Nogomet

Po vstopu Medveda in rezervistov Slovenija na Madžarskem pokazala drug obraz

Ljubljana, 08. 09. 2020 14.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mlada slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je po gostovanju v Italiji in porazu z 1:2 odigrala prijateljsko tekmo z vrstniki z Madžarske. Slovenci so v Sombotelu po bledi predstavi na začetku drugega polčasa že zaostajali za tri zadetke, po vstopu rezervistov pa so zaigrali kot prerojeni ter z goli Žana Medveda, Tomija Horvata in Aljoše Matka prišli do izenačenja (3:3).

Primož Gliha
Primož Gliha FOTO: Damjan Žibert

Selektor Primož Gliha je lahko za razliko od tekme z Italijo računal tudi na Dejana Petroviča. Član dunajskega Rapida je tekmo z Madžarsko pričel v začetni enajsterici Slovenije, ki je na začetku drugega dela zaostajala z 0:3, nato pa so "posel" naredili rezervisti, glavni krivci, da je naša mlada reprezentanca izničila visok rezultatski zaostanek. "Srečanje je pokazalo, da za nas ni lahkih nasprotnikov. Imamo težave z držanjem ritma, vendar smo proti Madžarski odigrali dober drugi polčas, saj smo dosegli tri zadetke, ob tem pa zatresli vratnico in imeli še eno lepo priložnost. Pri lovljenju rezultata smo se postavili zelo visoko, kar je velik riziko, saj to pomeni ogromno prostora za nasprotnika za našim hrbtom. Lahko bi se predali, vendar smo na drugi strani raje izbrali popolno ofenzivo, ki se nam je obrestovala. Za mene je pomembno, da fante naučimo, da igrajo agresivno in znajo s požrtvovalnostjo rezultat obrniti tudi na glavo," je za uradno spletno stran NZS dejal selektor Primož Gliha. 

Žan Medved je vstopil v nadaljevanju tekme in "zgodil" se je preobrat. Nogometaš Slovana iz Bratislave je proti Madžarom dosegel gol in podpisal asistenco.
Žan Medved je vstopil v nadaljevanju tekme in "zgodil" se je preobrat. Nogometaš Slovana iz Bratislave je proti Madžarom dosegel gol in podpisal asistenco. FOTO: FC Slovan Bratislava

Izid, prijateljska tekma, U21:
Madžarska - Slovenija 3:3 (2:0)
Biro 9., 34., 54.; Medved 68./11-m, Horvat 76., Matko 79.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

brodarko
08. 09. 2020 15.52
+6
Eden od mnogih neumnih prevodov iz angleščine je tudi "podpisal asistenco".
borjac
08. 09. 2020 15.20
+4
Moj bog sedaj pa bo Orban jezen, pritožil se bo Janši in Janez bo prepovedal nogomet v Sloveniji.