Nogomet

Na Old Traffordu odjeknila petarda, uspešna tudi Arsenal in Chelsea

Manchester/Leicester, 04. 07. 2020 18.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V 33. krogu angleške Premier League so nogometaši Manchester Uniteda na Old Traffordu gostili skromni Bournemouth in ga po odlični igri predvsem mlajšega dela moštva premagali z visokih 5:2. S tretjo zmago zapovrstjo so 'rdeči vragi' s tekmo več od londonskega Chelseaja začasno skočili na 4. mesto prvenstvene razpredelnice, ki prinaša nastop v skupinskem delu elitne Lige prvakov v naslednji sezoni. Leicester City pa je na krilih svoje ikone Jamieja Vardyja doma brez težav s 3:0 ugnal Crystal Palace. Slavila sta tudi oba londonska velikana - Arsenal je v gosteh ugnal Wolverhampton (2:0), Chelsea pa je doma vzel mero Watfordu (3:0).

Ob dejstvu, da je četa norveškega strokovnjaka Oleja Gunnarja Solskjaerja po 'koronapremoru' dosegla tretjo zaporedno zmago v angleški Premier League - tokrat je na Old Traffordu s 5:2 'padel' skromni Bournemouth - je navdušila predvsem Unitedova mladost.

Gostje so sicer povedli že v 15. minuti, potem ko je z lucidnim preigravanjem med nogama ob kotni zastavici Junior Stanislas osmešil domačega branilca Harryja Maguireja in natančno zadel praktično z mrtvega kota. A veselje nogometašev Bournemoutha ni trajalo dolgo, saj so do odhoda na odmor gostujočo mrežo po vrsti zatresli šele 18-letni Mason Greenwood (29'), Marcus Rashford iz enajstmetrovke (35') in Anthony Martial s prekrasnim strelom z roba kazenskega prostora v drugi minuti sodnikovega dodatka. 

Kanček upanja za morebiten preobrat v drugem polčasu je gostom prinesel zadetek Joshue Kinga iz enajstmetrovke v 49. minuti, toda Greenwood je še z drugim zadetkom na srečanju stvari postavil na svoje mesto za vodstvo Manchester Uniteda s 4:2 v 54. minuti. Piko na i je z natančno izvedenim prostim strelom postavil Bruno Fernandes v 59. minuti. Bila je to lepa predstava za oko 'rdečih vragov', ki so z novimi tremi točkami napovedali ogorčen boj za mesta, ki v naslednji sezoni neposredno vodijo v Ligo prvakov.

Jamie Vardy se je z novima zadetkoma pridružil elitni druščini strelcev angleške Premier lige.
Jamie Vardy se je z novima zadetkoma pridružil elitni druščini strelcev angleške Premier lige. FOTO: AP

'Lisice' prekinile črn 'postkoronski' niz brez zmage
Leicester City je s prepričljivo zmago 3:0 na domačem King Powerju proti Crystal Palacu uspel ohraniti tri točke prednosti na prvenstveni lestvici pred četrtouvrščenim Manchester Unitedom. Junak obračuna v domačih vrstah je bil kdo drug kot Jamie Vardy, ki je dosegel dva zadetka. Prvega v 77. minuti, drugega pa globoko v sodnikovem dodatku (94'). V 4. minuti nadaljevanja je bil za 'lisice' natančen še Kelechi Iheanacho

Vardy se je z novima zadetkoma znašel v elitni družbi strelcev Premier lige, ki so dosegli sto ali več zadetkov. 

V zgodnje popoldanskem obračunu med Norwichem in Brightonom pa so slavili gostje z minimalnih 0:1. Zmagoviti zadetek za Brighton je v 25. minuti dosegel belgijski vezist Leandro Trossard.

Arsenal nadaljuje zmagoviti niz, nove tri točke tudi za Chelsea
Londonski Arsenal je na zahtevnem gostovanju pri Wolverhamptonu uspel doseči pomembno zmago v boju za mesta, ki prinašajo evropske nastope v prihodnji sezoni. Za 'topničarje' sta v polno zadela 18-letni krilni napadalec Bukaya Sake tik pred iztekom prvega polčasa (43') in Alexandre Lacazette štiri minute pred koncem rednega dela tekme.

Varovanci trenerja Mikela Artete so prikazali všečen nogomet z veliko kombinatorike in hkrati tudi discipline v obrambnem delu igre. Z 12. zmago v sezoni so ostali na 7. mestu prvenstvene razpredelnice in s tremi točkami zaostanka pošteno dihajo za ovratnik tokratnemu tekmecu, ki zaseda mesto višje.  

Podobno uspešen, le da na domači zelenici, je bil tudi drugi londonski velikan Chelsea, ki je s 3:0 ugnal nebogljeni Watford. Že v prvem polčasu sta gostujočo mrežo zatresla izkušeni francoski napadalec Olivier Giroud v 28. in Brazilec Willian v 43. minuti iz enajstmetrovke. Terensko premoč modrih skozi vso tekmo pa je z zadetkom v drugi minuti sodnikovega dodatka potrdil še Ross Barkley. Četa legendarnega Franka Lamparda je z novimi tremi točkami na svojem računu na četrtem mestu znova prehitela Manchester United.

Alexandre Lacazette je postavil piko na i zasluženi in pomembni zmagi Arsenala na zahtevnem gostovanju pri Wolverhamptonu.
Alexandre Lacazette je postavil piko na i zasluženi in pomembni zmagi Arsenala na zahtevnem gostovanju pri Wolverhamptonu. FOTO: AP

Angleško državno prvenstvo, 33. krog, izidi sobotnih tekem:
Manchester United - Bournemouth 5:2 (3:1)
Greenwood 29., 54., Rashford 35./11-m, Martial 45+2., Fernandes 59.; Stanislas 15., King 49./11-m

Leicester City - Crystal Palace 3:0 (0:0)
Vardy 77., 90+4., Iheanacho 49.

Norwich - Brighton 0:1 (0:1)
Trossard 25.

Wolverhampton - Arsenal 0:2 (0:1)
Sake 43., Lacazette 86.

Chelsea - Watford 3:0 (2:0)
Giroud 28., Willian 43./11-m, Barkley 90+2. 
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Houdor
04. 07. 2020 21.22
-17
kljub 5 golom ... rezultat... 5:2... od skromnega kluba je prejel 2 zadetka... ne bi rekel da se MU vrača....
MEDVED7
04. 07. 2020 20.31
+26
United se vrača počasi, in tresejo se hlačke vsem, najbolj v Lpoolu.
KeepTheBlueFlagFlyHigh
04. 07. 2020 20.07
-22
Ne bodo dolgo 4., ne skrbite:)
Roninax
04. 07. 2020 20.29
+20
Pocakaj da dobite spet par golov na tekmi manutd-chelsea
KeepTheBlueFlagFlyHigh
07. 07. 2020 09.25
+1