Nogomet

Pique: Kandidirati za predsednika kluba so moje sanje

Barcelona, 28. 11. 2020 13.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V času, ko je veliko pozornosti španskih medijev usmerjene v januarske predsedniške volitve pri Barceloni, je o svojih željah v prihodnosti spregovoril Gerard Pique. Centralni branilec je razkril, da bi nekoč z veseljem postal predsednik kluba, čeprav prihodnje leto še ne bo smel kandidirati. Poleg tega se je dotaknil tudi Luisa Suareza in občutkov, ko je Urugvajec zapustil Camp Nou.

Gerard Pique bi v prihodnosti rad postal tudi predsednik kluba.
Gerard Pique bi v prihodnosti rad postal tudi predsednik kluba. FOTO: AP

Gerard Pique je v sodelovanju s španskim časopisom Marca opravil intervju, v katerem je odgovarjal na vprašanja otrok iz fundacije CRIS, ki pomaga mladostnikom z rakavimi obolenji. Na vprašanje, ali bo kandidiral za predsednika, je odgovoril: "Na prihajajočih volitvah zagotovo ne, saj sem še vedno nogometaš kluba, zato se ne smem potegovati za predsednika. V prihodnosti pa nikoli ne veš. Sem velik navijač kluba, zato bi mu rad pomagal po svojih močeh. O tej funkciji sem od vedno sanjal, ne vem pa, ali bo do tega kdaj tudi zares prišlo."

Nato je Pique odgovoril na vprašanje, kakšni občutki so ga prevevali, ko je klub zapustil Luis Suarez. "Zagotovo sem bil žalosten. Vrsto let sva bila soigralca, marsikaj sva si delila. Navijači vidijo zgolj 90 minut na igrišču, v resnici pa sva skupaj preživela veliko časa. Bil mi je kot sošolec, s katerim preživiš ogromno ur. Skupaj sva bila na gostovanjih, v hotelih," je priznal Pique.

O najlepšem golu, ki ga je dosegel doslej, pa je nekdanji španski reprezentant povedal: "Proti Interju sem dosegel neverjeten gol, ko sem ukanil enega od branilcev in nato še vratarja. A takrat smo žal izpadli, zato ne šteje. Po pomembnosti pa bi dejal, da gol proti Realu na stadionu Santiago Bernabeu. Za vedno si ga bom zapomnil, ker smo slavili s 6:2, kar je zares zgodovinski rezultat, pa tudi moj gol ni bil slab."

Vrhunci srečanja Real Madrid 2:6 Barcelona, ko je Pique zabil zadnji zadetek za goste:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmickica
30. 11. 2020 14.06
Pique bi bil po mojem mnenju odličen predsednik. Človek ima izreden smisel za management, kar je dokazal že ničkolikokrat. Kolikor vem, je tudi glavnega sponzorja Rakuten on zrihtal.
dark horse
28. 11. 2020 18.35
+2
Verjamem da so si realovci ogledali posnetek 😂😂🙈🙈