Nogomet

Man United po preobratu do zmage proti Tottenhamu

London, 11. 04. 2021 15.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V angleški Premier League je West Ham proti Leicestru iztržil vse tri točke. Londončani so vodili že s 3:0, na koncu pa se je tekma končala s tesnim izidom in le golom razlike (3:2). Na derbiju med Tottenhamom in Manchester Unitedom so zmago slavili rdeči vragi (1:3), čeprav so prvi gol na tekmi dosegli Spursi. Arsenal je v gosteh premagal Sheffield United (0:3).

Veselje nogometašev Manchester Uniteda ob golu Greenwodda za zmago s 3:1.
Veselje nogometašev Manchester Uniteda ob golu Greenwodda za zmago s 3:1. FOTO: Sofascore.com

Pred tekmo sta bila drugi na lestvici Manchester United (60) in šele sedmi Tottenham (49), tekma pa je pomenila tudi vrnitev trenerja Joseja Mourinha na Old Trafford, kjer je bil nekdaj v vlogi trenerja. Tudi po razpletu ni prišlo do spremembe mest na lestvici, United je drugi, a je znižal zaostanek za vodilnim Manchester Cityjem, ki je včeraj izgubil (74 točk City, 63 MU).

Takole sta izgledali udarni enajsterici obeh moštev, pri Manchester Unitedu so na igrišče prišli: Dean Henderson, Aaron Wan-Bissaka, Victor Lindelof, Harry Maguire, Luke Shaw, Scott McTominay, Fred, Bruno Fernandes, Paul Pogba, Marcus Rashford, Edinson Cavani. Londončani pa so začeli z naslednjimi igralci: Hugo Lloris, Serge Aurier, Joe Rodon, Eric Dier, Sergio Reguilon, Tanguy Ndombele, Pierre-Emile Hojbjerg, Giovani Lo Celso, Lucas Moura,  Heung-min Son, Harry Kane.

Statistika tekme Tottenham - Manchester United
Statistika tekme Tottenham - Manchester United FOTO: Sofascore.com

Na zadnji medsebojni tekmi, lani oktobra, je Tottenham zadal Unitedu hud poraz (6:1). Prvi polčas so dobili gostitelji z 1:0, a je uvodnih 45 minut zaznamovalo tudi precej razburjenja zaradi sodniških odločitev. Predvsem so bili jezni pri Unitedu, saj je Edinson Cavani dosegel lep gol v 36. minuti. Glavni sodnik  Chris Kavanagh je s pomočjo VAR-a gol razveljavil, ker je pred tem Scott McTominay storil prekršek nad Heung-minom Sonom, nehote ga je udaril po obrazu. Zato pa je obveljal gol Spursov le malce kasneje v 40. minuti, v glavni vlogi pa znova Heung-min Son, ki je zadel po podaji Moure.  

V drugem polčasu so na svoj račun prišli tudi rdeči vragi, Fred je v 57. minuti izenačil, ko je bil na pravem mestu, ko je vratar Hugo Lloris ubranil strel Cavanija, Brazilec pa je odbito žogo poslal v gol. A kot kaže so se rdeči vragi šele dobro ogreli, saj je v 79. minuti za vodstvo zadel Cavani, tokrat je njegov gol obveljal. V sodnikovem podaljšku pa je končni izid postavil Mason Greenwood v 96. minuti (v igro je vstopil namesto Marcusa Rashforda v 72. minuti), za pomembno zmago z 1:3.

Jesse Lingard je v izvrstni strelski formi.
Jesse Lingard je v izvrstni strelski formi. FOTO: AP

Tekma Leicestra in West Ham Uniteda je bila pomembna za obe moštvi predvsem zaradi boja za mesta, ki vodijo v Uefino Ligo prvakov v naslednji sezoni. Domači so do lepe prednosti dveh golov prišli že v prvem polčasu, ko je bil obakrat uspešen Jesse Lingard (29. in 44. minuta). Posojeni nogometaš Manchester Uniteda je v izvrstni formi, saj je 28-letni nogometaš od februarja, ko nosi dres West Hama, skupaj z današnjima dosegel že osem golov. 

V drugem polčasu je gol že na začetku dosegel še Jarrod Bowen za 3:0, a domači niso mirno dočakali konca tekme. V 70. minuti so gostje dosegli prvi gol, zadel je Kelechi Iheanacho, nato pa Nigerijec znižal na 3:2 v prvi minuti sodnikovega podaljška. Kar šest minut je trajal "podaljšek", a se izid na srečo gostiteljev ni več spremenil, West Ham je zabeležil 16. zmago v prvenstvu, za goste pa je bil to deveti poraz. Po tej tekmi je med moštvoma le še točka razlike, Leicester je zbral 56, West Ham pa 55 točk. 

Gladko zmago je dosegel tudi Arsenal na gostovanju pri Sheffield Unitedu. Topničarji so slavili (0:3), z dvema goloma se je izkazal Alexander Lacazette.

Na uvodni tekmi nedeljskega sklopa je Newcastle v gosteh premagal Burnley (1:2). Domači so vodili po prvem polčasu, nato pa so gostje tekmo v svojo prid odločili z goloma v razmiku petih minut. Odločilnega je dosegel francoski vezist Allan Saint-Maximin.

Izidi nedeljskih tekem:
Burnley – Newcastle 1:2 (1:0)
Vydra 18.; Murphy 59., Saint-Maximin 64.

West Ham – Leicester City 3:2 (2:0)
Lingard 29., 44., Bowen 48.; Ihenacho 70., 90.+1

Tottenham – Manchester United 1:3 (1:0)
Son 40.; Fred 57., Cavani 79., Greenwood 90.+6

Sheffield United – Arsenal 0:3 (0:1)
A. Lacazette 33., 85., Martinelli 71.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kadabra
11. 04. 2021 21.17
+1
United gladko preko Tottenhama. Rezultat bi bil lahko še precej višji.
Anticripstoned
11. 04. 2021 20.57
+0
Muri 2. največja prevara v zgodovini nogometa
mitja999
11. 04. 2021 19.37
+4
Za moje pojme prvi gol Uniteda neupraviceno razveljavljen, ampak se je na koncu izslo posteno.
hirajem
11. 04. 2021 19.37
+4
glory glory man united
AS1983
11. 04. 2021 18.10
+3
Pestra borba bo za ligo prvakov za 4.mesto