Nogomet

Pochettino o Ramosu, Messiju in Neymarju: Borba se začne pri iskanju najboljše verzije samega sebe

Pariz, 06. 10. 2021 11.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
9

Trener PSG-ja Mauricio Pochettino je ob reprezentančnem premoru spregovoril o statusu zvezdnikov v pariškem klubu. Izpostavil je, da je realnost za Sergia Ramosa, Lionela Messija in Neymarja drugačna, kot je bila v preteklosti.

"Mogoče je realnost za Sergia Ramosa drugačna kot leta 2014, pa tudi Messijeva in Neymarjeva. Ti nogometaši so veliki šampioni, toda morajo se navaditi na realnost. Vsi imamo v glavi, da so najboljši, toda morajo biti na svoji ravni. Če jim uspe povrniti to 'etiketo', seveda lahko dosežemo katero koli stvar," je izpostavil PSG-jev aktualni trener Mauricio Pochettino. "Toda borba se začne pri iskanju najboljše verzije samega sebe. Orkester mora biti uglašen," je v pogovoru s Jorgejem Valdanom za Movistar+ še dodal argentinski strokovnjak, ki je v preteklosti vodil zasedbo Tottenhama, slednjega je popeljal v veliki finale Lige prvakov. Tedaj je ob sojenju Damirja Skomine izgubil z Liverpoolom. 

Lionel Messi in Neymar
Lionel Messi in Neymar FOTO: AP

Z zgornjo izjavo je Pochettino namignil, da trio Sergio Ramos (ta je še poškodovan), Lionel Messi in Neymar še niso v najboljši formi, potem ko so se kasneje pridružili treningom po nekoliko daljših počitnicah. Dejstvo je, da vsi trije niso več rosno mladi. Najstarejši od omenjene trojice je Ramos, ki šteje že 35 let, Messi jih ima 34, Neymar pa je vendarle nekoliko mlajši, in sicer je pri 29 letih. 

A kljub starosti se od zvenečih okrepitev Ramosa in Messija pri PSG-ju veliko pričakuje. "Messi je svetovna ikona. Najverjetneje najboljši vseh časov. Imeti Lea tu je bilo darilo življenja. Nihče ni pričakoval njegovega konca v Barceloni, niti on sam. Predsednik kluba, Leonardo in klub na splošno so naredili veliko delo, da so podpisali Messija. Ustvarilo se je veliko pričakovanje v Parizu in pravzaprav po celem svetu. Všeč mi je Messijeva narava in to naravnanost k temu, da vrne naklonjenost, ki jo dobiva s strani navijačev," je Messijev prihod v Pariz opisal Pochettino. 

Ta še lahko računa tudi na pomoč izjemno talentiranega francoskega napadalca Kyliana Mbappeja, ki pa utegne pariški klub kmalu zapustiti, saj ima veliko željo, da bi nastopil za madridski Real. "Mbappe je velik profesionalec in spoštuje svoje pogodbene obveznosti. Kylian je inteligenten fant, mlad, toda zrel. Kot nogometaš je izjemen. Je sedanjost in prihodnost nogometa," je izpostavil trener PSG. Stopil je v bran tudi pogosto kritiziranemu Neymarju. "Neymar ima izjemen odnos z vsemi ostalimi. Ima veliko srce. Je preprost in rad se objema z ljudmi. Ima zdravo osnovo. Ima pa tudi tekmovalnost, 'uličnost', divjost, a je čudovit fant," je sklenil Pochettino. 

Pochettino je stopil v branu Neymarju in ga označil za čudovitega fanta.
Pochettino je stopil v branu Neymarju in ga označil za čudovitega fanta. FOTO: AP
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Chaparral
06. 10. 2021 16.34
+1
Ko ne bo šlo, bodo kriva leta in slaba pripravljenost??? Ne se hecat. Če omenjeni igralci ne bodo dali maksimuma, potem na klop ...
olimpijaolimpija
06. 10. 2021 15.27
preveč zvezd na enem mestu... strašanska gužva :)
ledr
06. 10. 2021 14.12
+2
Jaz pa sem že večkrat zapisal in še vedno trdim, da je največja napaka predsednika PSG odkar je prevzel ta klub ta, da je lani zamenjal trenerja!!!
edenhazard
06. 10. 2021 13.32
+1
Slutim da bodo pripeljali Guardijolo.. in tudi Pep nebi imel nic proti kajti s Citijem se mu zgodba nekako koncuje
samomojemnenje
06. 10. 2021 13.17
+2
Sem prebral na spletu pred dnevi, da se že malo maje Pochetinov stolček. Baje, da ne zna narediti taktike in da sprašuje igralce, kako naj igrajo. Je pa res, da ima na kupu preveč egotov. In omenjali so tudi, da se je začelo povezovati Zidana s PSG-jem. Bomo videli, bo čas pokazal kaj in kako.
brodarko
06. 10. 2021 12.32
+3
Ne razumem, da so podpisali Messija. Ali se ni podpisal sam ?
Bigbadjohn
06. 10. 2021 18.23
+1
Neprilagojeni google translate- za nasbralce je vse dobro, pravijo...