Nogomet

Po remiju na derbiju vodilnih moštev brez sprememb na vrhu lestvice

Milano, 28. 11. 2023 16.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
A.V., STA
Komentarji
1

Nogometaši Juventusa in Interja so se v 13. krogu italijanskega prvenstva razšli brez zmagovalca (1:1). Na vrhu razpredelnice je tako razmerje med ekipama ostalo enako, s sobotnima zmagama pa sta se nekoliko približala AC Milan in branilec naslova Napoli.

Inter ima na vrhu 32 točk, Juventus pa dve manj. Po zmagi v soboto proti Fiorentini z 1:0 ima Milan 26 točk, Napoli pa je pri 24, potem ko je bil ob debiju Walterja Mazzarrija na klopi prvakov v gosteh boljši od Atalante z 2:1.

Večerni derbi je bolje začela stara dama iz Torina, ki je na veselje domačih pristašev povedla v 27. minuti. Po lepi akciji na levi strani je natančno z desnico meril Dušan Vlahović. Vodstvo domačih je trajalo le šest minut, po prav tako lepi akciji, tokrat z desne, je natančno zaključil Lautaro Martinez.

S 13. golom je Argentinec še povečal prednost na lestvici strelcev, sledita mu Olivier Giroud (Milan) in Domenico Berardi (Sassuolo) s po sedmimi. Na delu sta bila danes tudi slovenska nogometna reprezentanta Jaka Bijol in Sandi Lovrić, ki sta se v ponedeljek z izbrano vrsto uvrstila na EP prihodnje leto v Nemčiji. Z Udinesejem tokrat nista bila tako uspešna, vpisala sta četrti poraz v prvenstvu. Videmčani so izgubili z 1:3 v Rimu proti Romi portugalskega stratega Joseja Mourinha. Za zebre je bil to prvi poraz v domačem prvenstvu po 27. septembru.

Napadalec torinskega Juventusa Dušan Vlahović je z vodilnim zadetkom na derbiju d'Italia proti milanskemu Interju poskrbel za veliko veselje domačih navijačev.
Napadalec torinskega Juventusa Dušan Vlahović je z vodilnim zadetkom na derbiju d'Italia proti milanskemu Interju poskrbel za veliko veselje domačih navijačev. FOTO: AP

Po današnjem porazu Udinese zaseda 16. mesto z 11 osvojenimi točkami. Roma sledi najboljšemu četvercu in je peta z 21 točkami. V izenačenem dvoboju je Roma povedla v 20. minuti, ko je po podaji Paula Dybale zadel Gianluca Mancini. Izenačil pa je Florian Thauvin v 57. minuti. V 81. minuti je Dybala zadel še sam, zmago pa je tik pred iztekom 90 minut potrdil Stephan El Shaarawy.

Jaka Bijol je za Udinese odigral celo tekmo, Lovrić pa je v v igro vstopil v 69. minuti. Mladega David Pejičića ni bilo v kadru Videmčanov. Na preostalih današnjih tekmah je Frosinone brez Matevža Kamenška-Pahića v kadru slavil proti Genoi z 2:1, medtem ko je Empoli, pri tem Lovra Štubljarja prav tako ni bilo v ekipi, doma izgubil proti Sassuolu s 3:4. Odločilni zadetek je Berardi dosegel tik pred iztekom dvoboja.

Italijansko državno prvenstvo, 13. krog, izidi:
Salernitana - Lazio                2:1 (0:1)
Atalanta - Napoli                  1:2 (0:1)
Milan - Fiorentina                 1:0 (1:0)
Cagliari - Monza                   1:1 (1:0)
Empoli - Sassuolo                  3:4 (2:2)
(Lovra Štubljarja ni bilo v ekipi Empolija).
Frosinone - Genoa                  2:1 (1:1)
(Matjaža Kamenšek-Pahiča ni bilo v ekipi Frosinoneja).
Roma - Udinese                     3:1 (1:0)
(Jaka Bijol je odigral celo tekmo za Udinese, Sandi Lovrić je v igro za Udinese vstopil v 69. minuti, Davida Pejičića ni bilo v ekipi Udineseja).
Juventus - Inter Milano            1:1 (1:1)
Verona - Lecce                     2:2 (1:1)
Bologna - Torino                   2:0 (0:0)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sixten Malmerfelt
28. 11. 2023 18.17
+2
tekma je bila že v nedeljo! Kaj želite povedati?