Nogomet

Pochettino začel z remijem na klopi PSG, Lyon ostaja na čelu lestvice

Pariz, 07. 01. 2021 01.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Olympique Lyon je v 18. krogu francoskega nogometnega prvenstva doma premagal Lens s 3:2 (1:0) in ostal na čelu lestvice. Po prvem tekmovalnem dnevu prvenstva v 2021 se je na drugo mesto s tremi točkami zaostanka povzpel Paris St. Germain kljub remiju 1:1 (1:1) v gosteh pri St. Etiennu, na tretje je po domačem porazu z Angersom (1:2) padel Lille.

Lyon je z dvema goloma Nizozemca Memphisa Depayja (31. in 51.) ter avtogolom Stevena Fortesa (45.) doma s 3:2 vendarle ugnal Lens.

Mauricio Pochettino, ki je dan po novem letu uradno nasledil Nemca Thomasa Tuchela na klopi PSG, je s Parižani, ki jih je vodil le na treh treningih pred tekmo, doživel šok že v uvodu dvoboja s St. Etiennom. Po hudi napaki njihove obrambe so že v 18. minuti domači, ki so šele sredi druge polovice prvenstvene razpredelnice, prek Romaina Hamouma povedli.

Manj kot tri minute je PSG nato potreboval za izenačenje, po lepi akciji sredi kazenskega prostora je zadel italijanski reprezentant Moise Kean. A se rezultat ni spremenil, čeprav so bili domači zelo nevarni in so v 70. minuti zadeli tudi prečko. Tudi PSG brez brazilskega zvezdnika Neymarja, ki še ni bil nared po poškodbi gležnja, kljub kar nekaj obetavnim akcijam v drugem delu ni več zadel.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nekdanji francoski selektor Raymond Domenech, ki je 24. decembra prevzel moštvo Nantesa, je to ekipo vodil do remija brez golov z Rennesom. Ta ekipa je tako ostala sicer četrta, ima pa dve točki prednosti pred Monacom, ki je s 5:2 v gosteh odpravil Lorient, predzadnje moštvo prvenstva. Med Rennesom in Monacom je še Olympique Marseille po zmagi nad Montpellierjem in ima pred ekipo iz knežjega mesta točko naskoka.

Francosko državno prvenstvo, 18. krog, izidi:
Lorient - Monaco 2:5 (1:1)
Metz - Girondins Bordeaux 0:0
Nantes - Stade Rennes 0:0
Racing Strasbourg - Olympique Nimes 5:0 (3:0)
Stade Brest - Nice 2:0 (2:0)
St. Etienne - PSG 1:1 (1:1)
Lille - Angers 1:2 (1:2)
Olympique Lyon - Lens 3:2 (1:0)
Olympique Marseille - Montpellier 3:1 (1:0)
Stade Reims - Dijon 0:0 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.