Nogomet

Po pravljici sledi razpad sistema? Gomez in Gasperini na nasprotnih bregovih

Bergamo, 10. 12. 2020 12.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijanski mediji v zadnjih dneh množično poročajo o domnevnem incidentu v garderobi Atalante, za katero uspešno nastopa tudi slovenski reprezentant Josip Iličić. Do hudega spora med kapetanom moštva iz Bergama Alejandrom Darijem "Papujem" Gomezom in trenerjem Gianom Pierom Gasperinijem naj bi prišlo po presenetljivem remiju na predzadnji tekmi skupinskega dela Lige prvakov proti danskemu Midtjyllandu.

Čeprav se je nogometašem Atalante z odlično predstavo in zmago proti Ajaxu v zadnjem krogu iz skupine D ob Liverpoolu uspelo uvrstiti v izločilne boje najprestižnejšega klubskega tekmovanja na svetu, pa naj bi po zapisih italijanskih medijev pošteno počilo med kapetanom "Papujem" Gomezom in uspešnim trenerjem Gianom Pierom Gasperinijem.

Določeni mediji so šli celo tako daleč, da poročajo o incidentu na robu fizičnega kontakta, kar naj bi v zadnjem trenutku preprečil eden od igralcev začetne enajsterice Bergamčanov. Kako se je vse skupaj začelo? Gomez ni bil navdušen nad svojo zamenjavo med polčasom omenjenega obračuna proti danskemu predstavniku Midtjyllandu, kar je dal jasno vedeti tudi trenerju Gasperiniju. Najprej je prišlo do verbalnega konflikta, nato pa so se stvari začele stopnjevati. V zadnjem trenutku se je eden od igralcev odločno postavil na stran svojega kapetana, kar je Gasperini razumel kot nezaupnico in takoj po remiju na Danskem ponudil svoj odstop.

Kapetan Atalante iz Bergama Alejandro Dario "Papu" Gomez naj bi se po poročanju italijanskih medijev močno sprl s trenerjem Gianom Pierom Gasperinijem.
Kapetan Atalante iz Bergama Alejandro Dario "Papu" Gomez naj bi se po poročanju italijanskih medijev močno sprl s trenerjem Gianom Pierom Gasperinijem. FOTO: AP

Predsednik kluba Luca Percassi skuša vse skupaj pomesti pod preprogo, a Pandorina skrinjica je že odprta. "Tako kapetan kot trener trdno ostaja v našem sedlu. Trudimo se dajati vse od sebe in za vse nas je najpomembnejše to, kar se dogaja na zelenici. V letošnjem letu smo prehodili neverjetno pot in zrasli v evropsko konkurenčen kolektiv. Tega ni pričakoval nihče, zato so čustva včasih malce preveč izražena," je hitel miriti vse bolj nezadovoljno garderobo Atalante njen predsednik Percassi.  

Kljub poskusih umiritve razgretih strasti je bolj ali manj jasno, da bi že čez mesec dni – v času zimskega prestopnega roka – lahko prišlo do prave 'čistke' v vrstah najprijetnejšega presenečenja iz prejšnje sezone Lige prvakov. Nekateri trdijo, da so odnosi med Gasperinijem in določenimi nosilci igre tako načeti, da vrnitve ni več. K vse večjim napetostim pa so morda doprinesli tudi slabši rezultati v dozdajšnjem delu sezone v domači Serie A, v kateri Atalanta za vodilnim AC Milanom na devetem mestu zaostaja za kar 12 točk.

Bo po lanski pravljici sledil razpad sistema?

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Fichte
10. 12. 2020 15.12
+10
Tako pač je. Gre za neizobražene nogometaše, ki si kupujejo trisobne garsonjere.
09ZarMan10
10. 12. 2020 15.52
+7
igrajo igre, se zahvaljujejo vsem staršem, še posebej svojemu očetu in mami, ter vsem soigralcem, še posebej tistim, ki igrajo poleg njega, hodijo trije v duu, boli jih koleno in to na nogi, dostikrat nimajo sreče, zato imajo nesrečo, v bazenu je težko plavati proti toku, ker bazen visi, imajo potres možganov, zato navkljub dobri tekmi začnejo bolj slabo, potem pa malo popustijo, ...
CURVANORD Zanetti
10. 12. 2020 18.53
+1
Pa sodniku povedo da se niso strinjali z odlocitvujo in so protestirsli ter mu povedali,da je opozorilo bilo verbalno, mogi so puncam dali ultimat ali oni ali manekenska kariera, ko so prisli domov, punce vec ni bilo