Nogomet

Pioli: Ibrahimović ni užalil sodnika

Milano, 11. 04. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

AC Milan je zmagal na gostovanju pri Parmi (1:3), a je v drugem polčasu ostal brez napadalca Zlatana Ibrahimovića, ki je dobil neposredni rdeči karton. Trener milanske zasedbe Stefano Pioli je po tekmi dejal, da mu je Šved zatrdil, da ni rekel ničesar takega, da bi užalil glavnega sodnika.

Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović FOTO: AP

Nogometaši Parme so v 30. krogu italijanske Serie A gostili drugouvrščeno ekipo prvenstva Milan, ki je zmagala s 3:1. Milančani so že po prvem polčasu vodili z 2:0, z goloma Anteja Rebića in Francka Kessieja, končni izid pa je v 94. minuti tekme postavil Rafael Leao.

Zlatan Ibrahimović, ki se tokrat ni vpisal med strelce, je bil pa med podajalci pri prvem golu, je v 60. minuti prejel neposredni rdeči karton. Zanimivo je, da je švedski napadalec takrat stal precej daleč od glavnega sodnika Fabia Maresce, a je slednji ocenil, da je šel Ibrahimović čez mejo dovoljenega in ga je poslal z igrišča. 

To je za 39-letnega Šveda osmi rdeči karton v igranju v evropskih najboljših petih ligah in prvi v Serie A po februarju 2012. Trener rdeče-črnih Stefano Pioli je po tekmi za Sky Sport dejal: "Govoril sem z Zlatanom, rekel mi je, da se je prepiral s sodnikom in to je trajalo kar nekaj časa. Kot Zlatan pravi, mu je rekel, "Torej briga te, kaj jaz govorim? To mi je res čudno." Vendar mi je zagotovil, da z njegove strani ni bilo nespoštovanja, predvsem pa ga ni užalil."

Pioli je bil na koncu le zadovoljen, da so zmagali, in še vedno je prvi cilj, da se uvrstijo v Ligo prvakov za naslednjo sezono. "Skoraj smo zapravili zmago v drugem polčasu, a za nas je to zelo pomembna zmaga in smo bližje Ligi prvakov. Morali smo pokazati, da se zavedamo svojih napak, in smo tokrat, v primerjavi z zadnjo tekmo, pokazali pravi obraz. Bili smo hitrejši in našli smo več rešitev," je bil zadovoljen trener milanskega moštva ob osvojenih treh točkah.

Statistika tekme Parma – AC Milan
Statistika tekme Parma – AC Milan FOTO: Sofascore.com
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ibrahimović_Ibra
11. 04. 2021 13.37
+2
Je že opče znano, da je Maresca eden od najslabših sodnikov v serie A in upam, da popije kako kazen iz sodniške zveze al ka že majo... Če bi se talali kartoni kr tako na lepe oči pol bi bilo lahko ogromno rdečih zaradi "jezikanja"... Seveda pa se ponavljajo problemi, da hočejo nekateri sodniki zrušit Milan iz mest, ki vodijo v LP ali LE...
Mr. Cat
11. 04. 2021 09.31
+1
Seveda je bila njegova trditev, da ni reku nv tazga sodniku zelo iskrena...😁😁
Optimisty
11. 04. 2021 09.27
+2
rdec karton ?? za kaj?
Brcavrit
11. 04. 2021 09.55
+1
Sodniku je rekel, da je dovolj dober le za sojenje tekem Olimpije.
GO INTER
11. 04. 2021 09.12
ibrakadrabra kartone u rdeče pobarva
multifit
11. 04. 2021 08.38
-5
motorist_mb
11. 04. 2021 08.04
+5
Ibra ne more iz svoje kože,dobro da niso bli kaznovani.Gremo Milan forza!