Nogomet

Pogba odgovoril kritikom: Kdo ve? Morda je to moje zadnje prvenstvo ...

Moskva, 24. 06. 2018 16.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav je francoska nogometna reprezentanca na letošnjem svetovnem prvenstvu v Rusiji zmagala obe uvodni tekmi in je že uvrščena v osmino finala, pa francoska javnost zaenkrat še ni navdušena nad igro aktualnih evropskih podprvakov. Kritike so vsak dan glasnejše in očitno prizadele Paula Pogbaja, ki je napovedal reprezentančno upokojitev.

Paul Pogba je takole odločil obračun proti Avstraliji, ki ga je Francija dobila z 2:1.
Paul Pogba je takole odločil obračun proti Avstraliji, ki ga je Francija dobila z 2:1. FOTO: AP

Francija je nastope na 21. svetovnem prvenstvu začela s težko prigarano zmago nad Avstralijo (2:1) in te tri točke nadgradila še z eno težko prigarano zmago nad Perujem (1:0). Z maksimalnim izkupičkom so si galski petelini že zagotovili nastop v izločilnih bojih letošnjega mundiala. Junak zmage nad Avstralijo je bil vezist Manchester Uniteda Paul Pogba, ki pa je kljub dobrim predstavam na sredini igrišča pod velikim udarom kritik v domovini. Francoska javnost je namreč prepričana, da bi morali njihovi nogometaši z večjo razliko dobiti uvodni dve tekmi, saj so pred prvenstvom spadali v širši krog favoritov za končno slavje. Francoski nogometaši se zavedajo, da je trenutna generacija sposobna osvojiti največjo lovoriko v svetu nogometa. Kvaliteto so namreč dokazali že na minulem evropskem prvenstvu, kjer so sicer pred domačimi navijači klonili v velikem finalu proti Portugalski. Še en neuspeh v Rusiji pa bi najbrž pomenil, da bi se nekateri nosilci odločili, da reprezentančni dres obesijo v kot. Takšnega razmišljanja je tudi Paul Pogba, ki je pred medije stopil pred zadnjo tekmo skupinskega dela, na kateri se bodo Francozi pomerili z Danci, ki še upajo na preboj v izločilne boje. 

"Kdo ve? Morda je to moje zadnje svetovne prvenstvo. Nikoli ne veš. Trenutno res uživam v svoji igri in bom zaenkrat še preslišal vse kritike na račun moje igre. Jaz bom raje govoril na igrišču in to je edini odgovor, ki ga lahko ponudim vsem, ki so 'pametni' v domovini," je uvodoma dejal Pogba, ki se je novinarske konferenca pred tekmo z Dansko udeležil s selektorjem Didierjem Deschampsom in Corentinom Tolissojem. "Povsem realno razmišljam, da bi lahko bil to moj zadnji nastop na svetovnih prvenstvih. Nikoli ne več, kaj se ti lahko zgodi jutri zjutraj, ali čez teden dno. Mogoče se poškodujem, mogoče bodo drugi igralci na mojem položaju v boljši formi. Toda upam, da bom še dobil kakšno priložnost. Nekateri igralci nikoli v karieri ne nastopijo na svetovnem prvenstvu, jaz pa igram že na svojem drugem. Zato sem zelo hvaležen," je še dodal 25-letni vezist, ki je bil v minuli klubski sezoni tudi pod udarom kritikov v Angliji, kjer igra za Manchester United. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pako-san
25. 06. 2018 16.52
+2
Zal Pogba v glavi tud nimas kaj dosti...
FISCHER8D
24. 06. 2018 17.39
+12
No ce pa se bo upokojil pa vemo kdo mu je vzornik :p
nikoiništa
24. 06. 2018 17.19
+11
Ma daj. Kot da ga bo kdo pogrešal. Eden izmed najbolj precenjenih igralcev vseh časov. Jaz ne vem no, kaj pri Unitedu ne vidijo tega? Miljoni za prazen nič. Katastrofa
BitterTruth
30. 06. 2018 18.18
Saj vidijo ampak ce priznajo si ubijejo sanse da vsaj del kupnine dobijo nazaj