Nogomet

Pismo: Velenjčani zgroženi nad sojenjem!

Velenje, 23. 09. 2010 14.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Vodstvo nogometnega kluba Rudar Velenje je zgroženo nad sojenjem na zadnjem prvenstvenem dvoboju z ljubljansko Olimpijo.

Nogometaši velenjskega Rudarja so remizirali z ljubljansko Olimpijo (1:1), dan po tekmi pa so se s pismom vodstvu NZS, zaradi po njihovem mnenju spornega sojenja, oglasili predstavniki kluba s stadiona ob Jezeru.

Olimpija - Rudar Velenje-2
Olimpija - Rudar Velenje-2 FOTO: Damjan Žibert

"Dogodki, ki so se zgodili na tekmi 10. kroga 1. SNL v Velenju med NK Rudar in NK Olimpijo zaradi slabega sojenja, so nas prisilili, da napišemo pritožbo na sojenje. Kot stabilen prvoligaš si NK Rudar prizadeva izpolniti osnovno poslanstvo, to je z nogometno igro zadovoljevati gledalce. V vsako prvenstveno tekmo vlagamo veliko truda, da privabimo gledalce v čim večjem številu, kar kažejo tudi analize obiskov na posameznih tekmah v 1. SNL. Prav gledalci, navijači, igralci in vodstvo NK Rudar pa so bili po tekmi 10. kroga z NK Olimpija razočarani in revoltirani nad napakami, ki so jih delali sodniki Habjanič, Žekš, Gabor in Mertik. Vodstvo kluba ocenjuje, da je sodniška trojka naredila nekaj katastrofalnih napak, ki so vplivale tako na potek srečanja kakor tudi na končni izid tekme med NK Rudar in NK Olimpijo. V uvodu pritožbe bi želeli odgovor, zakaj je do zamenjave glavnega sodnika prišlo v zadnjem trenutku (dan pred tekmo)? Že v začetku tekme, v 7. minuti, je glavni sodnik zaradi klasičnega 'drsečega starta' obrambnemu igralcu NK Rudar Novakovič Nenadu pokazal rumeni karton, čeprav je to bil prvi prekršek na tekmi. Ocenjujemo, da je prekršek obstajal, pa vendar v tej fazi igre nikakor ne za rumeni karton. V nadaljevanju je v 49. minuti glavi sodnik na signalizacijo prvega stranskega sodnika (Žekš), prav tako zaradi klasičnega drsečega starta pokazal drugi rumeni karton igralcu NK Rudar Novakoviču in s tem rdečega. V posnetkih omenjene situacije je vidno, da je Novakovič s čistim drsečim startom izbil žogo nasprotniku.

V 65. minuti sta zopet v glavni vlogi glavni sodnik in prvi stranski sodnik, ki sta potrdila gol NK Olimpija, ki je bil dosežen iz prepovedanega položaja. V posnetku je vidno, da sta kar dva igralca (Rujevič in Šokota) ob strelu igralca Olimpije Salkiča ovirala domačega vratarja iz prepovedanega položaja. Po protestu glavnega trenerja NK Rudar Prašnikar Bojana stranskemu sodniku, je le tega glavni sodnik izključil, kar je dodatno revoltiralo navijače in gledalce v Velenju. Vse naštete sporne situacije so bile prikazane in komentirane s strani komentatorja (Iva Milovanoviča). V pogovoru z delegatom (g. Berčnik) tekme se je tudi ta čudil nad osnovnimi napakami sodnikov in slabim sojenjem. V klubu nismo prepričani, ali je to naključje, slab dan sodniške trojke, ali pa tiha dejavnost sodniške organizacije z nalogo pomagati Olimpiji iz krize. Menimo, da ima NK Olimpija dobro ekipo in da bo tudi brez pomoči sodniške organizacije splavala iz krize. Prošnja in zahteva NK Rudar Velenje je tako iz tekmovalnega, kot iz varnostnega vidika, da sodniška organizacija sankcionira slabo sojenje sodnikov v Velenju. Naloga vseh klubov in sodniške organizacije je opozarjati in preprečiti nepravilnosti, ki se dogajajo v nogometu namerno ali naključno,“ so v pismu zapisali v velejnskem klubu.

  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CerealGuy
24. 09. 2010 07.47
To ti je slovenska liga, sem skoraj prepričan da so tekme spet zmenjene.
Chamberlain
23. 09. 2010 20.33
slovenska liga je gnila, sam usen olimpija<3
Uwish
23. 09. 2010 18.55
mogoče je uprava podkupla sodnike da nebojo imeli probleme z green bananasi :))
Gavrane20
23. 09. 2010 17.13
vec kokr 60% tekem prve slovenske lige je prodanih to vam govorim iz prve roke !!
Urh Lukman
23. 09. 2010 16.51
MijatovicA23.09.2010, 14:41 -14 Sodniška organizacija pomaga Olimpiji iz krize!? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!! Sej niso resni! olimpije nemore nihče potegnit iz krize!!! :D
pepe007
23. 09. 2010 15.30
S tega ne bo nič. Sodniki še nikoli niso bili kaznovani. Ampak ker je v športu denar in gre za posel, bi se mi zdelo normalno, da klub vloži civilno tožbo zoper posameznika, ki jih je oškodoval pri poslu. Pravila so jasna, če je dokaz, da je sodnik ravnal narobe, se naj pred civilnim sodiščem določi kazen. Potem bomo pa videli, kako se bodo obnašali sodniki.
FrankLampard
23. 09. 2010 14.57
Sem navijač Maribora, pa se mi ni zdelo, da je bil ofsajd pri golu, kamera ni bila najboljše postavljena, ampak če si namisliš ravno črto potem sta igralce stala v liniji. Težko je pa rečt če je vplival na igro.
Rene Vidonja
23. 09. 2010 14.45
zanimivo pisemce :)
MijatovicA
23. 09. 2010 14.41
Sodniška organizacija pomaga Olimpiji iz krize!? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!! Sej niso resni!