Nogomet

Verbičev Dinamo zanesljivo med nogometno elito

Kijev, 29. 09. 2020 20.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J., J.B.
Komentarji
5

Kijevski Dinamo slovenskega reprezentanta Benjamina Verbiča, ta je igral dobre pol ure tekme, se je po novi zmagi nad belgijskim Gentom (3:0) zanesljivo uvrstil v skupinski del nogometne Lige prvakov. Aktualni ukrajinski šampioni so slavili že na prvi tekmi v Belgiji (2:1). V sredo zvečer bodo znani vsi udeleženci LP za sezono 2020/2021. "Člani" evropske klubske nogometne elite so od slovenskih nogometašev že Jan Oblak (Atletico), Kevin Kampl (Leipzig), Samir Handanović (Inter), Josip Iličić (Atalanta), Miha Blažič (Ferencvaros) in Benjamin Verbič (Dinamo).

Več videovsebin
  • Tretji zadetek Dinama
    01:47
    Tretji zadetek Dinama
  • Dinamo povedel z 2:0
    01:59
    Dinamo povedel z 2:0
  • Dinamo povedel z 1:0
    01:17
    Dinamo povedel z 1:0

Kijevski Dinamo našega Benjamina Verbiča si je minuli teden priigral lepo prednost 2:1 na gostovanju v Belgiji pri Gentu. Slovenski reprezentant je, tako kot že nekaj zadnjih tekem, dvoboj z belgijskim prvakom začel na klopi. Na prvi tekmi v Belgiji je Verbič odigral prve minute po nekaj mesecih prisilnega počitka zaradi poškodbe. V igro je vstopil pri rezultatu 1:1. Kijevčani so v Ligi prvakov najdlje prišli leta 1999, ko jih šele v polfinalu ustavil nemški Bayern. V tisti sezoni se je med svetovne zvezdnike izstrelil tudi najslovitejši otrok Dinama Andrej Ševčenko, ki je prav na dan tekme praznoval 44. rojstni dan. Gostitelji so, proti napovedim, saj je bilo moč pričakovati podjetnejši začetek gostov iz Belgije, krenili napadalno in tekmece hitro pritisnili pred vrata. 

Najboljši posameznik srečanja je bil domači vratar Georgij Buschman, ki je branil za "čisto desetko".
Najboljši posameznik srečanja je bil domači vratar Georgij Buschman, ki je branil za "čisto desetko". FOTO: Sofascore.com

Plod ofenzivne igre je hitri zadetek, ki ga je podpisal Vitalij Bujalskij. Gostujoča obramba se pri domači akciji nikakor ni izkazala. Kijevčani bi vodstvo lahko hitro oplemenitili, že v naslednjem napadu so zadeli okvir vrat in Gent je v prvih petnajstih minutah zelo "visel".  

Zasedba iz Kijeva je levji delež na poti do LP opravila že v Belgiji, kjer je pred tednom dni premagala Gent z 2:1, na domačem stadionu pa je prepričljivo slavila s 3:0.

Po prvem hujšem domačem naletu so do sape in prvih priložnosti prišli tudi Belgijci in v 21. minuti je bil Ganec Osman Bukari sam pred domačimi vrati, a je bil kijevski čuvaj mreže Georgij Buschan na mestu. Gostje so bili skozi celo tekmo izjemno nezbrani pri zaključnih strelih, pozna se jim, da so po seriji slabih rezultatov v domačem prvenstvu zelo nesamozavestni v napadu. Do zmage niso prišli že na zadnjih treh dvobojih. Nekaj minut pred koncem prvega dela je imel Dinamo veliko priložnost, da še pred odmorom pride do, na prvi pogled, neulovljive prednosti. Kijevčani so, Potem ko je v svojem kazenskem prostoru z roko nespretno igral Igor Plastun, prejeli enajstmetrovko, ki jo je učinkovito izvedel Urugvajec Carlos De Pena (2:0). Nogometaši Genta so tako že po 45 minutah bolj ali manj podpisali kapitulacijo, čeprav je še sredi prvega polčasa kazalo na precej bolj negotov razplet tekme. Gostje so imeli takrat dve "smrtni" priložnosti, ki pa sta ostali neizkoriščeni in prišla je kazen.

Gerson Rodrigues je zadel na obeh tekmah proti belgijskemu prvaku.
Gerson Rodrigues je zadel na obeh tekmah proti belgijskemu prvaku. FOTO: AP

Drugi polčas se za nesrečne  Belgijce tudi ni začel obetavno. 

Žreb skupinskega dela LP bo v četrtek na sedežu Evropske nogometne zveze v Nyonu. Prenos na naši spletni strani 24ur.com od 17. ure dalje.

Ukrajinci so vnovič prišli do enajstmetrovke, ki jo je zanesljivo izvedel Portugalec Gerson Rodrigues in Dinamo je imel po 50. minutah že neulovljivo prednost treh zadetkov ter se mu je že predčasno nasmihal preboj v elitno Ligo prvakov. Belgijcem navkljub novim priložnostim ni uspelo doseči vsaj častnega zadetka. Dobre pol ure pred koncem tekme je romunski trener nas klopi Dinama Mircea Lucescu priložnost ponudil tudi slovenskemu reprezentančnemu napadalcu Benjaminu Verbiču. Slednji se je tako pridružil Janu Oblaku, Kevinu Kamplu, Samirju Handanoviću, Mihi Blažiču in Josipu Iličiću, ki so si nastop v nogometni eliti priborili že prej. 

Statistika srečanja med Dinanom iz Kijeve in Gentom.
Statistika srečanja med Dinanom iz Kijeve in Gentom. FOTO: Sofascore.com

Madžarski prvak našega Blažiča med elito
Zasedba iz madžarske prestolnice je na prvi tekmi na Norveškem iztržila ugoden izid (3:3), velik kapital pa je unovčila na domačem stadionu in se z Moldejem razšla brez golov, kar je pomenilo napredovanje Ferencvarosa v elitno tekmovanje na stari celini. Miha Blažič je odigral celotno tekmo za Ferencvaros. Ciprsko-grški obračun se je razpletel po okusu bolj uveljavljene zasedbe iz Pireja. Rdeče-beli so na že na prvi tekmi slavili z 2:0, v Nikoziji pa so se razšli z neodločenim izidom 0:0.

Izidi, liga prvakov, kvalifikacije, 4. krog, povratne  tekme:   
Dinamo Kijev - Gent  3:0 (2:0)  /2:1 *
Buijalskij 10., De Pena 37./11m, Rodrigues 50./11m

Ferencvaros - Molde 0:0  /3:3 *        

Omonia - Olympiacos 0:0 /0:2 *

* izidi prvih tekem

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

22.48

Skupni izid 5:1

Ukrajinci so gostujočo zmago z 2:1 danes še nadgradili. Skupno torej 5:1. Jutri še obračun med Paokom in Krasnodarjem, prenos na Kanalu A in VOYO. Vabljeni.

22.45

Konec srečanja!

Dinamo je prišel do zanesljive zmage s 3:0 in napreduje v skupinski del Lige prvakov.

88'

Verbič brez pravih priložnosti

Slovenski reprezentant očitno še ni v pravi formi. Danes po vstopu v igro v 60. minuti ni prišel do omembe vredne priložnosti in tudi nasploh ni pokazal veliko.

85'

Brez pravega tempa v zadnjih minutah

Zdi se, da obe ekipi le še čakata na konec srečanja. Dinamo se veseli novega napredovanja, Gent pa bo evropsko slavo iskal v Ligi Europa.

80'

VIDEO: Zadetek za 3:0

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

borkov64
01. 10. 2020 11.22
Verbič na tekmi kjer je vstopil v igro v drugem polčasu ni naredil ničesar.
kojnusar
29. 09. 2020 21.59
-4
hirajem
29. 09. 2020 21.26
-3
Zakaj pa Dinamo igra v Kijevu? A Maksimir mogoce ni dobil Uefino dovoljenje?
Llaaalllaaa
29. 09. 2020 10.15
-8
Liga cesa??? 32 klubov od tega 5 drzavnih prvakov.. To NI liga prvakov je pac Liga newem $$$ npr..
hirajem
29. 09. 2020 21.29
-5