Nogomet

Pochettino ob slovesu: Prepričan sem, da se bodo naše poti spet križale

London, 29. 11. 2019 13.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po petih letih in pol službovanja na trenerskem stolčku Tottenhama se je Mauricio Pochettino moral posloviti od londonskega kluba. Tokrat je v uradni izjavi prvič razkril misli, ki se mu motajo po glavi ob slovesu.

Pri Tottenhamu so odslovili dolgoletnega trenerja Mauricia Pochettina, že naslednji dan pa na njegovo mesto postavili Portugalca Joseja Mourinha, ki se je s tem vrnil v angleško prvenstvo. Argentinec, se je moral posloviti po slabih rezultatih, ki so spurse potisnili v spodnjo polovico prvenstvene lestvice. Mourinho je svoj uvod na trenerskem stolčku londonskega kluba kronal z dvema zmagama, najprej prvenstveno proti West Hamu, zatem še s slavjem v Ligi prvakov proti Olympiacosu.

Pochettinovo mesto je zasedel Jose Mourinho, ki je v preteklosti na Otoku vodil tudi Chelsea in Manchester United.
Pochettinovo mesto je zasedel Jose Mourinho, ki je v preteklosti na Otoku vodil tudi Chelsea in Manchester United. FOTO: AP
V vseh teh letih sem se soočal s kopico zahtevnih izzivov, kot tudi vznemirljivim uspehom. Mauricio Pochettino

Pochettino v svoji izjavi ob slovesu ni pozabil na uglajenost, zahvalil se je celotnemu klubu za priložnost, ki mu je bila ponujena in namignil na ponovno snidenje. "Rad bi se zahvalil lastniku Joeu Lewisu in predsedniku Danielu Levyju, za izjemno priložnost, da sem lahko soustvarjal del Tottenhamove zgodovine. Rad bi se zahvalil tudi vsem, ki sem jih srečal med opravljanjem službe pri Tottenhamu, klubskemu osebju in nogometašem. Za konec bi se rad zahvalil tudi vsem navijačem, brez njihove fantastične podpore klub ne bi bil to kar je," je zapisal v izjavi, ki jo je objavila League Managers Association.

Pochettino je na trenerskem stolčku Tottenhama preživel pet let in pol.
Pochettino je na trenerskem stolčku Tottenhama preživel pet let in pol. FOTO: AP

Pochettino je Tottenham prvič v klubski zgodovini popeljal v finale Lige prvakov, kjer so njegovi varovanci izgubili z angleškim tekmecem iz Liverpoola. "Dal sem vse od sebe, da bi izpolnil zastavljene cilje, ki smo jih določili na uvodnem sestanku. V vseh teh letih sem se soočal s kopico zahtevnih izzivov, kot tudi vznemirljivim uspehom," je zagotovil Argentinec in zaključil z: "Želim vam veliko uspehov v prihodnosti. Prepričan sem, da se bodo naše poti spet križale."

Kje bo nadaljeval svojo pot? 

Po odhodu Unaia Emeryja ga tako številni povezujejo s službovanjem pri Arsenalu, sicer velikem londonskem tekmecu Tottenhama. Argentinca sicer povezujejo tudi z Manchester Unitedom, Real Madridom in münchenskim Bayernom.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

heris
29. 11. 2019 16.00
-6
Seveda se bojo krizale, v FA pokalu, kjer bo vodil cetrtoligasa. Bo lahko prosil za kak dres...
Debely
29. 11. 2019 15.11
-2
Real ima Zidana. Na trgu so trenutno trije managerji, ki so vredni omembe. Pochettino, Emery in Allegri. Nekdo bo šel v Arsenal, nekdo konec sezone v Bayern, kam bo šel pa tretji, bomo pa videli. Čeprav sem navijač Liverpoola, bi rad videl da OG Solskjaer ostane pri Manureu. Z Murijem so hoteli biti instant klub, kot Shitty in Chelsea. To Manure ne sme biti. Manure v Angliji spada v kategorijo klubov Liverpool, Arsenal in Tottenham, to so klubi s tradicijo managerjev, ki v klubih ostanejo dlje časa. Čudi me, da je Pepček Gladiola že več kot 3 leta v Shittyju.