Nogomet

Po zmagi Barce jezni odzivi iz Madrida: 'Sodnik bo nagrajen'

Barcelona, 06. 04. 2021 08.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Madridski mediji niso preveč dobro prenesli nove dramatične zmage Barcelone, ki se je z golom Ousmana Dembeleja v enem zadnjih napadov na tekmi razveselila treh točk proti Valladolidu (1:0). Gostje so na Camp Nou zaradi poškodb in okužb z novim koronavirusom prišli močno oslabljeni, a se vseeno dolgo časa odlično upirali favoriziranemu tekmecu, po koncu dvoboja pa imeli veliko pripomb nad delom glavnega sodnika.

Ronald Koeman (na fotografiji v sredini) s pomočniki med tekmo z Valladolidom.
Ronald Koeman (na fotografiji v sredini) s pomočniki med tekmo z Valladolidom. FOTO: AP
Lionel Messi in Frenkie de Jong sta kljub temu, da bi v primeru prejetega rumenega kartona morala izpustiti derbi z Realom, odigrala vso tekmo. Po nekaj nedosojenih prekrških v prvem polčasu je televizija Movistar Plus ob odhajanju v slačilnice ujela zanimivo "izjavo" domačega kapetana Messija. "Tako si želi, da bi mi pokazal rumeni karton. Uf. Neverjetno," je dejal Argentinec, ki se mu je klub pred tekmo poklonil za njegov rekordni nastop, družbo pa mu je na zelenici pred začetnim žvižgom delala tudi družina.

Če je kdo pričakoval sprehod Barcelone, ki je veljala za morda celo najbolj "vročo" ekipo v najmočnejših evropskih ligah do začetka minulega reprezentančnega premora, se je močno uštel. Real Valladolid. Čeprav je trener Ronald Koeman na zelenico Camp Noua poslal praktično najmočnejšo postavo, je ta vse do zadnjih napadov na tekmi neuspešno "lomila" oslabljeno gostujočo zasedbo, a na koncu vseeno proslavljala veliko zmago. Zanjo je z izvrstnim volejem poskrbel Ousmane Dembele, ki je po predložku s strani zadel tudi s pomočjo do tedaj nepremagljivega Jordija Masipa.

Stari znanec s Camp Noua, kjer je vključno z igranjem za mladinske selekcije, B-ekipo in posojami preživel kar 13 let, je s kapetanskim trakom na roki glasno protestiral v drugem polčasu, ko je pred začetkom zadnjih desetih minut rednega dela tekme neposredni rdeči karton prejel Oscar Plano. Ta je s hrbta med prodorom grobo pokosil Dembeleja, ki je z glavo trčil pod koleno drugega nogometaša Valladolida. Francoz je bil na koncu tudi veliki junak dvoboja, njegov zadetek je Barco približal na le točko zaostanka za vodilnim Atletico Madridom. Na prelomu leta je zaostanek znašal že 13 točk.

Prenosi prvih tekem četrtine finala Lige prvakov

Roberto Carlos sarkastično na Twitterju: Dobil bo nagrado
"To dokazuje, kako težko je to prvenstvo, res se moramo na vsaki tekmi boriti za zmago," je priznal branilec Kataloncev Clement Lenglet. "Pomerili smo se z izvrstno ekipo, ki je pustila vse na igrišču, res je bila težka tekma za nas, a prišli smo do pomembne zmage. Ta niz je plod trdega dela, garali smo, prej se nam reči niso izšle tako, kot smo želeli, a zdaj se." 

Naslednji krog seveda prinaša zadnji "el clasico" sezone. Real je prvega na Camp Nouu oktobra dobil s 3:1, ob dveh točkah zaostanka za Katalonci pa poraz na stadionu Alfredo Di Stefano, ki bo gostil zgodovinski prvi veliki derbi španskega prvenstva, seveda ne pride v poštev. Morda tudi zato je bil odziv na nedeljske dogodke iz Barcelone še toliko bolj silovit.

"Ta sodnik bo gotovo za nagrado (sodil, op. a.) še na kakšni tekmi prihodnji konec tedna," je na Twitterju zapisal legendarni branilec Reala Roberto Carlos. Oglasil se je tudi župan Valladolida, ki je predstavo glavnega sodnika Jaimeja Latreja označil za "sramotno". Slednji naj bi spregledal tudi enajstmetrovko v korist Valladolida, katerega večinski lastnik je legendarni brazilski napadalec Ronaldo, ko je žoga z neposredne bližine v kazenskem prostoru v prst zadela Jordija Albo

Nogometaši Barcelone so glasno proslavili zadetek Dembeleja.
Nogometaši Barcelone so glasno proslavili zadetek Dembeleja. FOTO: AP
"Če bo Barça prvak ... se to ne bo pozabilo," je na svoji spletni strani ob fotografijah spornih trenutkov zapisal vplivni madridski športni časnik MARCA.

Koeman: Če bi bila odločitev moja, bi si želel, da Dembele ostane
"Ekipa je sposobna zmagati na vseh tekmah," je bil bojevito na novinarski konferenci razpoložen trener Barce Ronald Koeman. "A danes smo videli, da moraš biti na najvišji ravni, moraš biti učinkovit, ekipo moraš ohraniti svežo ... Danes nam je morda manjkalo nekaj svežine, morda zaradi reprezentančnega premora. Če se vrnemo na raven, na kateri smo že bili, smo sposobni dobiti naše tekme."

Spet je bil pohval deležen Dembele, ki je po pregrešno dragem prestopu iz Borussie Dortmund leta 2017 skrbel zgolj za sive lase na Camp Nouu, zdaj pa je povezal že zares lepo število tekem in brez dvoma igra v najboljši formi v zadnjih štirih letih.

Statistika tekme Barcelona - Valladolid.
Statistika tekme Barcelona - Valladolid. FOTO: Sofascore.com

"Dembele je pomemben igralec. To je danes pokazal s svojo predstavo in predvsem z golom, ki nam je prinesel tri točke. Ousmanov razvoj v tej sezoni je bil res dober. Telesno se je zelo izboljšal, mislim, da je bilo to ključno za njegovo kakovost in stanovitnost, s katerima je odigral toliko tekem. Tako da ... Ja, če bi bila odločitev moja, bi si želel, da ostane z nami," se je na govorice o poletni prenovi ekipe, ki bi seveda morala vključevati tudi številne prodaje najdražjih asov, še odzval Koeman.

Jezni trener Valladolida: 'Ali si noseč ali pa nisi!'
Njegov trenerski kolega Sergio Gonzalez je bil jezen, ker si sodnik v nobenem primeru ni pomagal s sistemom VAR, oziroma mu kolegi v VAR-sobi niso namignili, da naj si ogleda posnetke.

"Roka je očitna. To smo rekli četrtemu sodniku in stranskemu sodniku, on pa je priznal, da ga je res zadela v roko, a da jo je imel spuščeno. Nisem vedel, da mora biti roka na določeni višini za enajstmetrovko. Opozarjam le na to, da je v igri veliko, Real Valladolid pa igra v istem prvenstvu kot Barca. Vsi si zaslužimo enako obravnavo, govorim tudi o rdečem kartonu. Želim si čim natančnejše sojenje, saj je za vse nas v igri veliko. To je tako kot takrat, ko si noseč, ali si noseč ali pa nisi noseč! Ni pravil, ki bi to določala, zadela ga je v dlan in bila je v smeri leta žoge. VAR je namenjen ravno temu, da si ogledaš posnetek," je bentil Gonzalez, dolgoletni član mestnega tekmeca Espanyola.

Koronavirus pasica nova
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (304)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resnicaosvobaja
06. 04. 2021 19.50
+2
Med navijači Barcelone je veliko navijačev s posebnimi potrebami , kot je lepo nakazal že @Highlanders, ki pa se bistveno razlikujejo od večine navijačev Reala, ki jih ti imenuješ za navijače velike potrebe
LojzekBojzek
06. 04. 2021 19.53
+2
Pelj se 4km iz Celja proti Sl.Konjicam in tam ostani😭😭😭
resnicaosvobaja
06. 04. 2021 20.04
+1
Đorđe Božović Giška
06. 04. 2021 19.43
+7
Ko berem komentarje uperjene v smeri FCB,, mam občutek, kot bi bral komentarje od pristšov JJ.. Zdej nevem se meni zdi ali so na svetu res dve vrsti ljudi..? Slepci in NE slepci? Bom umru, da nebom zvedu, kako za vraga so obstali ta podvrsta HOMOSAPIENSA? Kako so prevarali evolucijo?
resnicaosvobaja
06. 04. 2021 19.40
+6
Highlander , ko napišeš "Kot bralec pa opažam " ...Naj ti povem naravnost da z očmi le gledamo, vidimo pa z možgani. Si videl kar sem napisal ali le opažaš ?
LojzekBojzek
06. 04. 2021 19.38
+4
Highlanders desno zgoraj si poglej št. pri tvojih komentarjih
LojzekBojzek
06. 04. 2021 19.40
+4
če slučajno imaš kaj IQ potem ti je lahko jasno
Kollerik
06. 04. 2021 19.34
+5
Res neverjetno, kako nekatere navijače Reala boli včerajšnje sojenje na tekmi Barca-Valadolid. Število njihovih komentarjev na to temo močno presega tisto o današnji prihajajoči tekmi Real-Liverpool. In Messi, ter De Jong gresta skupaj s svojo ekipo na El Classico z zmago v žepu. In sodniku s kartoni ni uspelo proti Barci tisto, kar je uspelo Gil Manzanu zadnjič proti Atletom... Uf, kakšna bolečina!
LojzekBojzek
06. 04. 2021 19.14
+6
Si predstavljate: si ustvatiš otroka,ga hraniš,neguješ,izobražuješ... potem pa pride nekoč domov in ti pove da navija za Real GROZLJIVKA
LojzekBojzek
06. 04. 2021 19.09
+4
Halar želim ti mirno nočin brez močenja postelje💋❤
samomojemnenje
06. 04. 2021 19.02
+8
Težko prigarana zmaga Barce včeraj. Me je pa tokrat razočaral sodnik Latre, ki je nekako do sedaj bil eden boljših v Španiji. Dopuščal je grobo igro igralcev Valladolida. Ne vem zakaj je provociral Messija in ni piskal očitnih prekrškov nad njim. In očitnega prekrška nad Destom na robu 16 metrov. Še bolj banalno pa je bilo to, da se VAR sodnik ni oglasil, ko je igralec Valldolida udaril Griezmanna z komelcem v glavo, ko le ta ni imel žoge in je utekal v prostor. To je bil nameren udarec, kjer bi moral pasti rdeč karton. Je pa to verjetno videl med polčasom Latre in je kompenziral tisto spotikanje Dembeleja, ki je bilo za rumeni karton in je pokazal rdečega. In berem spodaj komentarje pacienta Cripstoneda, da je bil Valladolid boljši. V čem? V priložnostih? 25 strelov Barce proti osmim strelom Valladolida. 8 strelov Barce v okvir vrat, proti dvem strelom Valladolida. Še bolj so smešni tisti, ki komentirajo, da bi moral roka Albe biti penal. Zakaj že? Ker je nasprotnik s pol metra brcnil žogo, ki je Albo oplazila po roki in sploh ni spremenila smer? Smešni so ti komentatorji. Ko je žoga zadela Ramosa v roko, ko je nasprotnik nabil žogo iz dveh metrov, pa so pisali, kam naj bi Ramos umaknil roko. Kljub temu pa mislim, da bo morala Barca do sobote popraviti igro in sploh učinkovitost, če se hoče kosati z Realom. Včeraj so šli vsi streli, ki so šli v okvir vrat, po sredini in v golmana.
dark horse
06. 04. 2021 19.17
+5
samomojemnenje
06. 04. 2021 19.35
+3
Dark horse, sem se tudi sam že to spraševal. Me ni bilo cel dan in sem zdaj bral komentarje, pa sem šel trikrat gledat, če je ta članek res o tej tekmi.
Kollerik
06. 04. 2021 19.36
+3
Le zakaj neki je sodnik dopuščal grobo igro in nekaznovane prekrške nad Messijem? Mislim, da je lahko uganiti odgovor.
resnicaosvobaja
06. 04. 2021 19.01
+4
+++ @Highlanders...zato si pa Asensio brije noge pred tekmo...
resnicaosvobaja
06. 04. 2021 18.28
+4
To bo v Guinnessovi knjigi rekordov prvi sodnik, ki je menda sodil na kredo...
dark horse
06. 04. 2021 18.15
+5
Članek o barci 240 komentarjev članek o njihovem realu celih 20 😂 tu se vidi vsa veličina barce in da niste navijači reala ampak hejterji barce in messija 🙈😂🙈😂
cripstoned
06. 04. 2021 18.15
-6
hahahaha ze cel dan so porabili da perejo vcerajsnjo krajo ki smo ji bili prica...sprijaznite se...ce ne bi stopil sodnik na sceno in smesno izkljucil igralca valladolida gola za barcelono ne bi bilo....tako gre samo zahvala sodnikom da barca ne gre v elklasiko z enakim stevilom tock pac pa jim ze remi ustreza....tako jasno ima samo pomoc barcelona...b
resnicaosvobaja
06. 04. 2021 18.33
+6
Kaj ustreza Barceloni na el clasicu se pa vi menda ne boste ozirali...če vam ustreza zmaga se boste pač potrudili, da boste zmagali...
Od Halerja ati
06. 04. 2021 18.47
+2
Ojoj je jezen. Še danes kako hudo je moralo biti šele včeraj v 90 min 🤣 Ahh ja ciciban reči ženi naj te mal pomiri 🙊
lev10
06. 04. 2021 16.56
+3
Pa kaj se vsi kregate tukaj? Novinar vam vrze kost in hitro vsi za njo in se tepete. To je samo fuzbal. Enkrat zmagas, drugic izgubis. Danes igras za eno ekipo, jutri pa za drugo. To je igra folk. Vi pa tak stres... raje osredotocite to energijo na kaj bolj koristno v lajfu (delo, sola, druzina, prijatelji...)
GuzutiHrzantes
06. 04. 2021 15.54
+7
BELICE ŽE JOKAJO...ROBCEV IN PLENIC JIM DAJTE.
Profiil
06. 04. 2021 15.40
+12
Najbolj se oglašajo tisti ki so že po 7 kolih Barco pošiljaji v 2. ligo, ligo evropa, ... sedaj pa jih je strah da bo najslabša Barca zadnjih 15 let osvojila prvenstvo..
resnicaosvobaja
06. 04. 2021 15.07
+11
Glede podkupovanja sodnika na tekmi 29. kola pa....Real je bil prvi, ki ve , da Barcelona nima denarja...To izgleda, kot da bi Mbappeja kupovala Huesca
265004
06. 04. 2021 15.00
+7
odhalarja ati si že vstal?Je bila težka noč?Za danes ti lahko dudo posodim....Težko bo šlo drugač,če se hočeš mamici posvetiti,pa še ciciban pride gledat a ne?Daj skrij ves porcelan in opremo...
Od Halerja ati
06. 04. 2021 16.18
+4
Pa tko no ni bila tako težka ker se ušesa navadijo na vsakodnevni jok. pa še mamca skos joka od bolečin ko imava akvijo. tako da ni preveč panike
resnicaosvobaja
06. 04. 2021 14.38
+7
Za @Cripstoneda ....Barcelona, ki jo čaka nujna pomladitev ekipe je igrala 29. kolo La lige tekmo z enajsterico povprečne starosti 25,9 let ( Real 28,45) povprečna starost 5 menjav pa 22,2 let( Real 23,4) ...le v vednost...
265004
06. 04. 2021 14.44
+4
kako prikladno za te praznike...odpusti mu ,saj ne ve kaj dela in govori...
resnicaosvobaja
06. 04. 2021 14.45
+4
Za "naše realovce", ki imajo zagotovo težave še s čim rahla pomoč.... 16 igralcev ekipe ki jo čaka groba in neusmiljena pomladitev na tekmi 29. kola je bila 34 let mlajša od 16-terice Reala, ki je to že storila
265004
06. 04. 2021 14.57
+2
na to lahko dodam še odpusti mu saj ne razume....kmal bova prišla do 10 zapovedi...
Futbólista
06. 04. 2021 13.54
+7
Časovno smo že bližje tekmi Real-Liverpool, a navijači Reala še zmeraj raztegujejo Barcelono na široko, namesto da bi se pripravljali na večerno tekmo, ki je lahko ključna za njihovo sezono. A za največje (Barcelono seveda) si tudi hejterji vzamejo dopust, da cel dan objokujejo. Pa lep dan vsem nogometnim fanatikom
HALAcR7
06. 04. 2021 13.35
-10
Barca vedno povprečen klub,,,bi morala obstajati 15000 let in še takrat nebi mogla imeti toliko lovorik kot Real,najbolj bedasti so pa navijači,,Morinhio lepo reku,otroci navijajo za barco,ko odrastejo pa navijajo za Real
Od Halerja ati
06. 04. 2021 13.40
+7
Kdo je pa Morinhio sinko... Ne poznamo 🤣
Kollerik
06. 04. 2021 19.40