Nogomet

Pjanić zbodel Koemana: Morda Barcelona potrebuje le pravega vodjo

Istanbul, 05. 10. 2021 15.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Miralem Pjanić je v tej sezoni kot član Barcelone posojen v turški Bešiktaš. Vse bolj jasno pa je, da za Blaugrano ne bo več zaigral. Oziroma vsaj ne, če bo klub še naprej vodil Ronald Koeman, s katerim je reprezentant Bosne in Hercegovine v vse prej kot dobrih odnosih. Svoje nestrinjanje s potezami nizozemskega strokovnjaka je že večkrat javno izrazil, v zadnjem intervjuju za beIN SPORTS pa je namignil, da bi bila zamenjava trenerja za klub v tem trenutku smotrna poteza.

Miralem Pjanić in Lionel Messi. Oba sta poleti zapustila prestolnico Katalonije.
Miralem Pjanić in Lionel Messi. Oba sta poleti zapustila prestolnico Katalonije. FOTO: AP

"Barcelona gre skozi težke čase. Rezultati niso takšni, kot bi si navijači želeli, zaradi česar so nogometaši pod pritiskom," je povedal Miralem Pjanić, ki rešitev vidi v zamenjavi ljudi na vodilnih položajih. Številni si njegove naslednje besede razlagajo predvsem kot napad na sicer že tako močno kritiziranega trenerja Ronalda Koemana

"Morda potrebujejo le dobrega vodjo, ki bi stvari vrnil na stara mesta. Barcelona se bo vrnila, vendar bo potrebovala kar nekaj časa. Ne glede na vse je še vedno med štirimi ali petimi največjimi klubi na svetu." 

Že nekaj časa na bojni nogi
Pjanić je v Barcelono prišel lani poleti kot del zamenjave z Juventusom (v nasprotno smer je tedaj šel Brazilec Arthur), s čimer sta kluba skušala popraviti svoji krizni finančni situaciji. Mnogi so pričakovali, da bo prekaljeni vezist postal pomemben člen Barce, kar pa se ni zgodilo. Pjanić pod Koemanom nikdar ni dobil priložnosti, ki bi si jo, kot meni sam, zaslužil. Tudi zato je v minulem prestopnem roku odšel v turški Bešiktaš, kamor je posojen za eno leto. 

V intervjuju za Marco pred tedni je 30-letnik povedal, da s Koemanom nista imela najboljšega odnosa, saj naj ga Nizozemec ne bi spoštoval. "Nisem se mogel navaditi na situacijo, v kateri sem se znašel. Nogometaš sem in logično je, da si želim igrati. Od vedno sem si želel zaigrati za Barco, a nisem pričakoval, da se bodo stvari tako zapletle."

O tem, koliko je Koeman zaupal Pjaniću, veliko pove že dejstvo, da je nekdanji nogometaš Juventusa v celi sezoni začel le šest ligaških tekem. "S trenerjem nisva razvila nikakršne komunikacije. Težko mi je bilo, ker je to ubijalo mojo samozavest. Nisem igral, a nisem vedel, zakaj. Veliko bi lahko sprejel, a vedno sem si želel, da se mi stvari povejo v obraz," je še povedal Pjanić .

Vsaka zgodba ima dve plati medalje
Koeman, na drugi strani, je za Mundo Deportivo podal zelo preprosto razlago, zakaj Pjaniću ni namenjal več priložnosti: "Preprosto ni ustrezal našim idejam, kako bi radi igrali. To je vse. Poskušali smo, a videli, da imamo na njegovem mestu nogometaše, ki so boljši od njega," je dejal in Pjaniću zaželel vse najboljše v prihodnosti.

Prepričali so ga navijači 
Pjanić se je v intervjuju za beIN SPORTS dotaknil tudi razlogov, da se je poleti odločil za precej presenetljiv odhod v Turčijo. "Ko sem slišal za govorice, ki so me povezovale z Bešiktašem, nisem razmišljal. Ideja, da bi še naprej igral v Ligi prvakov, je bila zelo vznemirljiva. Zelo sem si želel spoznati Turčijo in njene nore navijače," je še povedal nogometaš, ki ima – zanimivo – tudi luksemburški potni list. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sisoje
06. 10. 2021 15.41
+1
Z cem ga je zabodel ? Samo vprasam
Mother Russia
06. 10. 2021 15.25
+5
Ne Pjanić in še manj Koeman, nista prinesla nič dobrega Barci. Oba zelooo precenjena.
Zziziziziu
06. 10. 2021 13.04
+1
Prov je povedal
Rdeča kapica69
05. 10. 2021 18.30
-5
Barca je čisto uničila Miralema. V Juvetu je kazal odlične predstave pri Barci pa si je uničil karijero.
dark horse
05. 10. 2021 21.32
+5
Hahahahahhahaha v juvetu je trgal ja😂🤣 klop. V Lyonu je bil super potem pa vse nižje. Važno ti je da pljuvaš po barci. Kako kaj dragulj vini 😂
Hello.
05. 10. 2021 17.27
+4
Tudi če pripeljejo pepa v tem trenutku barcelona nebo prišla nazaj na tisti nivo kot je bila pred pa rimi leti.
Vladimir.Krutov
05. 10. 2021 17.07
+0
Se vprašam kdo od obeh je bolj nesposoben za barco....oziroma neuporaben....