Nogomet

‘Pokliči agenta, želim si zaigrati za Fulham’

London, 03. 07. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Aleksandar Mitrović je v tej sezoni s 23 zadetki najučinkovitejši nogometaš Fulhama. 25-letni Srb je bil v drugi polovici sezone 2017/2018 v klub sprva posojen od Newcastle Uniteda. Svojo prvo pogodbo s “kočarji” pa je podpisal v sila nevsakdanjih okoliščinah.

Aleksandar Mitrović je pri 25 letih za srbsko reprezentanco zabil že sijajnih 34 zadetkov.
Aleksandar Mitrović je pri 25 letih za srbsko reprezentanco zabil že sijajnih 34 zadetkov. FOTO: AP

Pri srakah nezadovoljni Aleksandar Mitrović, ki je v prvi polovici sezone 2017/2018 v Premier League zaigral zgolj šestkrat, si je pozimi leta 2018 obupno želel prestopa. Zanj sta se zanimala francoski Bordeaux in belgijski Anderlecht, za katerega je 25-letnik že igral pred prihodom na Otok. Zaradi dobrih izkušenj iz preteklosti se je odločil za Belgijce, na zadnji dan zimskega prestopnega roka je Mitrović tako odpotoval v Bruselj na podpis pogodbe.

"Vesel sem bil, da se bom vrnil v Belgijo, a je nato prestop tik pred zdajci padel v vodo. Anderlechtu ni uspelo prodati enega od nogometašev v Udinese, zato ni imel dovolj denarja. Nato so me iz Newcastla obvestili, da se zame zanimajo tudi pri Middlesbroughu. Odvrnil sem jim, da mi je vseeno, samo da na koncu pride do prestopa," je za angleško nogometno revijo FourFourTwo zgodbo začel Mitrović.  

"Ker je bilo do konca prestopnega roka le še nekaj ur, sem postajal vse bolj nestrpen. Na telefonu sem bral stara WhatsApp sporočila, ko sem zagledal kontakt Slaviše Jokanovića (tedanjega trenerja Fulhama, op. a.). Le nekaj dni pred tem me je klical, a sem njegovo ponudbo zavrnil, saj sem že bil dogovorjen z Anderlechtom."

 

Aleksandar Mitrović je v tej sezoni del druge angleške lige.
Aleksandar Mitrović je v tej sezoni del druge angleške lige. FOTO: Sofascore.com

"Bilo mi je dolgčas, zato sem mu zgolj napisal: 'Oj, kako si?'. V odgovoru me je vprašal, ali je res, da se z Anderlechtom nisem uspel dogovoriti, in dodal, da tudi on potrebuje napadalca. Ko sem prebral to, nisem razmišljal. Odvrnil sem mu: 'Ja, prosim. Želim igrati za Fulham. Pokliči mojega agenta.' Na koncu sem pogodbo podpisal kar v Belgiji," je zanimivo anekdoto razkril najboljši strelec druge angleške lige v tej sezoni. 

Mitrović je nato do konca sezone 2017/2018 zabil 12 zadetkov in novemu klubu pomagal do napredovanja v Premier League. Fulham ga je le nekaj dni zatem uradno odkupil za 25 milijonov evrov. V letošnji sezoni pa so ga bralci nogometne revije FourFourTwo  razglasili celo za najboljšega nogometaša druge angleške lige (Championship, op. a.).

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Benzzz
05. 07. 2020 21.39
+1
Golgeter.nerealno dobra igra z glavo Zasluži si več!!
Rade 74
03. 07. 2020 08.27
+16
Bravo Mitrović naš Grobar.
OlalaKokoĐambo
03. 07. 2020 08.55
+13
Rade celo mi na Severu ga imamo radi... Je odlicen napadalec in se boljsi clovek..zato respekt tudi od rivala... Lp