Nogomet

Barcelona (in Juventus) čakata Arthurja, Zapata na 'radarju' Atletica

Torino, Barcelona, Madrid, 26. 05. 2020 16.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Juventusova nogometaša, vezist Miralem Pjanić in branilec Mattia De Sciglio, naj bi bila pripravljena obleči dres Barcelone, a od Kataloncev njun torinski delodajalec zahteva brazilskega vezista Arthurja Mela, ki pa (zaenkrat) ne želi zapustiti Camp Noua. Atletico Madrid naj bi se medtem zanimal za zvezdnika Atalante Duvana Zapato.

Pjanić (v sredini) ob Danieleju Ruganiju in Cristianu Ronaldu (desno).
Pjanić (v sredini) ob Danieleju Ruganiju in Cristianu Ronaldu (desno). FOTO: AP

Miralem Pjanić in Mattia De Sciglio sta "pripravljena obleči dres Barcelone", je na svoji spletni strani poročal madridski športni dnevnik AS in dodal, da sta vezist reprezentance Bosne in Hercegovine ter bočni branilec italijanske izbrane vrste že pristala na ponudbo katalonskega velikana. A veliki posel, ki se med Barcelono in torinskim Juventusom pripravlja že nekaj časa, je povsem odvisen od vezista Barce Arthurja Mela. Ta naj ne bi želel zapustiti stadiona Camp Nou, "stara dama" pa je posel pripravljena speljati le pod pogojem, da ji Katalonci prepustijo Brazilca.

"Brazilec je zamenjava, ki ji (trener Juventusa, op. a.) Maurizio Sarri želi prepustiti vajeti sredine igrišča po morebitnem slovesu reprezentanta BiH, s katerim je imel trener tudi nekaj težav z medsebojnim odnosom. To je ideja, ki je tudi Juventusu zelo všeč, tako zaradi starosti nogometaša (šest let je mlajši od Pjanića) kot tudi zaradi finančnega vidika. Stara dama in Barca si bosta izmenjali nogometaše v vrednosti 60 milijonov evrov: zaslužka ne bo, toda na finančno poročilo bo ta menjava igralcev vplivala ugodno," poroča AS.

Operacija zaradi nestrinjanja Arthurja zaenkrat stoji, še dodajajo, vse bolj pa se zdi, da Južnoameričan svoje odločitve ne bo spremenil. 

Zapata (desno) na lokalnem obračunu z Interjem v Milanu.
Zapata (desno) na lokalnem obračunu z Interjem v Milanu. FOTO: AP

Zapata že poleti 'na radarju' Atletica
AS se je v torek tudi razpisal o zanimanju madridskega Atletica za usluge vročega napadalca Atalante Duvana Zapate. Kolumbijec ob Josipu Iličiću, Alejandru Gomezu in še nekaterih soigralcih blesti v tej sezoni, ki je Bergamčanom že prinesla tudi zgodovinsko napredovanje v četrtfinale Lige prvakov. Zapata bi se na radarju Atletica, ki ga sicer že lep čas povezujejo z zvezdnikom Paris Saint-Germaina Edinsonom Cavanijem, lahko znašel že to poletje, poroča AS.

"Cholo Simeone ga vidi kot zamenjavo za Diega Costo. Kljub temu je klub iz Bergama 'Tora' (Bika, op. a.) pripravljen prodati  le za veliko vsoto denarja," so zapisali pri madridskem dnevniku, kjer navajajo poročanje nogometnega portala 90 Min, kjer so govorili tudi o konkretnejših zneskih šlo naj bi za dobrih 60 milijonov evrov.

Kolumbijski zvezdnik je v tej sezoni Serie A na 15 tekmah zabil 11 golov, potem ko se je v sezoni 2018/19 skupno podpisal pod 28 zadetkov. V aktualni sezoni ga ni ustavila niti težja poškodba, ki jo je utrpel na tekmi kolumbijske izbrane vrste. Z madridskimi rdeče-belimi v zadnjem času sicer povezujejo še kar dva kolumbijska napadalca, in sicer člana Glasgow Rangersov Alfreda Morelosa ter Luisa Suareza, ki igra za Real Zaragozo. Atletico si delno lasti tudi reprezentanta Rafaela Santosa Borreja, ki trenutno brani barve slavnega argentinskega kluba River Plate. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

igyyp
27. 05. 2020 19.21
+2
Zakaj pa Arthur? Pa eden boljših, ki se je izkazal. Te so prtegnjeni do amena.
Kollerik
27. 05. 2020 11.37
+5
Kera neumnost. Verjetno gre spet za neke blodnje nesposobnega Bartomeua, druge logike tu ne vidim.
Brgolino
27. 05. 2020 08.05
+10
Da si res nebi barca pameti kupla z menjavo mela in pjanica...melo naj ostane v nasprotno smer pa lahko gre kdo drug,vendar juventus je zmagovalec na podrocju prestopov,barca pa ze vec let vemo kako posluje...
Žnjj07
26. 05. 2020 20.36
+10
Tnx admin za izbris:).. svasta od tega portala:)
Jlfub
26. 05. 2020 19.41
+13
Res me zanima kdo v Barci si tako zelo želi menjave Arthur za Pjaniča.Arthur je odlična dolgoročna naložba + da si nekdo sploh želi spremembo na sredini,ki je že tako najbolj zastopana pozicija..butale!
samomojemnenje
26. 05. 2020 19.59
+11
resnicaosvobaja
26. 05. 2020 19.36
+8
Če že mora Pjanič priti, naj pride ampak ne namesto Mela
cripstoned
26. 05. 2020 19.07
+6
prodaja arthurja ni potrebna...ne vem zakaj se ne znebijo ''starcev'' ki so svoje ze odigrali...suarez, busqets, rakitic, alba, pique in messija cez sezono ali dve...okoli arthurja bi se lahko naredil vsecna ekipa saj ima kvaliteto katera ne more priti do izraza ce pa je v ekipi magicni messi....marsikaj se lahko pri barci uredi v kratkem casu le pravilne poteze je potrebno povleci...ce ne se bojim da bo barca sla po poti milana in uniteda...
Roglič šampion
26. 05. 2020 19.45
+11
Jah suareza in albe ne bi se odpisal sploh pa messija ne. Treba bi bilo dajati priloznosti talentom la masie pa nehati brezglavo zapravljati. Bi bila pa dobrodosla kaksna okrepifev v obrambi
samomojemnenje
26. 05. 2020 19.58
+9
Že večkrat sem napisal, da je treba mlade notri dat in uigrat, pa če tudi kakšno leto ne bo nobene lovorike. Lovorike ne bo tudi v primeru, da kupujejo izrabljene igralce, ki gredo proti koncu kariere. Sploh pa nikakor prodati ali zamenjati Arthurja. Vsekakor bo potrebna tranzicija. Naj si pogledajo Real, lani brez Ronalda in letos so že boljši. Če bi imeli strelca, bi bili že močno pred Barco na lestvici. Žal, tako je.
Roglič šampion
26. 05. 2020 20.26
+7
Realno povedano. In idealno bi bilo da se vrneta laporta in guardiola. Onadva sem preprican da bi lahko vrnila barco na vrh kamor tudi spada
Kollerik
27. 05. 2020 11.40
+1
Messi, Suarez, Alba, Pique in morda še Busquec so železni repertoar ekipe. Čujem, da se vrača nazaj v ekipo še Coutinho, ki ga nemci nočejo odkupiti, ker se jim zdi predrag. Setien se njegovega povratka že veseli.
PartyTime
26. 05. 2020 18.48
+8
Bartoume v elementu...
User416781
26. 05. 2020 18.06
+13
Barca na mojo žalost postaja vse večje parkirišče nogometašev, ki so svoje najboljše čase že preživeli, ne drugi strani pa talenti iz La Masie ne dobijo več priložnosti. Res ne razumem te politike.
cripstoned
26. 05. 2020 19.13
+7
problem je v tem da danes talenti bezijo iz ajaxa barce itd. szaradi bogatih ponudb psgja in citya... seveda gre tu za mladoletne osebe o katerih odlocajo starsi ki vidijo samo denar....vecina pa cez par let ugasne saj imajo vsega prevec in ni tiste prave zagrizenosti ki so jo imeli xavi, iniesta in messi pa tudi ostali top igralci ki so prihajali v preteklosti iz ajaxove in barcine sole...pri barci nic vec ne stima saj vodijo ljudje ki vidijo samo marketing ne vidijo pa velicino in pomena kluba...trenutna uprava je zavozila marsikaj in ne vem zakaj katalonci ne udarijo protesta in odneseje bartomeja in ostale direktno iz stadiona ce je to potrebno...
265004
26. 05. 2020 19.30
+13
A si ti zbolel al ti je heker vdrl v profil?
samomojemnenje
26. 05. 2020 19.54
+6