Nogomet

Pochettina selijo v Madrid in Manchester: 'Raje to kot kaj drugega'

London, 13. 12. 2018 17.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Trener londonskega premierligaša Tottenhama, Mauricio Pochettino, je izjavil, da raje posluša govorice o zanimanju drugih klubov kot govorice, da bo izgubil službo. Argentinca že lep čas povezujejo s klopjo madridskega Reala, svoje Spurse pa je tudi letos popeljal v izločilne boje Lige prvakov.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Barcelona - Tottenham
    03:16
    Vrhunci tekme Barcelona - Tottenham
  • Iz 24UR: Znanih vseh 16 udeležencev osmine finala Lige prvakov
    03:58
    Iz 24UR: Znanih vseh 16 udeležencev osmine finala Lige prvakov
Tottenham se v osmini finala ne more pomeriti z Barcelono in angleškimi klubi. Možni nasprotniki Spursov so pred ponedeljkovim žrebom, ki ga bomo ob 12. uri prenašali na 24ur.com, münchenski Bayern, Borussia Dortmund, Juventus, Paris Saint-Germain, Porto in tudi Real Madrid.

Ko (oziroma če) se bo Mauricio Pochettino odločil zapustiti vrste Tottenhama, mu snubcev očitno ne bo manjkalo. Vsak član londonskega premierligaša sicer s prihodom v severni del metropole ve, da mu prvi mož kluba Daniel Levy v nobenem trenutku odhoda ne bo olajšal, tako je bilo v primeru Luka Modrića in Garetha Bala ‒ oba sta na koncu pristala v Real Madridu ‒ tako pa je tudi v primeru Pochettina, ki ga kljub zanimanju kraljevi klub zaenkrat še ni uspel iztrgati iz rok enega najtrših pogajalcev v svetu nogometa.

TOTTENHAM

Pochettina naj bi si želel tudi Manchester United, ki pospešeno išče rešitve ob morebitnem neuspehu v boju za uvrstitev v naslednjo sezono Lige prvakov, kar bi gotovo "odneslo" Joseja Mourinha. O teh in onih špekulacijah v javnosti in medijih so Pochettina povprašali na zadnji novinarski konferenci, Argentinec, še zelo zadovoljen po remiju z Barcelono na Camp Nouu (1:1) in uvrstitvi v osmino finala Lige prvakov, pa je v šali odvrnil, da se govoric še ni naveličal.

Mar Pochettino (v ozadju) čaka na odhod Joseja Mourinha iz Manchestra?
Mar Pochettino (v ozadju) čaka na odhod Joseja Mourinha iz Manchestra? FOTO: AP

Če bi moral izbirati ...
"Ne (nisem se naveličal, op. a.). Zakaj? Takšne vrste novic mislim, da ne vznemirijo ali dolgočasijo ljudi," meni nekdanji branilec argentinske reprezentance, Newell's Old Boysov, Espanyola, Paris Saint-Germaina in Bordeauxa. "Raje imam, da časopisi govorijo o takšnih rečeh, kot da bi govorili 'Tottenham ga bo odstavil' ali 'ljudje so ga naveličani' ali 'mi smo v težki situaciji'. Seveda bi, če bi moral izbirati določeno situacijo, izbral to. Nisem se naveličal tega, seveda," je dodal 46-letnik iz Murphyja v argentinski provinci Santa Fe.

Naslednje leto bo za Tottenham zelo pestro, saj naj bi njihov novi futuristični stadion, ki je zrasel v neposredni bližini legendarnega White Hart Lana, končno odprl svoja vrata. Iz kluba so v sredo sicer skrušeno sporočili, da so morali vnovič prestavili otvoritev, a po vsej verjetnosti se novemu domovanju snežno belih obeta tudi vsaj ena tekma Lige prvakov, seveda če članski ekipi ne bo uspelo napredovati v četrtfinale, čemur je bila na tekmah z Juventusom v minuli sezoni sicer zelo blizu.

Tottenham je bil v boju za drugo mesto v skupini uspešnejši od milanskega Interja in Samirja Handanovića.
Tottenham je bil v boju za drugo mesto v skupini uspešnejši od milanskega Interja in Samirja Handanovića. FOTO: AP

'Ne vem še, kje bomo igrali'
"Upam in želim si, da bomo prvo tekmo (osmina finala Lige prvakov, op. a.) igrali na novem stadionu. Zdaj pa ne vem, če bo to tam ali na Wembleyju. Moramo počakati," je še povedal Pochettino. "Ne verjamem, da bo odločilnega pomena igrati na enem ali drugem stadionu. Pomembna stvar je naša predstava na igrišču. Seveda bi bilo za motivacijo, za naše navijače, seveda pa tudi za naše igralce in strokovni štab, fantastično. Ogromna spodbuda za nas bi bila, da bi igrali na našem novem stadionu. A mislim, da bo motivacija prisotna tudi, če bomo igrali na Wembleyju, enako bo."

Pred naslednjo ligaško tekmo, na Wembley prihaja Burnley, je Pochettino varovance tudi opozoril, da morajo hitro pozabiti na torkov podvig na Camp Nouu in se osredotočiti na vedno neugodno ekipo trenerja Seana Dycha.

"Samozavest je vedno dobra, če uspeš z njo ravnati na pravi način. Včasih te samozavest oslabi," ostaja previden Pochettino. "Ta tekma z Burnleyjem bo težka in ne moremo misliti, da ker smo zdaj v osmini finala Lige prvakov, v naslednjem krogu, da bo zdaj Burnley lahko premagati," še pravi argentinski strokovnjak, ki bi lahko že ta konec tedna računal na ozdravele branilce Kierana Trippierja, Serga Aurierja, Juana Foytha in Davinsona Sancheza.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

idiu3krasne
14. 12. 2018 10.08
+1
Pridi v Laligo Početinček...Messija tak že poznaš...samo navadit se moreš da bo masaker vsaj 2x na leto.
ehjaehja
14. 12. 2018 10.15
-2
masaker v ligi prvakov je pomembnejši,PSG JUVE ROMA:)