Nogomet

Po Liverpoolu in Tottenhamu se je državni pomoči odpovedal še Bournemouth

London, 14. 04. 2020 21.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Član elitnega otoškega nogometnega prvenstva Premier League, angleški Bournemouth, je že tretji klub, ki se je v zadnjih dneh odločil preklicati napovedano odpuščanje zaposlenih, ki bi na čakanju prejemali državno pomoč. Direktorji kluba so priznali, da jih je v spremembo odločitve primoral tudi negativen odziv javnosti.

 

Tottenham (na fotografiji v belem dresu napadalec Harry Kane) in Bournemouth sta se znašla v vedno številčnejši skupini klubov, ki so popustili pod pritiski.
Tottenham (na fotografiji v belem dresu napadalec Harry Kane) in Bournemouth sta se znašla v vedno številčnejši skupini klubov, ki so popustili pod pritiski. FOTO: AP

Podobno pot sta pred Bournemouthom prehodila tudi lanskoletna finalista Lige prvakov, vodilni klub aktualne sezone Premier League Liverpool in londonski Tottenham, ki sta se po kritikah navijačev in medijev opravičila in razveljavila svoji prvotni odločitvi.

"Poskušali smo naše navijače in spremenili našo odločitev, da te zaposlene prestavimo na čakanje," je v uradni izjavi za javnost zapisal Bournemouth, pri katerem so 1. aprila sicer oznanili, da bodo "številne zaposlene" dali na čakanje, s čimer bi del njihovih plač morala poravnati država.

Vztrajajo le še pri Newcastlu in Norwichu
"Teh ukrepov nismo jemali z levo roko, glede na operativne pritiske, ki so jih deležni klubi v tako negotovih časih," so se v izjavi odzvali direktorji Bournemoutha. "Ne glede na to, da smo želeli biti kar se da dobronamerni, se zavedamo kritik, ki so jim izpostavljeni klubi iz Premier League, ki se prijavijo za to pomoč," so dodali.

Trener Bournemouthove članske ekipe Eddie Howe je sicer kot prvi od kolegov v Premier League pristal na prostovoljno znižanje plače med krizo, ki je nastala zaradi pandemije koronavirusa. Howov pomočnik Jason Tindall, izvršni direktor Neill Blake in tehnični direktor Richard Hughes so prav tako privolili v "občutno" znižanje plače, dodaja BBC. Zaenkrat kljub kritikam na državno pomoč od prvoligašev čakajo le še pri Newcastle Unitedu in Norwich Cityju.

Privrženci "srak" so v zadnjih dneh še posebej na trnih, saj naj bi bil nepriljubljeni lastnik Mike Ashley spet blizu tega, da proda klub. Newcastle bi lahko za 300 milijonov funtov (345 milijonov evrov) romal v roke finančnice Amande Staveley, ki je na čelu ponudbe, je še poročal BBC. Za Staveleyjevo sicer stojita državi investicijski sklad Savdske Arabije in investicijsko podjetje milijarderjev Davida ter Simona Reubena Reuben Brothers.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.