Nogomet

Po izjemni zmagi nad Italijani: 'Tivoli je zlata hala'

Ljubljana, 16. 12. 2023 08.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski futsal reprezentanti krog pred koncem kvalifikacij še sanjajo zgodovinsko uvrstitev na svetovno prvenstvo. Za podaljšanje upov so v skoraj polnem Tivoliju s 4:2 na kolena spravili favorizirane Italijane. Po tekmi so glavni akterji velike zmage družno izpostavljali, da je pred takšnimi navijači mogoče marsikaj.

Obračun predzadnjega kroga kvalifikacij se ni začel po željah domačih navijačev, ki so v Tivoliju pripravili zares sijajno vzdušje. Že v drugi minuti je Musumeci zadel za vodstvo naših zahodnih sosedov, a se je odtlej plesalo zgolj in samo po slovenskih notah. 

Izjemni Jeremy Bukovec je do polčasa z dvema goloma poskrbel za preobrat, v nadaljevanju pa se Italijani niso več vrnili. Na 3:1 je povišal Žiga Čeh, ki mu je podal prav Bukovec. Azzurri so preko Marcela sicer ekspresno znižali, več od tega pa niso zmogli. 

V zaključku srečanja so silovito pritisnili tudi brez vratarja, a se žilavi varovanci Tomislava Horvata niso dali in so zdržali vse nalete. Za piko na i sijajnemu večeru je kapetan Igor Osredkar minuto pred koncem zadel na prazna vrata za 4:2. Rajanje z navijači, ki si na tem mestu zaslužijo omembo in pohvalo, se je lahko začelo. 

Tomislav Horvat po tekmi ni skrival zadovoljstva, da je Tivoli spet dihal kot nekoč.
Tomislav Horvat po tekmi ni skrival zadovoljstva, da je Tivoli spet dihal kot nekoč. FOTO: Luka Kotnik

Horvat: To sem čakal od mladosti

"Vsa čast publiki, ki nas je ponesla do zmage in vsa čast ekipi, ki je fantastična, nikoli ne popusti. To je tisto, kar najbolj občudujem," se je po tekmi smejalo slovenskemu selektorju. 

V mladosti je tudi sam obiskoval tekme v legendarni dvorani pod Rožnikom, zato je bil še toliko bolj zadovoljen, da je izjemno tivolsko energijo lahko občutil z druge strani: "Tivoli je zlata hala. To sem čakal od mladosti, da to potrdim. Ta hala mi je danes vrnila vso energijo, ki sem jo v mladosti tu dal, ko sem navijal za košarkarje, hokejiste. Danes mi je Tivoli to vrnil." 

 Čeh: Po prvem golu smo se predramili

Strelec gola za 3:1 je priznal, da sta prav odlično vzdušje in pomembnost dvoboja vplivala na slab začetek, a ko so se slovenski reprezentanti enkrat sprostili, je bilo upov za naše zahodne sosede konec. 

"Na koncu se je vse super izteklo. Katastrofalno smo začeli, verjetno je pomembnost tekme naredila svoje. Nasprotnik se je postavil pogumno in agresivno, nismo imeli pravega odgovora. Po golu smo se predramili, zaigrali smo boljše, bili smo kompaktnejši, držali smo skupaj. Skupaj s to publiko smo zmagovalci," je pojasnil Čeh. 

Kapetan Igor Osredkar je v 39. minuti razblinil dvome o zmagovalcu.
Kapetan Igor Osredkar je v 39. minuti razblinil dvome o zmagovalcu. FOTO: Luka Kotnik

 O poti na SP se bo odločalo decembra in aprila 

Slovenija se bo v zadnjem krogu 20. decembra v gosteh udarila s Češko, ki je zadnja v kvalifikacijski skupini in je že dlje časa brez možnosti za napredovanje. Italijani bodo istočasno igrali s prvouvrščenimi Španci. Če bo Slovenija v zadnjem krogu osvojila več točk kot Italija, bo prišla do drugega mesta. 

Štirje najboljši drugouvrščeni (od petih skupin, op. a.) se bodo aprila prihodnje leto na zaključnem turnirju udarili za dve vozovnici na svetovno prvenstvo. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bebec
17. 12. 2023 09.58
+0
KK Olimpija bi lahko komot vse tekme igrala v mali dvorani tivoli.
Bebec
16. 12. 2023 14.45
+0
Magneziij Pac nekateri imamo v srcu dvorano tivoli in bezigrajski stadion.je kaj narobe s tem?
Bebec
16. 12. 2023 10.34
+0
V tivoliju na drugi strani roznika navijamo navijamo za Olimpijo...ole ole...
Magnezij400
16. 12. 2023 13.13
+0
Bebec
16. 12. 2023 09.28
+7
Mala dvorana tivoli je zakon.nepozabne tekme smo gledali dobro desetletje od 1993 pa tja do 2004 se je igrala vrhunska kosarka v ljubljani
Nimiuseen
16. 12. 2023 09.03
+15
Resno vam čestitam naša futsal reprezentanca za zmago!