Nogomet

Perišić se vrača v Milano, kjer pa nanj ne računajo več

München, 24. 07. 2020 18.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ivan Perišić je bil še pred dvema letoma eden najbolj vročih krilnih nogometašev na svetu, sedaj pa je njegov status povsem drugačen. Kot nogometaš Interja je bil to sezono posojen k Bayernu, kjer pa se ob hudi konkurenci ni uveljavil kot standardni člen začetne enajsterice. Zato se Hrvat po koncu sezone vrača v Milano, a Antonio Conte nanj ne računa več, zato si bo moral poiskati nov klub. Omenjata se Manchester United in Tottenham.

Ivan Perišić je letos v Ligi prvakov začel le dve tekmi.
Ivan Perišić je letos v Ligi prvakov začel le dve tekmi. FOTO: AP

Daleč od tega, da je bil Ivan Perišić v tej sezoni pri Bayernu iz Münchna na stranskem tiru – vseh tekmovanjih je zaigral na 31 tekmah in je tudi sodeloval pri kar 16 zadetkih (šest golov in deset asistenc, op. a.), a kaj ko so Bavarci najmočnejši prav na krilnih položajih. Kinsgleyju Comanu, Sergu Gnabryju in Alphonso Daviesu se je pred časom pridružil še Leroy Sane, tako da prostora za 31-letnega Hrvata na Allianz Areni več ni.

Perišić se po koncu sezone v Ligi prvakov vrača v Inter, poročajo nemški mediji, velika težava zanj pa je, da ga Antonio Conte ne vidi v svojih načrtih za prihodnost črno-modrih. S Hrvaško drugi s svetovnega prvenstva leta 2018 si bo moral v poletnem prestopnem roku, ki bo zaradi epidemije koronavirusa letos nekoliko zamaknjen, poiskati nov klub. Zaenkrat pa se najbolj omenjata dve možnosti. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

London ali Manchester?
Prva je Manchester United, ki si sicer na krilnem položaju najbolj želi angleškega dragulja Jadona Sancha, a s prestopom najverjetneje ne bo nič. Tako bi se na Old Traffordu, od koder so letos Interju posodili Alexisa Sancheza, lahko obrnili prav na Perišića in ga vključili v posel z že omenjenim Čilencem. Hrvat bi po tem razpletu prestopil v Manchester, Sanchez pa bi dokončno postal polnopravni član Interja. 

Kot drugo možnost v povezavah z 31-letnim Splitčanom se omenja Tottenham. Po lanski sezoni, ko so Spursi prišli vse do finala Lige prvakov, so se v tej odrezali pod pričakovanji. Iz Lige prvakov so že izpadli, tudi skozi prvenstvo pa si je niso uspeli zagotoviti. Jose Mourinho naj bi si v svojih vrstah želel nekoliko bolj izkušenega nogometaša, kakršen je Perišić, čeprav se poteza ne bi skladala s politiko pomlajevanja ekipe, ki jo v zadnjem času gojijo v severnem Londonu. 

Portal FussballTransfers še poroča, da sta premierligaša zaenkrat edina kandidata za nakup hrvaškega reprezentanta, a prestopni rok, ki bo trajal vse do oktobra, bo še dolg, zato se lahko v njem marsikaj spremeni. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Basti0604
26. 07. 2020 11.25
SmiselZivljenja
24. 07. 2020 19.22
+8
lahko gre v Celje
dajno
24. 07. 2020 20.25
+2