Nogomet

Pioli se otepa vloge favorita: To so Liverpool, Bayer in Atalanta

Milano, 15. 02. 2024 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po Ligi prvakov četrtek prinaša začetek izločilnih bojev tudi v Ligi Evropa in Konferenčni ligi. Nocoj bomo na Kanalu A in VOYO spremljali obračun Milana in Rennesa. Rossonerri po oceni stavnic sodijo med glavne tri favorite za naslov v drugorazrednem evropskem klubskem tekmovanju, s čimer pa se trener Stefano Pioli ne strinja. Med favoriti izpostavlja druge klube.

Nogometaši Milana so v lanski sezoni Lige prvakov izpadli šele v polfinalu proti svojemu mestnemu tekmecu Interju.
Nogometaši Milana so v lanski sezoni Lige prvakov izpadli šele v polfinalu proti svojemu mestnemu tekmecu Interju. FOTO: AP

Milan je v prvem delu sezone nastopal v Ligi prvakov in zaključil na tretjem mestu, za Borussio Dortmund in PSG-jem ter pred Newcastlom. Na drugi strani je Rennes evropsko pot začel prav v Ligi Evropa in osvojil drugo mesto za Villarrealom, prehitel pa Maccabi Haifo in Panathinaikos. 

"Evropske tekme so vedno zahtevne. Imeli smo veliko časa, da smo preučili Rennes. So zelo organizirani, radi igrajo neposredno proti golu, zato bomo morali biti previdni," pred spektaklom na San Siru opozarja Stefano Pioli

Trener, ki je z Milanom leta 2022 slavil naslov italijanskega prvaka, pravi, da je motivacija za evropske nastope kljub izpadu iz elitnega tekmovanja na najvišjem možnem nivoju. "Jasno je, da je Liga prvakov korak spredaj, ampak tudi tu (v Ligi Evropa, op. a.) so izjemno kvalitetne zasedbe. Ne samo Bayer Leverkusen in Liverpool, tu je še kar nekaj velikih imen." 

Obračun med Milanom in Rennesom sodi v play-off za osmino finala Lige Evropa, v katerem se merijo tretjeuvrščene ekipe Lige prvakov in klubi, ki so skupinski del Lige Evropa končali na drugem mestu. 

"Da Milan še nikoli ni slavil na tem tekmovanju, je še dodatna motivacija. Vendar ne smemo gledati toliko naprej. Najbolj pomembna je tekma, ki nas čaka v četrtek." 

Pioli je kot glavne favorite izpostavil že omenjena Bayer Leverkusen in Liverpool ter Atalanto. Stavnice pravijo nekoliko drugače, saj na tretje mesto uvrščajo njegove favorite, potem pa sledijo Brighton, West Ham, Roma in Benfica. Šele na osmem mestu je Atalanta. Ne glede na vse napovedi pa Pioli opozarja: "Preden govorimo o favoritih, se moramo uvrstiti naslednji krog." 

Liga Evropa: Milan - Rennes
Liga Evropa: Milan - Rennes FOTO:

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mojcd
15. 02. 2024 12.47
+1
Napišite BayerN ali pa Bayer Leverkusen, Bayer je farmacevtska hisa
visoki
15. 02. 2024 12.41
-1
redsi nimajo konkurencije
motorist_mb
15. 02. 2024 09.22
+3