Nogomet

Pogba na operacijo, Juventus že išče (začasno) menjavo

Torino, 29. 07. 2022 08.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
1

Povratnik v dres Juventusa Paul Pogba si je poškodoval koleno na pripravah v Ameriki, glede na obseg operacije bo znano, kako dolgo časa bo odsoten z igrišč. Po prvih napovedih bo manjkal dva do štiri mesece, kar pod velik vprašaj postavlja tudi njegov nastop na svetovnem prvenstvu. Italijanski klub že išče zamenjavo, eden od kandidatov za dres stare dame je Atleticov Saul Niguez.

Nogometaš italijanskega Juventusa in francoske reprezentance Paul Pogba mora na operacijo meniskusa desnega kolena in bo pavziral najmanj štiri mesece, s čimer ga bržkone ne bo tudi na svetovnem prvenstvu konec leta v Katarju, poročajo agencije.

Pogba se je poškodoval v torek na pripravah v ZDA, zdaj pa vse kaže, da se vsaj do novega leta ne bo vrnil na zelenice. A v italijanskem tisku se pojavljajo tudi drugačne novice, po katerih bi bila rehabilitacija poškodbe lahko zaključena v dveh mesecih, s čimer bi obstajala minimalna možnost, da nastopi vsaj na SP.

Pogba se je ekipi iz Torina pridružil šele pred nekaj tedni kot prost igralec, saj mu je potekla pogodba z Manchester Unitedom, z Juventusom je podpisal štiriletno pogodbo. V Torinu je 29-letni Francoz med letoma 2012 in 2016 že igral, nato pa se je vrnil v Manchester. Trener Massimiliano Allegri mora tako poiskati novo začasno okrepitev, igralca, ki bo nadomestil poškodovanega Francoza. Tako naj bi Juventus že dobil prvo ponudbo, v "izložbi" je Atleticov Saul Niguez, saj bi se madridski klub rad "znebil" njegove plače. Španec je bil lansko sezono na posoji pri londonskem Chelseaju, a se je vrnil v Madrid, posoja v Torino pa je tudi ena od možnosti.

Za reprezentanco Francije, ta bo na SP branila naslov iz Rusije 2018, je zbral 91 nastopov in dosegel tudi 11 golov. Enega tudi v finalu SP, kjer je Francija s 4:2 premagala Hrvaško. Letošnje svetovno prvenstvo je na sporedu med 11. novembrom in 18. decembrom.

Paul Pogba bo kar nekaj mesecev manjkal pri Juventusu.
Paul Pogba bo kar nekaj mesecev manjkal pri Juventusu. FOTO: AP
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dark horse
29. 07. 2022 11.28
+3
Kot sem že 100x reku najbolj precenjen vseh časov