Nogomet

Po Štulcu med elito še Belec, njegova Salernitana pa potrebuje 'rešitelja'

Rim, 10. 05. 2021 17.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
1

Po tem, ko si je že pred dnevi preboj iz druge italijanske lige v prvo priigral Empoli Lea Štulca, si je v ponedeljek igranje med italijansko elito v prihodnji sezoni zagotovila še Salernitana, pri kateri brani Vid Belec.

Belec (na fotografiji desno) med tekmo Lige Evropa proti Sevilli, ko je še branil za nikozijski Apoel.
Belec (na fotografiji desno) med tekmo Lige Evropa proti Sevilli, ko je še branil za nikozijski Apoel. FOTO: AP

Salernitana si je napredovanje, prvo po sezoni 1998/99, zagotovila z zmago s 3:0 pri Pescari, za katero kot posojen nogometaš Beneventa igra nekdanji vezist Triglava, Brava in Maribora Dejan Vokić. Napredovanje si je ekipa iz Salerna zagotovila tudi po zaslugi poraza Monze proti Brescii, za katero brani nekdanji vratar Dravograda in Celja Matic Kotnik (0:2).

Za zadnje mesto v Serie A se bodo v tako imenovanem "play-offu" merili Monza, Lecce (Žan Majer), Venezia (Domen Črnigoj), Cittadella, Chievo (Daniel Pavlev) in Brescia, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

'Zamenjati' bodo morali lastnika
Iz prve v drugo ligo pa sta že izpadla Crotone in Parma, katere član je bil tudi v tej sezoni vezist članske izbrane vrste Jasmin Kurtić.

"Morski konjički" iz Salerna so sicer v lasti družine Claudia Lotita, predsednika Lazia, zato se ob preboju južnjakov med elito obeta tudi zanimiva sodna bitka, saj pravilniki tekmovanj prepovedujejo "neposredno ali posredno" lastništvo dveh različnih klubov v istem tekmovanju. Uradno sta lastnika Salernitane Lotitov sin Enrico Lotito in svak Marco Mezzaroma. Pred podelitvijo licence za nastop v Serie A ima novi prvoligaš tako 30 dni časa, da si poišče (vsaj papirnatega) novega lastnika.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
11. 05. 2021 19.59
Bo derbi salernitana...napoli....