostje so dobro predstavo v prvem polčasu sicer kronali z zgodnjim zadetkom v drugem polčasu, ko jih je v 48. minuti v vodstvo popeljal Ismaila Sarr. Po prejetem golu, so hrvaški nogometaši zaigrali zelo napadalno, najprej je Andrej Kramarić s silovitim strelom stresel okvir vrat Abdoulayeja Dialloja, ki je sicer skozi celotno srečanje z odličnimi obrambami v obup spravljal hrvaške napadalce. V 63. minuti pa je bil nemočen, ko ga je s prostega strela premagal zvezdnik milanskega Interja Ivan Perišić. In ko so gostje zapravili nekaj lepih priložnosti, je v 78. minuti za zmago hrvaške reprezentance poskrbel prav Kramarić, potem ko se je žoga dokaj srečno odbila na njegovo levico. Naši južni sosedje tako na svetovno prvenstvo odhajajo z lepo popotnico. Nogometaši Senegala pa so tudi dokazali, da v Rusijo ne odhajajo zgolj kot turisti. 

Prijateljska tekme pred SP:
Hrvaška - Senegal 2:1 (0:0)
Perišić 63., Kramarić 78.; Sarr 48.

Švica - Japonska 2:0 (1:0)
Rodriguez 42/11-m., Seferović 82.

Nemčija - Savdska Arabija 2:1 (2:0)
Werner 8., Hawsawi 43./ag.; Jassim 84.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MKII
09. 06. 2018 11.26
-4
Argentina 🇦🇷 bo kockaste rasula na prafaktorje na svetovnem.
NDH
09. 06. 2018 14.49
+1