Nogomet

Pique vrača udarec: 'Naj posnamejo film o Zidanu! Da sem oponašal Ronalda? Mogoče, ne spomnim se ...'

Barcelona, 18. 05. 2016 16.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Španske ligaške sezone je konec, toda največji klubi bodo še igrali za trofeje. Še preden se bosta v prenosu na POP TV za evropski naslov 28. maja udarila madridska tekmeca Atletico in Real, se bo Barcelona s Sevillo merila za španski pokalni naslov. Gerard Pique pošilja nova sporočila v prestolnico.

Več videovsebin
  • Slavje Barceloninih navijačev ob osvojitvi La Lige
    02:04
    Slavje Barceloninih navijačev ob osvojitvi La Lige
  • Navijači Barcelone slavijo nov naslov prvaka Španije
    02:31
    Navijači Barcelone slavijo nov naslov prvaka Španije

Sevilla, ki se bo nocoj ob 20.30 na Kanalu A in VOYO z Liverpoolom udarila za tretji zaporedni naslov proti Ligi Evropa, bo zadnja nasprotnica Barcelone v sezoni 2015/16. Katalonci se bodo z Andaluzijci pomerili v finalu španskega pokala, potem ko so varovanci Luisa Enriqueja osvojili drugi zaporedni naslov državnih prvakov. Napeta končnica Primere Division je dvignila pritisk po celotni državi, ki je z večino medijev navijala za podvig madridskega Reala. Barcelona ga po zapravljeni ogromni prednosti na vrhu lestvice na koncu ni dovolila z zanesljivo zmago nad Granado Reneja Krhina (0:3), več igralcev Barce pa se je v javnosti že sarkastično opravičilo za nov uspeh. Branilec Gerard Pique je med proslavo naslova bojda oponašal Cristiana Ronalda in še dodatno razhudil metropolo, za katero je imel na sredini novinarski konferenci pripravljenih kar nekaj ostrih puščic.

"Da sem oponašal Ronalda? Ne spomnim se, povedali so mi za to ... Ne vem, mogoče. Proslava je bila izvrstna, zelo smo se zabavali," je pred kamerami povedal Pique, ki je ob slavju medijske stolpce polnil tudi zaradi domnevnega prerekanja s članom mestnega tekmeca Espanyola, krilnim napadalcem Burguijem, na katerega je s soigralci naletel v nekem nočnem baru. Burgui je v tej sezoni kritiziral branilca španske reprezentance zaradi njegovega provokativnega obnašanja, po poročanju lokalnih medijev pa bi kmalu prišlo do fizičnega obračuna. "Že Burgui sam je to informacijo zanikal. Srečali smo se z igralci Espanyola po našem slavju in povsem sproščeno smo govorili. So resni in neresni novinarji, a lahko se resno zamislimo. Važno je le, da nekaj objaviš prvi,"  je nadaljeval Pique, ki je postregel tudi s sporočilom za trenerja Reala Zinedina Zidana. Ta je kljub številnim pohvalam in izvrstni statistiki kot najboljši trener začetnik na klopi Reala ostal praznih rok v prvenstvu, a po mnenju nekaterih bi z naslovom v Ligi prvakov zasenčil tudi morebitno dvojno krono Barce.

Pique (z žogo) nikoli ni skrival, da ne goji prijateljskih čustev do madridskega Reala.
Pique (z žogo) nikoli ni skrival, da ne goji prijateljskih čustev do madridskega Reala. FOTO: AP

"Našo sezono ocenjujem z oceno zelo dobro. Z naslovom v La Ligi pa je ocena odlična. Če ji dodamo še vse ostalo, potem je ocena izjemna. Najprej moramo osvojiti prvenstvo, nato pa dodaš še vse ostalo," je pristavil Pique. "Zidane? Naj snemajo filme o njemu, mi pa bomo še naprej zbirali naslove za naš muzej. Ne vem, če naši naslovi podpihujejo frustracije, če pa so zmagovalci vedno enaki, potem verjamem, da ljudi to preveč ne zanima. Ljudje si želijo novih idolov. Takšna prevlada ni zanimiva. Upam, da bom zmagoval, vse dokler ne bom obesil nogometnih čevljev na klin. Vsako leto podpišem dvojno krono. Če Real osvoji Ligo prvakov, potem jim bomo morali čestitati. Vsak gre po svoji poti in na koncu se delajo zaključku. Ne vem, v čem smo si z Realom različni. Zdaj smo mi tisto moštvo, ki večkrat zmaga, morda zaradi talenta igralcev. Zdaj so zmage na naši strani in kasneje bi se lahko to prestavilo nanje, kot se je že dogajalo v preteklosti. Zelo težko se bo še kdaj v Barci združilo toliko talenta."

Pique je še povedal, da sta vezist Sergio Busquets in napadalec Neymar pomembna člana moštva, ki bi si zaslužila novi pogodbi. "Spremenili smo se v zmagovalno ekipo in ljudje imajo visoke zahteve. To je nekaj povsem običajnega. Toda navdušenje ob zmagi v La Ligi je enako kot vedno. Osvojiti šest od osmih državnih naslovov je brutalno," je še dodal Pique, ki ni pozabil na izpad proti Janu Oblaku in Atleticu v Ligi prvakov: "To je bil najslabši trenutek sezone, tudi zaradi želje, ki smo jo imeli, da bi ponovili trojno krono. A v življenju ne moreš imeti vsega. Nekega dne se bo ta naš cikel zaključil, jasno. Cikli se zaključujejo in ni ga kluba, ki bi lahko to raven obdržal. To mora biti povsem jasno. Talent (klubske šole) La Masie mora še naprej prihajati in tu moramo biti stanovitni. Tisti, ki jih pripeljemo od drugod, delajo razliko, a doma imamo vse."

Žogico je v Katalonijo pred finalom Lige prvakov (prenos na POP TV se bo 28. maja začel ob 20. uri) vrnil branilec madridskega Reala Nacho Fernandez, ki pravi, da je najboljši odgovor dežurnemu provokatorju zmaga v milanskem finalu. "Pique zelo rad govori, zdaj že vsi vemo, kakšen je. Vedno pravi, da mu je rivalstvo med Madridom in Barco zelo všeč," pravi Nacho. "Vedno govori različne reči, da bi zbodel tiste iz Madrida, toda jaz ne želim vstopati v to. Ne vem, zakaj govori o naslovih, ko pa 28. maja igramo za najpomembnejši naslov v sezoni. Mi se osredotočamo na naše reči. Najboljši odgovor je zmaga v finalu."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (23)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik1175947
20. 05. 2016 18.32
+1
Mislim, da je njegovo razmišljanje povsem korektno, so pa sestavki o njem namerno provokativni in temu nekateri nasedajo. Zato se ne gre čuditi nekaterim komentarjem, ki pod vplivom provokativnega članka pišejo neokusnosti in s tem vzpodbudijo one, ki so nasprotnega mišljenja. Rezultat tega pa so besedne borbe in žaljivke z vseh strani.
KjeJeLessi
20. 05. 2016 15.38
+3
Pa kdo je ta Pique, nogometaš ??
piuski
19. 05. 2016 12.02
-4
šakira care,penaldek,jokica babja,ljubi maročana,.....
Trend01
19. 05. 2016 14.53
+3
Pa, koliko let imaš? Otročji kot še nekaj "trotlnov" na tem forumu.
265004
19. 05. 2016 11.18
+5
to je tipičen članek,kjer s svojimi komentarji iztopijo "navijači".Novinar obrne par besed,preberejo ime Pique in že bruhajo s svojimi butastimi komentarji.Ponavadi je to en stavek,kakšen premore tud dva.Edino trend napiše tako kot je,da se lahko nekaj pametnega prebere.Jaz Piqueja ne obsojam,dokler s svojimi izjavami ne začne žaliti nasprotnika.Njegove besede so čisto normalno sporočilo največjemu rivalskemu klubu.Kdor je bil kadarkoli v športu bo to razumel.Tako kot na igrišču,mora to bit tudi izven igrišča.Kot jaz preberem zgoraj je v večini ocenjeval sezono Barce in jasno povedal ,da Realu ne želi da osvoji ligo prvakov.Jaz tudi ne!In kaj je tu spornega?A bi moral v Milano v prve vrste se dret Real,Real da bi blo v redu?Najbolj so mi všeč športniki,ki s srcem igrajo za nek klub,ki jim ni vseeno če izgubiš,ki dajo več kot 100% za to da ekipa zmaga....Jaz to cenim pri Ronaldu.Ampak samo to njegovo željo po zmagah.Ampak kaj ko potem s svojim obnašanjem vse podere.
big247
19. 05. 2016 10.27
+4
Pomoje more met Pique masko od ronalda gor ko nabija sikiro in ga zato tak sovraži.
CKDD234
18. 05. 2016 21.00
+14
toti pique je na istem nivoju, kot tekmovalci v big brotherju
mb6
19. 05. 2016 10.05
+4
Ne, žal so novinarji na tem nivoju. No, mogoče pa novinarji samo izkoriščajo povprečnega nezahtevnega bralca, ki ga zanimajo takšne neumnosti... Vse več je pranja umazanega preila in vse manj govora o bistvu športa.
CKDD234
19. 05. 2016 10.54
-2
ZelenGrm
18. 05. 2016 20.56
+17
zakaj ta povprečen igralec sploh omenja Zidana?
Uporabnik113089
18. 05. 2016 20.19
+8
Šlepa se na slavo starega očeta..... Je le podpovprečen kvazibranilec ki bi še v Zavrču trepetal za mesto v prvem moštvu.... Goran Obrez ga je najbolje opisal.....
JbmTiMt
18. 05. 2016 19.47
+17
piqejevo obnasanje bi opisal kot neprofesionalno. cisti amater. najsibkejsi clen barcelone
apodgraj
20. 05. 2016 09.52
+2
Ne vem v čem je to obnašanje primitivno in neprofesionalno ? Tudi Ramos je izjavil ,da najbolj uživa takrat , ko Barca izgubi tekmo . Tudi jaz uživam v tem , ko je Real poražen in Barca zmaga in kaj je v tem spornega . .
Barbarezo
18. 05. 2016 19.37
+8
temu tipu se je skisal..ocitno je bil remont na šakiri pa ne samo s strani CR-ja.. svašta
LaFerrari
18. 05. 2016 21.35
+4
Trend01
18. 05. 2016 18.17
+2
Sam tokrat v besedah in dejanjih, ki so zgoraj napisane, ne vidim nič spornega. Saj je vse res kar je napisano/povedano. Morda je malce provokativno na začetku, a nič posebnega. Vsaj meni ne. Lahko bi (a bolje da ne) omenil, da trenutno La Masia nima niti enega res hudega talenta. V kolikor januarja ne bi kupili 8 igralcev, Barcelona B naslednje leto tudi v 3. ligi ne bi igrala. Žal je tudi pri FC Barceloni prišlo do prelomnega leta, ko pač šola ne more več "proizvajati" nogometašev. Vse ostalo ima pač Piqué prav. Plus nekaj odličnih nakupov seveda. Bravo, Neymar, Suárez, Mascherano pred nekaj leti. Tudi Fàbregas in recimo Sánchez. In še bi se našlo, poleg zadnjih dveh omenjenih, nekaj odličnih nogometašev, ki pa se nekako niso znašli v tem sistemu. Pa naj se "hard core" navijači Reala in Atletov na trepalnice postavijo. P.s. - me pa zanima kako bo dejansko odreagiral v kolikor Real dobi LP.
Ka pa mislis
18. 05. 2016 18.00
+13
Temu bradonji se je res skisalo. Zgleda da mu je res ronaldo poservisiral shakiro.
CKDD234
18. 05. 2016 19.04
+3
Klem En
18. 05. 2016 19.42
-2
LaFerrari
18. 05. 2016 21.37
+5
LaFerrari
18. 05. 2016 21.37
+4
fihner
19. 05. 2016 18.24
+0
Horde, tudi svečko nimaš pravico, tako da.......
apodgraj
20. 05. 2016 09.56
+2
HordeZla - Tvoja izjava pa je res žaljiva in nima nobene prave povezave z nogometom . Nekdo , ki bo bral ta tvoj komentar bo zaključilin si mislil , ta nima vse na svojem mestu v svoji glavi