Nogomet

Slovo branilca naslova, Man. City v zadnjih minutah ušel blamaži

Southampton, 23. 01. 2021 15.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.K., STA
Komentarji
1

Na prvi sobotni tekmi četrtega kroga angleškega pokala FA se je poslovil 14-kratni zmagovalec, londonski Arsenal, ki je tudi branil naslov iz minule sezone. Varovanci španskega trenerja Mikela Artete so izgubili na gostovanju pri Southamptonu (0:1). Četrtoligaš Cheltenham Town je do 81. minute vodil proti Manchester Cityju, ki je nato s tremi goli preprečil veliko presenečenje (3:1).

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Cheltenham Town - Manchester City
    01:36
    Vrhunci tekme Cheltenham Town - Manchester City
  • Vrhunci tekme Arsenal - Southampton
    01:25
    Vrhunci tekme Arsenal - Southampton
Vodstvo prvoligaša Wolverhamptona je potrdilo, da je podpisalo pogodbo z 29-letnim brazilskim nogometašem Willianom Josejem. Napadalca, nekdanjega brazilskega reprezentanta do 20 let, je do konca sezone Angležem posodil Real Sociedad, Wolverhampton ga bo lahko nato odkupil, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Brazilec za sredino prvenstveno tekmo proti Chelseaju še ne bo na voljo. Wolverhamptonu, ki je na zadnjih devetih prvenstvenih obračunih zmagal le enkrat, manjkajo napadalci, potem ko se je novembra težje poškodoval Raul Jimenez. Jose je za Real Sociedad, kateremu se je pridružil leta 2016, na 170 tekmah dosegel 62 golov.

Na obračunu Southamptona in Arsenala na stadionu St Mary's je odločil avtogol Gabriela po polovici prvega polčasa. To je bila celo prva zmaga nogometašev z južne angleške obale proti Arsenalu v pokalu FA, kjer so "topničarji" s 14 naslovi tudi najuspešnejša ekipa, medtem ko Southampton po zmagi leta 1976 še čaka na ponovitev velikega uspeha. Po precejšnji rezultatski krizi se je končal tudi Arsenalov nepremagljivi niz, varovanci Mikela Artete so bili neporaženi na zadnjih šestih tekmah v vseh tekmovanjih, zdaj pa so izpadli še iz drugega domačega pokala in ob težavah v Premier League, kjer zasedajo 10. mesto, lahko na kakšen nov kos srebrnine upajo le še v Ligi Evropa, kjer pa jih v 1/16 finala čaka spopad s portugalskim velikanom Benfico.

Zaradi osebnih razlogov ni nastopil kapetan Pierre-Emerick Aubameyang, ki je sicer pripotoval z ekipo, Southampton pa je začel bolje in James Ward-Prowse je s predložkom iz kota v peti minuti zatresel celo prečko. Nekdanji "topničar" Theo Walcott se je tudi sam znašel v lepi priložnosti pred Berndom Lenom, čigar mreža pa se tudi ob poskusu bliskovito hitrega Angleža ni zatresla. Domačini so zasluženo povedli v 24. minuti, ko je Gabriel mimo svojega vratarja preusmeril nizek predložek Kyla Walkerja-Petersa. V drugem polčasu so Londončani pokazali več in Rob Holding je po podaji iz kota zapravil lepo priložnost za izenačenje, tako kot Eddie Nketiah, ki ga je po dobri uri igre zaustavil Fraser Forster. Malce prej je grdo z neposredne bližine prek vrat meril tudi Walcott. Nketiah bi lahko ponovitev tekme izsilil tudi v sodnikovem podaljšku drugega polčasa, a spet ni bil dovolj natančen, tako da so se napredovanja veselili domači "svetniki". Ti se bodo v petem krogu februarja udarili z Wolverhampton Wanderersi, ki so bili že v petek v gosteh boljši od nižjeligaša Chorleyja (1:0).

Statistika tekme Southampton - Arsenal.

Manchester City je šele v zaključku drugega polčasa uprizoril preobrat proti četrtoligašu Cheltenham Townu, ki ga je na koncu izločil s 3:1. Pred dvobojem je bilo veliko govora o tem, da se bo morala gostujoča ekipa zaradi veljavnih protokolov pred tekmo preobleči kar v klubskem baru, Josep Guardiola pa je gostiteljem na srce položil, da naj njegovih varovancev ne poskušajo premamiti s kakšnim kozarcem piva. Guardioli vse do 81. minute ni bilo do smeha, saj so njegovi varovanci po zadetku Alfieja Maya v 59. minuti celo zaostali z 0:1, potem ko je bila tekma zaradi več pirotehničnih sredstev, ki so jih neznanci odvrgli ob igrišču, v prvem polčasu za več minut celo prekinjena. Po vodilnem zadetku Maya je City potreboval velik preobrat, ki ga je v 81. minuti začel Phil Foden, tri minute kasneje pa nadaljeval Gabriel Jesus. V sodnikovem podaljšku je nato napredovanje Cityju dokončno zagotovil Ferran Torres.

Statistika tekme Cheltenham Town - Manchester City.
Statistika tekme Cheltenham Town - Manchester City. FOTO: Sofascore.com
Koronavirus pasica november

Izidi 4. kroga pokala FA:

Cheltenham Town ‒ *Manchester City 1:3 (0:0)
May 59.; Foden 81., Jesus 84., Torres 90.

Brighton & Hove Albion* ‒ Blackpool 2:1 (1:1)
Bissouma 27., Alzate 58.; Madine 45.

Sheffield United* ‒ Plymouth Argyle 2:1 (1:0)
Basham 39., Sharp 47.; Camara 75.

West Ham United* ‒ Doncaster Rovers 4:0 (2:0)
Fornals 2., Jarmolenko 32., Butler 54./avt., Afolayan 78.

Southampton* ‒ Arsenal 1:0 (1:0)
Gabriel 24./avt.

Barnsley* ‒ Norwich City 1:0
Millwall ‒ *Bristol City 0:3
Swansea City* ‒ Nottingham Forest 5:1

- že odigrano:
Chorley ‒ *Wolverhampton Wanderers 0:1
* - napredoval v naslednji krog

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
23. 01. 2021 18.22
-2
Čestitke svetnikom....