Nogomet

Copa: Peru po izvajanju enajstmetrovk izločil Urugvaj

Rio de Janeiro, 29. 06. 2019 20.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na zadnji tekmi četrtfinala južnoameriškega nogometnega prvenstva sta se na stadionu Arena Fonte Nova v Salvadorju pomerili reprezentanci Peruja in Urugvaja. Tekma se je po rednem delu končala brez golov, po streljanju enajstmetrovk pa so bili uspešnejši nogometaši Peruja (5:4), ki jih v polfinalu Cope sedaj čaka Čile.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ricardo Gareca se je s Perujem uvrstil v polfinale Cope.
Ricardo Gareca se je s Perujem uvrstil v polfinale Cope. FOTO: AP
Na južnoameriškem nogometnem prvenstvu so znani trije udeleženci polfinala. Brazilija, ki je s 4:3 po izvajanju enajstmetrovk izločila Paragvaj, se bo v polfinalu Cope Americe pomerila z Argentino, ki je bila z 2:0 boljša od Venezuele. V polfinale so se prebili tudi branilci naslova iz Čila, ki so po enajstmetrovkah izločili Kolumbijo (5:4).
Nekaj več v napadu, zlasti v drugem delu drugega polčasa, so skušali prikazati Urugvajci, ki pa so vse tri zadetke dosegli iz nedovoljenih položajev, kar je potrdil tudi ogled video posnetkov.

Zadnjega četrtfinalista je dala tekma v Salvadorju, pomerila pa sta se Peru in Urugvaj. Slednji so uživali vlogo papirnatih favoritov, vendar pa svoje terenske premoči v devetdesetih minutah igre niso kronali z golom, Ves čas se je odvijala šahovska partija, v kateri sta prevladovala obrambna pristopa. tako da je o polfinalistu odločalo streljanje enajstmetrovk. Nogometaši Peruja so bili izjemno uspešni, zadeli so vseh pet poskusov, Luisu Suarezu pa je vratar Pedro Gallese strel ubranil in Peru se je tretjič na zadnjih štirih južnoameriških prvenstvih uvrstil med polfinaliste.. 

Izidi, četrtfinale:
Porto Alegre: Brazilija - Paragvaj  4:3 (0:0, 0:0)
Rio de Janeiro: Venezuela - Argentina   0:2 (0:1)
Sao Paulo: Kolumbija - Čile  4:5 (0:0, 0:0)
Salvador: Urugvaj - Peru   4:5 (0:0, 0:0)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

le?o
30. 06. 2019 09.50
+2
Suarez?Penal? Zihr sumljivo.
88887
30. 06. 2019 09.32
+6
Vse se vrača, vse se plača....
dark horse
30. 06. 2019 08.52
+5
Apodgra švercanje naprej po veliki sreči. Kot Portugalci, Grki...
Fuzbaler
30. 06. 2019 08.36
+8
Taksne reci so se in se bodo vedno dogajale. To se zgodi,sicer bo pa tole Suareza bolelo sebdologo,dolgo. So pa nogometasi Peruja neverjetno dobro izvajali 11 metrovke.
Kollerik
30. 06. 2019 08.15
+8
Suarez je gotof...požrla ga bo džungla...sfaliti penal v izločevalnem boju v Južni ameriki je skoraj isto, kot če bi si sam sebi podpisal smrtno obsodbo...
le?o
30. 06. 2019 09.58
-1
Argentina Čile pred leti ...finale, penali. Messi prečka, čile prvak ...messi živ in zdrav. Nič death penalty samo regular penalty.
apodgra
30. 06. 2019 07.45
+7
Tri tekme za vstop v polfinale, so se končale z izvajanjem enajstmetrovk. Zgodilo se je in vrstni red bi lahko bil tudi poponoma drugačen, oziroma uvrstile bi se lahko druge kvalitetnejše reprezentance . Peru, se je kot tretja ekipa v svoji skupini , kot tretje najboljša uvrščena reprezentanca vseh teh skupin, uvrstila v polfinale. To me spominja na reprezentanco Portugalske ,ki je potem osvojila celo naslov evropskega prvaka. Da se ta zgodba ne bo ponovila in Peru osvojil Copa America . Torej poleg nogometnega znanja moraš imeti tudi veliko , veliko sreče oziroma smole. Vsa ta tekmovanja na izpadanje so velika loterija , najboljši v skupni brez poraza in samo ena tekma na izpadanje pa te izloči in to proti ekipi , ki je kvalitetno slabša od tebe . Uragvaj je vsekakor boljša ekipa od Peruja. Ne bi bil rad v koži Suareza , po je zgrešeni enajstmetrovki.
alien8potnik
30. 06. 2019 07.42
+3