Nogomet

Po okužbah pri Kölnu za zdaj štirje klubi v Bundesligi brez pozitivnih

Berlin, 03. 05. 2020 07.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko so v nemškem nogometnem prvenstvu Bundesligi v prizadevanjih za dokončanje lige kljub pandemiji koronavirusa začeli testiranje nogometašev in osebja vseh klubov, so že znani prvi rezultati. V petek so pri Kölnu potrdili tri pozitivne primere, v soboto so Werder Bremen, Eintracht Frankfurt, Bayer Leverkusen in Borussia Dortmund sporočili, da so bili vsi negativni.

Stadion frankfurtskega Eintrachta, ko je moral brez gledalcev gostiti tekmo Lige Evropa.
Stadion frankfurtskega Eintrachta, ko je moral brez gledalcev gostiti tekmo Lige Evropa. FOTO: AP

Kljub pozitivnim primerom, trojica ne kaže simptomov okužbe, a bo v 14-dnevni karanteni, bodo nogometaši kölnskega kluba nadaljevali priprave na dokončanje sezone, je v soboto potrdil klubski zdravnik Paul Klein. Po mnenju odgovornih trojica pozitivnih primerov kaže, da koncept privajanja na dokončanje sezone ob strogih higienskih ukrepih deluje. Treningi se bodo nadaljevali po načrtih ob izpolnjevanju zdravstvenih in higienskih priporočil, pozitivne; šlo naj bi za dva nogometaša in enega člana osebja, poroča nemška tiskovna agencija dpa, pa bodo po dveh tednih še enkrat testirali, preden se bodo lahko vrnili k vadbi.

V soboto pa so iz štirih prvoligašev sporočili, da so opravili teste na koronavirus pri vseh igralcih in osebju, vsi pa so bili negativni. Po Werderju in Eintracht Frankfurtu, ki sta novico objavila prek Twitterja, je vest o vseh negativnih primerih obelodanil še Bayer Leverkusen, nato pa še Borussia Dortmund, čeprav morajo po navodilih oblasti klubi sporočiti le pozitivne primere.

Za zdaj še ni znano, kaj se bo zgodilo, ko bodo nogometaši začeli s polno obremenitvijo trenirati v skupinah oziroma, ali se bo virus razširil, ko bodo začeli igrati tekme s tesnejšimi stiki. Če bo prišlo do pozitivnih primerov, se obeta tudi kolektivna karantena. Zeleno luč testiranjem je prižgala tudi španska vlada, ki pa bo športnike začela testirati v ponedeljek.

Fuzbal -2
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.