Nogomet

Pickfordu in Richarlisonu grožnje s smrtjo po poškodbi Van Dijka

Liverpool, 20. 10. 2020 15.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ekipa Liverpoola je tik pred začetkom nove sezone Lige prvakov najverjetneje do konca sezone ostala brez srednjega branilca, Nizozemca Virgila van Dijka, ki se je poškodoval v silovitem trčenju z vratarjem mestnega tekmeca Evertona Jordanom Pickfordom. Angleški reprezentant se je znašel na udaru kritik, skupaj z moštvenim kolegom Richarlisonom pa naj bi bil tudi tarča resnih groženj.

Virgil van Dijk (levo) in Jordan Pickford sta trčila med mestnim derbijem Premier League na Goodison Parku. Končni izid je bil 2:2.
Virgil van Dijk (levo) in Jordan Pickford sta trčila med mestnim derbijem Premier League na Goodison Parku. Končni izid je bil 2:2. FOTO: AP
Liverpool je naslov v Ligi prvakov osvojil leta 2019, ko je na madridskem stadionu Wanda Metropolitano premagal premierligaškega rivala Tottenham (2:0). Tokratno sezono rdeči začenjajo v gosteh proti Ajaxu, nocoj pa si lahko na Kanalu A in VOYO (ob 20.40) ogledate tekmo večnega tekmeca Liverpoolčanov, Manchester Uniteda, ki se bo v Parizu udaril s finalistom minule sezone Paris Saint-Germainom.

Policija liverpoolskega metropolitanskega okrožja Merseyside je sporočila, da po remiju na ligaškem derbiju z Liverpoolom (2:2) preiskuje "nesprejemljive" grožnje vratarju liverpoolskega premierligaša Evertona Jordanu Pickfordu in napadalcu omenjenega kluba Richarlisonu. Angleški in brazilski reprezentant sta bila v osrčju najkontroverznejših dogodkov na stadionu Goodison Park, saj je Pickford z nepremišljenim posredovanjem povzročil poškodbo nizozemskega branilca Liverpoola Virgila van Dijka, ki bo potreboval operacijo kolenskih vezi in je najverjetneje že končal z nastopi do začetka nove sezone.

Tudi Richarlison, ki se je sicer že opravičil, je grdo pokosil rojaka s španskim potnim listom Thiaga Alcantaro in za svoj start prejel rdeči karton. Tako Richarlison kot Pickford sta prek družbenih omrežij dobila več groženj, tudi s smrtjo, policisti okrožja Merseyside pa so opozorili, da vse čaka srečanje z roko pravice.

'Zakonu se ne bodo izmuznili'
"Jezik, ki je bil uporabljen v tvitih, je popolnoma nesprejemljiv, te informacije pa jemljemo izjemno resno," je v ponedeljek dejal predstavnik za stike z javnostjo pri policiji. "Tisti, ki uporabljajo internet za napade na druge s kaznivimi dejanji, kot so grožnje ali zločini iz sovraštva, se zakonu ne bodo izmuznili. Detektivi opravljajo poizvedbe za identifikacijo posameznikov, ki so objavili tvite, ko pa bomo ugotovili kršitve, bomo posredovali, pravici bo bo zadoščeno."

Liverpool je že potrdil, da bo moral Van Dijk prestati operacijo kolena, zato je vprašanje, če bo v tej sezoni sploh še lahko nastopil v vrstah aktualnih državnih prvakov. Z Nizozemsko ga sicer čaka tudi poletni nastop na prestavljenem evropskem prvenstvu, v daljši objavi na družbenih omrežjih pa se je  29-letni nekdanji član klubov Willem II, Groningen in Celtic Glasgow zavzel, da se bo vrnil "bolj pripravljen in močnejši kot kadarkoli".

Pasica koronavirus oktober
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AL4444
21. 10. 2020 18.35
+1
Spet o črncih pa kaj so tej najbolj bogi, sam jokajo.
Debely
21. 10. 2020 08.36
+1
Kdor jima grozi s smrtjo, ni gladek, oziroma je precej večji bizgec kot onadva.
samomojemnenje
21. 10. 2020 11.13
+2
To se otroci preseravajo na Twiterju in se ne zavedajo, da jih bodo odkrili, pa bo moral ata pas iz hlač vzet in po tazadnji parkrat.
denis pohoric
20. 10. 2020 21.51
-3
ko je sel van dijk s podplatom nad mertensa lani in mi skoraj glezen zlomil, je vvd dejal “to je nogomet”, tako da....to je nogomet
Harmo1980
20. 10. 2020 18.51
+5
Dokler ne bodo "izumili" primernejše kazni za takšne nepremišljene prekrške se bo to dogajalo...piše se,da se to ni obravnaval kot prekršek,ker je sodnik že prej piskal offside...ampak huda poškodba se je pa vseeno zgodila...pa čeprav po pisku sodnika...kakorkoli bi to lahko obravnavali kot prekršek...
HasoMujo
20. 10. 2020 16.08
-9
Hahahhaa jocejo ker so slabi pa dajte no liverpool je slab van dijk je overratean....
Brcavrit
20. 10. 2020 16.41
+7
Kaj ko bi ti še naprej spremljal Človek ne jezi se, ker nogomet je preveč zate?
slo_veter
20. 10. 2020 16.44
-2
če imaš slabo samopodobo, obstaja pomoč, strokovna pomoč, veš to ?
Debely
21. 10. 2020 08.36
+1
Preveč zahtevno. Bi rabil eno delujočo možgansko celico, pa je ne premore.