Nogomet

Pochettino vznemiril navijače: Preden umrem, bi rad spet vodil Tottenham

London, 30. 04. 2020 11.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nekdanji trener Tottenhama Mauricio Pochettino je razkril, da si morda že v naslednjem desetletju želi še enkrat sesti na klop Spursov in jih popeljati do tako želenih trofej. Te so bile kljub lanski uvrstitvi v finale Lige prvakov glavna pomanjkljivost ere argentinskega trenerja v severnem Londonu, ki ga je zapustil 19. novembra.

Pochettino (na fotografiji) je že takoj po slovesu od severnega Londona dejal, da je prepričan, da se bo nekoč vrnil.
Pochettino (na fotografiji) je že takoj po slovesu od severnega Londona dejal, da je prepričan, da se bo nekoč vrnil. FOTO: AP
Po nekaterih informacijah Pochettina snubi Newcastle United, ki naj bi ga v kratkem prevzela nova skupina vlagateljev, na čelu katerih je državni premoženjski sklad Savdske Arabije. Argentincu baje ponujajo več kot 20 milijonov evrov letne plače ...

Slovo Mauricia Pochettina s klopi Tottenhama je bila ena najudarnejših novic iz zaključka minulega leta. Predsednik Spursov Daniel Levy je kljub priljubljenosti odpustil argentinskega strokovnjaka, ki je s klubom iz severnega Londona še nekaj mesecev prej igral v zgodovinskem prvem finalu Lige prvakov. V Madridu je bil od Tottenhama boljši Liverpool (2:0), sledil pa je izjemno neprepričljiv uvod v novo sezono 2019/20, med tavanjem po spodnjem delu lestvice Premier League pa je Tottenham s trenerjem članov in njegovimi pomočniki končal sodelovanje.

"To je bilo izjemno popotovanje, ki se je končalo tako, ko si ni želel nihče, a globoko v mojih prsih, moji duši in srcu sem prepričan, da se bodo naše poti spet srečale," je Pochettino dejal v sredinem pogovoru za BT Sport. "Od dne, ko sem zapustil klub, sem sanjal o tem, da bom nekega dne nazaj in da bom poskusil dokončati delo, ki ga nismo dokončali. Popotovanje je bilo izjemno, tako blizu smo bili, da bi osvojili prave lovorike, kot sta Premier League in Liga prvakov, bili smo zelo blizu."

'Morda v petih letih, morda v desetih ...'
Pochettino se je Tottenhamu pridružil po delovanju pri Espanyolu in Southamptonu, a v dobrih štirih letih ni uspel prekiniti suše v klubskih vitrinah. Štirikrat zapored so Spursi sicer končali med najboljšimi štirimi v Premier League, igrali pa so tudi v finalu ligaškega pokala leta 2015. Pochettino, nekdanji branilec klubov Newell's Old Boys, Espanyol, Paris Saint-Germain in Bordeaux, je sicer še vedno brez kluba, redno pa ga povezujejo z raznoraznimi evropskimi velikani, nedavno tudi z Barcelono, za katero pa je nekoč famozno dejal, da je ne bi nikoli vodil.

"Zdaj se veselim tega, da bom šel naprej, tako me motivira naslednji projekt, a seveda bi se globoko v sebi nekega dne rad vrnil," je še povedal. "Morda v petih letih, morda v desetih ... Preden umrem, bi rad spet vodil Tottenham in poskusil osvojiti eno trofejo, ker želim začutiti, kaj pomeni osvojiti trofejo s Tottenhamom, to bi bila dobra priložnost, da bi poplačali ljubezen, ki so nam jo izkazali."

Tottenham zdaj vodi sloviti Portugalec Jose Mourinho, ki pa je do prekinitve vseh tekmovanj z varovanci že ostal brez možnosti za osvojitev katerega od naslovov. Spursi so sicer še pod taktirko Pochettina sramotno izpadli iz ligaškega pokala proti četrtoligašu Colchester Unitedu, ki je bil boljši po enajstmetrovkah, nekaj tednov kasneje pa je moral Pochettino oditi. Pod Mourinhom so Londončani na ligaški lestvici napredovali do še vedno precej skromnega osmega mesta, vodilni Liverpool pa je zbral dvakrat več točk kot Spursi (41), ki so tik pred ustavitvijo vseh tekmovanj tudi izpadli v osmini finala Lige prvakov proti Leipzigu. Po enajstmetrovkah so že prej sklenili z nastopi tudi v pokalu FA proti Norwich Cityju.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Malo_sutra
30. 04. 2020 14.37
-1
Početno imel si priloznost pa ni bilo nic.
fihner
30. 04. 2020 13.13
-1
Več kot 40 let navijam za Argentino,pa mi on ni bil nikdar priljubljen.
resnicaosvobaja
30. 04. 2020 12.25
+6
Pri Mourinhu je na koncu zmeraj le vprašanje odpravnine