Nogomet

Po Šporarju in Ivačiču za Bolgarijo 'odpadel' tudi Črnigoj

Sofija, 18. 11. 2018 11.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska nogometna reprezentanca je prispela v Sofijo, kjer jo v začetku prihodnjega tedna čaka zadnja tekma lige narodov. Glede na to, da so Slovenci že izpadli v ligo D, pravega tekmovalnega naboja ne bo, si pa želijo tekmovanje končati z zmago. To bodo morali doseči brez Domna Črnigoja, ki ga zaradi zvina kolena ni v Bolgariji.

Že pred potjo v bolgarsko prestolnico sta tabor slovenske reprezentance zaradi poškodb morala predčasno zapustiti Andraž Šporar in Aljaž Ivačič, na novo pa je začasni selektor Igor Benedejčič vpoklical vratarja Gorice Grego Sorčana.

Glede na to, da Šporar ne bo mogel pomagati, bo v napadu priložnost bržčas dobil Robert Berić, ki je bil blizu zadetku na zadnji domači tekmi proti Norveški (1:1), a je bil za malenkost v prepovedanem položaju, tako da je ostal brez gola.

Začasni slovenski selektor Igor Benedejčič in kapetan na zadnji tekmi proti Norveški Benjamin Verbič bosta na gostovanju v Sofiji storila vse za prvo slovensko zmago v novoustanovljeni ligi narodov.
Začasni slovenski selektor Igor Benedejčič in kapetan na zadnji tekmi proti Norveški Benjamin Verbič bosta na gostovanju v Sofiji storila vse za prvo slovensko zmago v novoustanovljeni ligi narodov. FOTO: Damjan Žibert

Zdaj predvsem upa, da bo drugače kot na prvi medsebojni tekmi z Bolgarijo, ki je septembra zmagala v Stožicah, čeprav nikakor ni blestela. "Upam, da bo tokrat obratno, da bomo boljši in zmagali. To je zadnja tekma in zato si želimo zmagati, saj nočemo brez tega končati lige narodov. Tako da bo za nas zelo pomembna tekma, čeprav ni pravega tekmovalnega naboja," meni Berić.

Zato pa bo tekmovalni naboj prisoten pri Bolgarih, ki se bodo 'na daljavo' merili z Norvežani (ti bodo istočasno igrali na Cipru), oboji imajo na vrhu skupine namreč po deset točk in se borijo za prvo mesto ter napredovanje v ligo B.

V slovensko vrsto, ki ima po petih tekmah v skupini 3 zgolj dve točki in ki so jo znova prizadele poškodbe ter odpovedi nekaterih ključnih nogometašev, pa se po kazni vrača dobrodošla pomoč prvega "kreativca" slovenske vrste Josipa Iličića.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mungos2
18. 11. 2018 17.04
+1
Nobene škode , če ni Šporarja !!! Samo škoda mi je Ivačiča, tretjega golmana v repki in prvega v NkBežigra05. Upam, da Domžalčan čimprej okreva !!!!