Nogomet

Na prvoligaških zelenicah obeležili rojstni dan Športnih iger mladih

Ljubljana, 21. 05. 2024 15.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

21. maja obeležujemo rojstni dan Športnih iger mladih. Dobrodelnega projekta, ki je letos prvič gostoval tudi v Sloveniji, prvič pa se je odvil leta 1996 v Splitu. 28. rojstni dan so na poseben način obeležili tudi nogometaši v slovenski prvi ligi.

Najlepše darilo Športnim igram mladih so pričarali nogometaši vseh desetih slovenskih prvoligašev, saj so minuli konec tedna pred začetkom tekem skupaj z mladimi spremljevalci na zelenice prišli v majicah Športnih iger mladih.

S to gesto so se slovenski nogometaši pridružili kolegom in spremljevalcem v vseh državah, kjer potekajo Športne igre mladih: na Hrvaškem (28 let), v Bosni in Hercegovini (13 let) in v Srbiji (11 let). To je tudi prvič v zgodovini projekta, da sodelujejo vse države hkrati.

Nogometaši in njihovi spremljevalci v majicah Športnih iger mladih na tekmi med Koprom in Mariborom.
Nogometaši in njihovi spremljevalci v majicah Športnih iger mladih na tekmi med Koprom in Mariborom. FOTO: Športne igre mladih

"V 28 letih obstoja so Športne igre omogočile športno udejstvovanje v različnih športih, vključno z nogometom, več kot 2.700.000 otrokom in mladim na Hrvaškem, v Srbiji ter Bosni in Hercegovini. Od letos pa Plazma Športne igre mladih potekajo tudi v Sloveniji, kjer otroci že igrajo nogomet v različnih mestih," je povedal predsednik Športnih iger mladih Slovenije Tevž Korent.

"V soboto in v nedeljo na zadnjem krogu Telemach Slovenske nogometne lige bodo nogometaši skupaj s spremljevalčki stopili na igrišče v majicah Plazma Športnih iger mladih, ki 21. maja obeležujejo dan ustanovitve. Nogometna zveza Slovenije in klubi iz prve lige na ta način podpirajo to največjo amatersko športno prireditev v Evropi, s podporo številnih ambasadorjev na področju nogometa, kot so Aleksander Čeferin, Luka Modrić, Aleksandar Kolarov, Edin Džeko in drugi," je dodal predsednik Športnih iger mladih Zdravko Marić.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Triindvajseti December
21. 05. 2024 21.01
+1
Čudno da jih Viole niso napadle 🤣 pač to je njihov hobi, da s koli pretepajo otroke oz. mladostnike 🤣
Triindvajseti December
21. 05. 2024 21.03
+1
Aja niso, k jih je blo preveč, k oni napadajo sam take k jih je vsaj 5x manj🤣
Triindvajseti December
21. 05. 2024 21.09
+1
Pa saj jim ni za zameriti, saj so bili vedno tepeni, ko so bili enako številčni in neoboroženi🤣
Triindvajseti December
21. 05. 2024 21.10
+1
Pa saj jim ni za zameriti,saj so bili vedno tepeni, ko so bili enako številčni in neoboroženi🤣
Delavec_Slo
21. 05. 2024 19.53
+1
Dobrodelni projekt za migrante mogoče!