Nogomet

Pochettina remi ni navdušil: Mi smo PSG in moramo zmagati

Saint-Etienne, 07. 01. 2021 12.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Lyon je na vrhu lestvice francoskega prvenstva serijskemu prvaku Paris Saint-Germainu pobegnil na tri točke naskoka, potem ko so Parižani na prvi tekmi z novim trenerjem Mauriciem Pochettinom remizirali v Saint-Etiennu (1:1). Pochettino je po dvoboju presenetil z nekaj precej ostrimi kritikami na račun varovancev in (tudi) prvega zvezdnika ekipe Kyliana Mbappeja.

Pochettino je med premori večkrat nagovoril varovance in jim podelil nekaj taktičnih napotkov. Na fotografiji med pogovorom s kapetanom Marquinhosom.
Pochettino je med premori večkrat nagovoril varovance in jim podelil nekaj taktičnih napotkov. Na fotografiji med pogovorom s kapetanom Marquinhosom. FOTO: AP
Veliko pozornosti je poleg debija Pochettina požel tudi povratek nekdanjega selektorja Raymonda Domenecha. Trener, ki se je s francosko reprezentanco osramotil na svetovnem prvenstvu leta 2010 v Južni Afriki, je po več kot desetletnem brezdelju na klopi Nantesa na domači zelenici zabeležil remi proti četrtouvrščenemu Rennesu (0:0).

Kljub prevladi v posesti žoge se je moral Paris Saint-Germain z novim trenerjem Mauriciem Pochettinom v Saint-Etiennu zadovoljiti s točko. Moiseju Keanu je po lepem obratu znotraj kazenskega prostora sicer uspelo izničiti vodilni zadetek Romaina Hamoumaja v prvem polčasu, a Parižanom do konca dvoboja ni uspelo odgovoriti na izziv vodilnega Lyona, ki jim je po zmagi nad Lensom (3:2) pobegnil na tri točke naskoka. Nekaj razlogov za slavje so imeli serijski prvaki vsaj zaradi domačega poraza Lilla z Angersom (1:2) – nekdanji klub Milenka Aćimovića je PSG zaradi boljše razlike v golih zamenjal na drugem metu.

"Tekma je bila težka. Moramo nadaljevati z delom. Ne iščem izgovorov, moramo izboljšati svojo igro in predstave," je po tekmi dejal Pochettino. "Mi smo PSG in moramo zmagati. Prišel sem pred tremi dnevi, a zadovoljen sem z načinom, kako so igralci poskušali izvesti tisto, kar smo počeli na treningih."

'Mbappe se mora izboljšati tako kot vsi ostali'
Pochettinu se prva tekma štiri dni po uradni potrditvi, da bo nasledil odstavljenega Thomasa Tuchla, ni posrečila. Ekipa, ki se je pod taktirko Nemca lani prebila v prvi finale Lige prvakov v klubski zgodovini, je na stadionu Geoffroyja Guicharda prikazala precej bledo predstavo in v 19. minuti povedla po zaslugi Hamoumaja, ki je izkoristil napako Idrisse Gueya. Po predložku Kyliana Mbappeja in "posredovanju" Marca Verrattija, ki je tokrat igral malce bližje nasprotnim vratom, je nato tri minute kasneje izenačil Kean, a do zmage Parižanom kljub kar 70-odstotni posesti žoge ni uspelo priti. Brazilski as Neymar si še ni opomogel po poškodbi gležnja, v njegovi odsotnosti pa so gostje vnovič zaman čakali na kakšno navdahnjeno potezo nerazpoloženega Mbappeja.

"Mbappe se mora izboljšati tako kot vsi ostali. Gotovo je razočaran, ker nismo zmagali. A njegov odnos je bil dober. Zadovoljen sem s tistim, kar je naredil," je medije z javno kritiko kar malce presenetil Pochettino, ki želi v svojem novem klubu očitno takoj postaviti nova pravila igre.

V 14 mesecih od 62 tisoč gledalcev do praznih tribun
Mbappe je skupaj z Neymarjem pod Tuchlom užival precejšnjo svobodo, še vedno pa ni jasno, kako močno je Francoz vplival na končno odločitev kluba, da z nemškim trenerjem konča sodelovanje pol leta pred iztekom pogodbe. Njegova prihodnost bo letos poleti očitno spet ena glavnih tem v športnih medijih, glede na to, da naj bi ga v svoje vrste tokrat najresneje do sedaj poskušal zvabiti Real Madrid. Pochettinu naj bi ob podpisu pogodbe vodstvo pariškega ponosa sicer obljubilo, da francoski reprezentant ostaja vsaj še do konca sezone 2021/22.

"Zelo se moramo izboljšati v številnih rečeh. To ni rezultat, ki smo si ga želeli, a si ga je Saint-Etienne zaslužil. Imeli smo nekaj priložnosti in posest, a na koncu remizirali," je pristavil Pochettino. "Zelo sem vesel, da po 14 mesecih spet treniram, je pa občutek precej čuden. Nazadnje, ko sem sedel na klopi, je bilo na stadionu namreč 62.000 ljudi," se je svojega slovesa od londonskega Tottenhama, s katerim je tudi sam še pred slabima dvema letoma premierno nastopil v velikem finalu Lige prvakov, še dotaknil Pochettino.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.