Nogomet

Pogbajev brat trdi: Mourinho je bil težava, ne Paul

Manchester, 08. 01. 2019 18.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Le redki navijači Manchester Uniteda obžalujejo slovo trenerja članskega moštva Joseja Mourinha, podobno bi lahko verjetno trdili za številne nogometaše "rdečih vragov". Med tistimi, ki so imeli najslabši odnos s Portugalcem, je bil najbolj medijsko izpostavljen francoski vezist Paul Pogba, ki je v izjavah po Mourinhovem slovesu sicer ostal zadržan, veliko več je zdaj povedal njegov brat.

Bratje Pogbajevi: 28-letna dvojčka Mathias (levo) in Florentin (desno) ter tri leta mlajši Paul v sredini.
Bratje Pogbajevi: 28-letna dvojčka Mathias (levo) in Florentin (desno) ter tri leta mlajši Paul v sredini. FOTO: AP

Sodeč po izjavah Mathiasa Pogbaja, brata vezista Manchester Uniteda in francoske izbrane vrste Paula Pogbaja, je bil Jose Mourinho glavni "netilec" nesoglasij v slačilnici kluba z Old Trafforda. Portugalca so nedavno odstavili po slabih rezultatih v njegovi tretji sezoni in (bojda) številnih javnih in malce manj javnih prerekanjih z nogometaši ter vodilnimi v klubu.

POGBA

Najbolj so odmevali Mourinhovi spopadi s francoskim reprezentantom Pogbajem, ki pa je po prihodu Oleja Gunnarja Solskjaerja zaigral veliko bolje in pomembno prispeval k dolgemu nizu zmag. V izjavah o Mourinhu je še naprej zadržan, čeprav se je sprva zdelo, da niti ni poskušal skriti zadovoljstva. Veliko več je zdaj povedal Pogbajev brat Mathias, član francoskega drugoligaša Toursa.

'Mourinho želi biti maestro'
"Težava je bil Mourinho in pika," je Mathiasa Pogbaja citiral RMC. "V slačilnici, izven slačilnice. Vse. Poznam mojega brata. Rečeš mu: 'Pojdi na igrišče, fant, in igraj!' To in vse ostalo bo storil. Pri Mourinhu pa jasno vidiš, da si želi vedno biti maestro, v središču pozornosti. Paul pa niti ne želi razmišljati o tem vidiku. Spoštuješ ga in on bo spoštoval tebe. Zaupaš mu in on bo odigral izvrstne tekme zate."

Mourinho je Paula Pogbaja pustil na klopi na zadnjih treh tekmah, ki jih je preživel na klopi Uniteda. Po Portugalčevem odhodu je Solskjaer nogometaša, ki je na lanskem svetovnem prvenstvu v Rusiji z izbrano vrsto Francije osvojil naslov prvaka, spet začel uporabljati in 25-letni vezist je ob petih zaporednih zmagah prispeval že štiri gole.

TOTMUFC

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

junij66
09. 01. 2019 09.15
+8
Važno da je imel vsak teden na novo pobarvane lase in novo frizuro. Pa da je na instalgramu objavljal svoje fotke. Kot da je maneken ne pa nogometaš. Če bi bil pošten in lačen uspehov s klubom ki ga je pripeljal za veliko odškodnino bi igral nogomet in se trudil na igrišču in tako vračal vsak euro ki je bil v njega uložen. Ne pa da glumi nekega manekena in s tem samo dokazuje da ni zrel za svoja leta
Nimasmisla
09. 01. 2019 07.44
+0
tako izsiliš menjavo trenerja ki ti ni všeč
pako-san
08. 01. 2019 22.34
+7
Ma Pogba ti res nimas nic pameti
krneki_123
08. 01. 2019 19.35
+10
Nekoga sabotiraš in potem ni problem v tebi?!