Nogomet

Pogba znova v solzah, tokrat bo manjkal dva do tri tedne

Rim, 15. 05. 2023 14.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.M., STA
Komentarji
1

Nogometaš francoske reprezentance in torinskega Juventusa Paul Pogba bo po novi poškodbi manjkal od dva do tri tedne. Kot so danes sporočili iz Juventusa, si je Francoz v nedeljo zvečer poškodoval levo stegensko mišico, po današnjih pregledih pa je jasno, da bo moral prisilno počivati.

Paul Pogba, Antoine Griezmann in N'Golo Kante
Paul Pogba, Antoine Griezmann in N'Golo Kante FOTO: AP

"Ta vrsta poškodbe običajno zahteva od 15 do 20 dni okrevanja," so sporočili iz torinske stare dame. Glede na to, da se sezona v Italiji konča 4. junija, to svetovnemu prvaku iz leta 2018 ne pušča skoraj nobenih možnosti, da bi znova zaigral za Juve. Zelenico je po vnovični poškodbi zapustil v solzah.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po drugi strani pa bi teoretično lahko okreval za naslednje tekme les bleus, ki imajo kvalifikacije za Euro 2024 16. junija proti Gibraltarju in nato 19. junija proti Grčiji. Francoski vezist ob vrnitvi v Italijo nima veliko sreče. Odkar je prišel iz Anglije, kjer je igral za Manchester United in se združil s svojim nekdanjim delodajalcem, je zaradi zaporednih težav s poškodbami naštel le deset nastopov v vseh tekmovanjih.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Njegov prvi tekmovalni štart za Juventus v tej sezoni in sploh prvi po aprilu 2022 se torej ni izšel po načrtih. Trajal je vsega 22 minut. "Vsi smo razočarani, še posebej zato, ker mu je šlo zares dobro. Žalostno je, ker je toliko žrtvoval, da si je opomogel. Zdaj pa se mora znova ustaviti. Paul je odrasel človek in bo premostil tudi to težavo. Povsem naravno je, da obstajajo tveganja po tem, ko toliko časa ne igraš nogometa. Ko se vrneš prvič, to zagotovo poveča verjetnost poškodbe. Počakali ga bomo," so besede Massimiliana Allegrija.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blazter
16. 05. 2023 17.27