Nogomet

Miralem Pjanić zavrnil dva kluba, želi le v Barcelono

Torino, 08. 06. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Miralem Pjanić je že v preteklosti želel okrepiti Barcelono, a se ni izšlo po načrtih. Morda mu to uspe letošnje poletje, saj je zavrnil tudi ponudbi Paris Saint-Germaina in Chelseaja. Vrednost nogometaša Juventusa in reprezentanta Bosne in Hercegovine je približno 50 milijonov evrov, Juventus pa želi v zamenjavo zanj iztržiti čim več.

Cristiano Ronaldo in Miralem Pjanić.
Cristiano Ronaldo in Miralem Pjanić. FOTO: AP

Sedanji član torinskega Juventusa Miralem Pjanić ima poletne načrte, pa ne tistih, ki se tičejo dopusta, temveč tiste, ki se tičejo spremembe klubskega okolja. Reprezentant BiH je odločen, da se pridruži Barceloni, piše časnik Marca, ob tem je že zavrnil ponudbi Paris Saint-Germaina in londonskega Chelseaja. Pjanića so že v preteklosti večkrat povezovali z odhodom na Camp Nou, a se prestop ni uresničil, sedaj je odločen, da priložnosti ne bo izpustil iz rok.

Barcelona in Juventus morata seveda doreči pogoje prestopa in narediti korak naprej v pogajanjih, saj je po pisanju športnih časnikov ponudba katalonskega vodstva tista, ki ne zadovoljuje "apetitov" stare dame. Juve je že sprejel dejstvo, da Arthur Melo ne bo del tega posla in se ne želi preseliti v Torino, se pa dobro zavedajo, da bodo težko zadržali Pjanića, ki je trdno odločen oditi, a bodo zato pri stari dami želeli iztržiti zanj čim večjo odškodnino. Po nekaterih nepreverjenih informacijah naj bi Barca ponujala Ivana Rakitića, Pjanić pa je pripravljen podpisati štiriletno pogodbo. Sicer ima 30-letni nogometaš  pogodbo z Juventusom do junija leta 2023, njegova tržna vrednost pa naj bi bila približno 50 milijonov evrov. Pjanić se je Juventusu pridružil leta 2016, ko je prestopil iz Rome, v tej sezoni je v dresu Juventusa dosegel tri gole in dodal štiri podaje na 32 tekmah v vseh tekmovanjih.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dark horse
08. 06. 2020 10.38
+6
20 največ pa še to je preveč za njegova leta. Počasi Barca postaja klub kamor prihajajo igralci v 30 tih letih kot je bil Milan. Žalostno
JOSEPH HAYDN
08. 06. 2020 09.34
+4
Popolnoma zgrešen nakup, ker na njegovem položaju že igra Busquets, ki je samo leto starejši, poleg tega je Pjanić počasen igralec in da bi ga pomaknili višje nima smisla, ker bi bil povsem brez izraza in bi najbrž res sedel ob vseh igralcih, ki že so v Barci. Ne vem naj res poskušajo z mladimi, ker ti imajo potencial ali pa da kupijo napadalnega vezista, ki rad igra hitro
janezpodre
08. 06. 2020 09.49
+2
Busquets ni kreativec, zadnjega pol leta je imel 2 podaji v prazen prostor, ambiciozni mladeniči Messiju za hrbtom se pa tudi ne obnesejo, on rabi izkušenega, zanesljivega pomočnika, ki zna tudi podat, ne kot B.ki podaja najbližnjemu prostemu. Mislim, da bi bil kar pravi, ni zvezda in ne bo poskušal tekmovat z Messijem.
Trend01
08. 06. 2020 09.53
+3
NI čisto tako. Večino tekem (razen letošnje in deloma lanske sezone) je Pjanić "preživel" kot igralec sredine igrišča (CM). Tudi AM je dokaj pogosto odigral. Znanja ima ogromno, in tako lahko odigra na različnih igralnih mestih. "Naravni" naslednik Busquetsa je bil in je - de Jong. Iz nekega razloga ga pošiljajo na CM. A tam ni tako "učinkovit". Setién ima v načrtu odigrati v zvezni vrsti Busquets - Pjanić - de Jong. Tako kot v "starih" časih, ko so igrali Busquets - Xavi - Iniesta. DM + 2 klasična CM-ja, ki pa sta imela "noro" znanje in veščine. Ali je to možno ponoviti? Ne. Busquets je 10+ let starejši in Pjanić ter de Jong se niti v sanjah ne moreta primerjati z virtuozoma iz prejšnje generacije.
Trend01
08. 06. 2020 09.57
+1
Da pa to gre v staranje ekipe Barçe, je seveda druga zgodba. Da bodo zaradi Miralema ob Arthurja, ki naj bi bil vodja na sredini igrišča v prihodnosti? To je na vodstvu, oz. Setiénu in kasneje (čez leto dn; po EP-ju) Koemanu.
glavni Baja
08. 06. 2020 09.04
+2
Tm bo itak grel klop
Nimasmisla
08. 06. 2020 08.58
+7
a barcelona zbira veteransko ekipo
ddolores
08. 06. 2020 08.30
+6
A nimate nobene fotografije kjer je Pjanic sam gor. Aja, mora bit zmerom Glupaldo zraven, tud ko ni govora o njem. Hahaha Mediji delajo s polno paro!
Trend01
08. 06. 2020 08.10
+4
No, o tem sicer dejansko piše "Marca", a tam tudi piše, da povzemajo italijanski "Tuttosport". Če smo že dosledni... Pjanić in Barça sta dosegla sporazum. Le še kluboma manjka (Enako velja za Lautara). Menda, tako nekateri časniki, so v klubu prepričali tudi Arthurja, da bi šel v Italijo. Vidal odpade za Inter, ker je prestar. Kot pristaš Reala, si v bistvu želim, da prideta v Barço tako Lautaro kot Pjanić. Barça bo (mora) prodala za 70M igralcev (do konca junija) + menjava igralcev za ta dva igralca + denar. A ravno so spet znižali plače za 70% (maj) ter 50% za junij. Se bo tale "all-in" za klub izšel? Sami dragi igralci. In brez pravih menjav. Edina menjava na sredini bodo tako Rakitić ter morda neizkušena Puig in Aleñá (če jih ne bodo prodali).