Nogomet

Podaljšanje pogodbe le vprašanje časa? 'Atletico potrebuje vratarja kot je Oblak'

Madrid, 16. 11. 2018 20.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji kapetan Atletica Madrida Gabi je spregovoril o svojem bivšem soigralcu, slovenskem čuvaju vrat Janu Oblaku, ki naj bi po špekulacijah tujih medijev kmalu zapustil vrste colchonerosov. A Gabi niti ne dvomi v podaljšanje pogodbe, saj je prepričan, da bodo, za tako pomembnega nogometaša kot je Oblak, v klubu, uporabili vsa sredstva.

Glasne govorico o odhodu Škofjeločana so spet vzklile ob podelitvi nagrade Zamora, ki je romala v roke Jana Oblaka. Španski mediji so na vse načine želeli izvedeti kaj o podaljšanju pogodbe z atleti, a je bil slovenski vratar pri odgovoru dokaj zadržan.

Jan Oblak v povezavi s podaljšanjem pogodbe ostaja redkobeseden.
Jan Oblak v povezavi s podaljšanjem pogodbe ostaja redkobeseden. FOTO: AP
A očitno ne gre pričakovati, da bo Oblak kaj kmalu zapustil vrata Madridčanov. "Oblak Atleticu prinaša točke. Pomembno je najti vratarja, ki ti to lahko zagotovi," je v pogovoru za COPE’s El Partidazo povedal Gabi in nadaljeval: "Mislim, da bodo v Atleticu dali vse od sebe, s ciljem, da ga zadržijo v svojih vrstah. Je mož odločitve in Atletico potrebuje vratarja kot je Oblak."

"Prepričan sem, da si želi podaljšati pogodbo. Niti ne dvomim, da jim bo uspelo doseči dogovor," je prepričan Gabi, ki pa se dobro zaveda, da se Atleti po številkah na bančne računu le ne morejo meriti z nekaterimi drugimi evropskimi velikani: "Ne moreš vsem zagotoviti najvišjih plač. Sedaj so se odločili investirati v Antoina Griezmanna, videli bomo kaj bo z Oblakom."

Junija je pogodbo z atleti podaljšal Antoine Griezmann, ki tako ostaja član Atletica iz Madrida še vsaj do konca sezone 2022/2023.
Junija je pogodbo z atleti podaljšal Antoine Griezmann, ki tako ostaja član Atletica iz Madrida še vsaj do konca sezone 2022/2023. FOTO: AP

"Težko je v svojih vrstah zadržati vse, sploh ko imaš na voljo najbolje nogometaše v zgodovini kluba. Da bi to uspelo jih moraš pravično nagraditi. Ni tako, da Atletico ne želi podaljšati pogodb, le delovati morajo znotraj določenih finančnih okvirov," je zagotovil Gabi, sicer nogometa katarskega Al-Sadda.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tekač
17. 11. 2018 14.17
-5
Oblak pojdi v drugi klub ali v brani v Slovenski reprezentanci. Adijo nagrade.....
Mungos2
16. 11. 2018 22.44
-10
Oblaku je stopila slava v glavo, tisto zgoraj !!!
Football777
16. 11. 2018 21.38
+16
Kdor navija za atletiko naj stisne like
Football777
16. 11. 2018 21.25
+8
Oblak ostani prosim