19°C

Po zmagi na Islandiji drama med letom domov

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
Ni.Š. / T.H. /
KOMENTARJI
15
Delegacija nemškega 'elfa' je po slavju na Islandiji ponoči poletela proti domu, ko je nekje nad Škotsko doživela pravo dramo. Letalo je namreč sprožilo kodo v nuji, nato pa pristalo na najbližjem letališču v Edinburgu. Kakšne naj bi bile težave, ni znano, je pa reprezentanci to povzročilo kar nekaj nevšečnosti, saj so več ur čakali na letalu, da ponje pride nadomestni jekleni ptič s posadko, ki jih je nato odpeljal v Frankfurt.

Nemška nogometna reprezentanca je po tekmi na Islandiji, kjer je slavila visoko zmago 4:0, poletela proti domu, ko je njihovo letalo nekje nad Škotsko izdalo kodo Squawk 7700 (koda v nuji), kar pomeni, da je moralo pristati na najbližjem letališču. Letalo, ki je bilo namenjeno v Frankfurt, je tako naredilo ovinek in proti jutru pristalo na letališču v Edinburgu.

Tekmo med Nemčijo in Islandijo je dobila nemška reprezentanca.
Tekmo med Nemčijo in Islandijo je dobila nemška reprezentanca.

Koda 7700 se pošilja avtomatsko, in sicer v primeru različnih nujnih situacij, od raznih okvar do težav z zdravstvenim stanjem katerega od potnikov ali članov posadke. Kot poročajo nemški mediji, zaenkrat še ni znano, zakaj je letalo izdalo kodo oziroma za kakšne težave naj bi šlo.

Je pa nemška reprezentanca ob 6. uri zjutraj prek Twitterja sporočila, da je moralo letalo zasilno pristati, čez nekaj časa pa še, da so vsi potniki na letalu dobro in da poteka varnostni pregled letala. Kasneje so pojasnili, da na letalu čakajo na nadomestno letalo s posadko, ob 16. uri pa so potrdili, da je celotna nemška delegacijo varno prispela v Frankfurt, nekatere pa nato čaka še pot v München.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke