Nogomet

Atalanta z deseterico izločila Lazio, brez težav za Juventus

Bergamo, 27. 01. 2021 18.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V italijanskem pokalnem tekmovanju sta bili v četrtfinalu na sporedu še dve tekmi. Na prvi sta se pomerila Atalanta in Lazio. Atalanta je zmagala s 3:2, pa čeprav je v drugem polčasu ostala le z deseterico, izključen je bil Palomino. Josip Iličić ni dobil priložnosti za igro. Na večerni tekmi sta se pomerila še Juventus in Spal, Torinčani so zmagali s 4:0.

Atalanta - Lazio
Atalanta - Lazio FOTO: AP

Zanimiva tekma se je odvila v Bergamu, v polfinale pa se je uvrstila Atalanta. V prvem polčasu sta obe moštvi dosegli pod dva gola. Za gostitelje je že v sedmi minuti gol dosegel Berat Djimsiti, Vedat Muriqi je izenačil deset minuti zatem. Gostje so nato v 34. povedli z 2:1, strelec je bil Francesco Acerbi, a je le tri minute zatem izenačenje za Atalanto zagotovil Ruslan Malinovskiy

Drugi polčas se ni začel po željah Atalante, saj je bilo v 53. minuti izključen Jose Luis Palomino, a je le štiri minute zatem Aleksej Mirančuk dosegel gol za vodstvo s 3:2. Ta gol se je izkazal za ključnega za zmago in preboj v polfinale italijanskega pokalnega tekmovanja. Duvan Zapata je sicer nato še v 66. minuti zapravil enajstmetrovko za morebitno povišanje na 4:2. Nogometaši Atalante so bili nato pod velikim pritiskom Lazia do konca tekme, a so zdržali. 

Josip Iličić je bil na klopi, a ni dobil priložnosti za igro, ni ga bilo v začetni enajsterici, niti kasneje med tremi menjavami, ki jih je opravil domači trener Gian Piero Gasperini.

Atalanta - Lazio
Atalanta - Lazio FOTO: Sofascore.com

Na drugi tekmi dneva sta se v Torinu pomerila Juventus in drugoligaš Spal. Gostitelji so igrali brez Cristiana Ronalda, ki je dobil prost večer, manjkal je tudi poškodovani Paul Dybala. Trener Andrea Pirlo je na igrišče poslal naslednjo enajsterico: Gianluigi Buffon, Radu Dragusin, Merih Demiral, Matthijs de Ligt, Gianluca Frabotta, Federico Bernardeschi, Nicolo Fagioli, Adrien Rabiot, Aaron Ramsey, Alvaro Morata, Dejan Kulusevski.  

Domači že v prvem polčasu nakazali, kako se bo razpletla tekma. Za vodstvo je poskrbel Alvaro Morata, ki je izkoristil enajstmetrovko v 16. minuti. Adrien Rabiot je sicer najprej dobil rumen karton zaradi simuliranja, a je glavni sodnik s pomočjo video posnetka (VAR) naknadno dosodil najstrožjo kazen zaradi prekrška nad Francozom. V 33. minuti je izid na 2:0 povišal Gianluca Frabotta

V drugem polčasu tudi dva gola domačih, Dejan Kulusevski je v 78. minuti povišal na 3:0, končni izid pa je v sodnikovem podaljšku, v 94. minuti, postavil Federico Chiesa, ki je v igro vstopil v 67 minuti. Juventus se je z visoko zmago uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z milanskim Interjem, ki je v četrtfinalu izločil mestnega tekmeca AC Milan. Atalanta na svojega polfinalnega tekmeca še čaka.

Statistika tekme Juventus - Spal
Statistika tekme Juventus - Spal FOTO: Sofascore.com

Izida:
Atalanta - Lazio 3:2 (2:2)
Djimsiti 7., Malinovskiy 37., Mirančuk 57.; Muriqi 17., Acerbi 34.
RK: Palomino 53. (Atalanta)

Juventus - Spal 4:0 (2:0)
Morata 16. (11-m), Frabotta 33., Kulusevski 78., Chiesa 90+.

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mptour
28. 01. 2021 10.39
+4
Zdej se vidi kakšna okrepitev je CR za Juve. Predvsem, ko ga ni.
glavni Baja
28. 01. 2021 08.49
+2
finale atalanta : juventus
niktalop
27. 01. 2021 21.29
-1
Če ne bi videl naslova bi mislil da je igral albanski klub proti ruskemu.