Nogomet

Pochettino po "zlati" točki v Manchestru: Ljubim videotehnologijo

Manchester, 18. 08. 2019 18.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Popolna dominacija bi bila besedna zveza, ki ne bi dovolj dobro opisala včerajšnjo predstavo Manchester Cityja proti Tottenhamu. Nogometaši aktualnega angleškega prvaka so namreč na tekmi streljali kar tridesetkrat, gostje iz Londona zgolj trikrat. Tottenham pa je celo kožo iz Manchestra odnesel tudi s pomočjo videotehnologije, ki je v 93. minuti srečanja razveljavila zadetek Gabriela Jesusa.

Trideset strelov, od tega deset v okvir gola. A Manchester City je na včerajšnjem obračunu proti Tottenhamu, kar je bil tudi derbi drugega kroga angleškega prvenstva, zmogel le dva zadetka. Kako nebogljen je bil nasprotnik pove dejstvo, da so nogometaši lanskega finalista Lige prvakov v 90 minutah zmogli zgolj tri strele, dva v okvir vrat Edersona. A statistika bo šla kmalu v pozabo, ostal pa bo rezultat. Ta se je v sodnikovem dodatku drugega polčasa sicer za nekaj trenutkov spremenil na 3:2, a je glavni sodnik Michael Oliver s pomočjo videotehnologije zadetek razveljavil. Da je merica polna, gre za že videni prizor. Manchester City se je proti včerajšnjemu tekmecu namreč preurano veselil uvrstitve v polfinale Lige prvakov, ko je Cuneyt Cakir razveljavil zadetek Raheema Sterlinga zaradi prepovedanega položaja. "Ni mi težko priznati, da je bil City boljši nasprotnik. A če vzamem vse v zakup, sem z rezultatom več kot zadovoljen. Dvakrat smo zaostajali, dvakrat smo se vrnili. Mislim, da to pove veliko o ekipi," je bil nad osvojeno točko navdušen Pochettino.

tekma

Nogometaši Manchester Cityja nad videotehnologijo, ki je s to sezono postala nepogrešljivi del tekem, razumljivo niso bili navdušeni. "Je, kar je. Stvari zdaj ne moremo spremeniti, a težko je biti po takšni predstavi zadovoljen s točko," je bil kratek Kevin de Bruyne, ki je na tekmi vpisal dve podaji za gol. "Mislim, da sem se zaljubil v videotehnologijo. Zdaj je postala ključen del nogometa. Čeprav sem bil v začetni fazi skeptičen, nam zdaj ne preostane drugega, kot da jo sprejmemo. Zgolj naključje je, da se nam na istem stadionu, v podobni situaciji, dvakrat nasmehne sreča. Vem, da nam bo v prihodnosti kdaj tudi preprečila veselje," je še dodal Pochettino.

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Patuljak10
19. 08. 2019 12.13
-3
Žalostno kako je VAR pokvaril užitek do gledanja nogometa.
obutimacek
19. 08. 2019 14.24
+2
Meni ga ni. Sploh pa ne, kadar City-ju razveljavijo gol zaradi VARa.
tekač
19. 08. 2019 10.50
+3
Manchester City za dve klase boljši od Tottenhama. Vendar to je nogomet. MC je napovedal nov naskok na vrh. Tottenham pa bo moral marsikaj popraviti. Imel je srečo.....
CFC1
18. 08. 2019 19.21
+22
Na koncu šteje rezultat, sicer pa venem zakaj je potrebno na VELIK ZVON obešati video tehnologijo 24ur, saj zato naj bi bila ta na voljo, da čim bolj izniči faktor človeških oz. sodniških napak, a kaj ko se ga sodniki le redno poslužujejo in še vedno velikokrat pride do velikih napak. Po mojem mnenju bi bilo bolje kot je npr. pri odbojki, kjer bi imela vsaka ekipa tri možnosti na tekmo in to je to. Jasno je, da bi se tako lahko vse skupaj zavleklo, a za ceno "čistejših tekem in rezultatov" bi bilo gotovo bolje.
Madridista1902
18. 08. 2019 20.40
+0
Dvomim da bi bil tak sistem kot pri odbojki uspesen saj bi ga lahko ekipe uporabile kot zavlacevanje
CFC1
18. 08. 2019 20.59
+10
Ja, lahko bi ga ja, a hkrati bi se lahko sami odločili, kdaj želijo vpogled v situacijo, ne pa na primer zdaj, kjer se z neko odločitvijo velikokrat upravičeno ne strinjajo, ker je bila recimo storjena očitnan napaka sodnika in ima ta kljub temu še vedno popolen nadzor nad vsem in torej posamezne ekipe niti nimajo možnosti vlivati na karkoli, kar pomeni, da se v tem pogledu ni spremenilo kaj dosti, ker je še vedno prisoten človeški faktor perjih oseb (sodniške napake), zaradi katerih se je VAR v prvi vrsti sploh uvedel. To pa potem ne spremeni veliko. Moje mnenje pa LP.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.