Nogomet

Poletno 'čiščenje' pri velikanih skrbi nasprotnike: Bavarci spet o Kloppu

München, Madrid, 15. 03. 2019 11.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pri nemškem in španskem velikanu Bayernu iz Münchna in Real Madridu nikakor ne morejo biti zadovoljni z letošnjo sezono v najelitnejšem nogometnem evropskem klubskem tekmovanju, saj sta oba izpadla v osmini finala. V obeh klubih so že napovedali spremembe, v Madridu so tudi že zamenjali trenerja. Za podobno potezo bi se lahko odločili tudi na Bavarskem, kjer iščejo tudi novega velikega zvezdnika.

Zidane (na fotografiji) se je senzacionalno poslovil in morda še bolj senzacionalno vrnil na Realovo klop v nekaj več kot devetih mesecih.
Zidane (na fotografiji) se je senzacionalno poslovil in morda še bolj senzacionalno vrnil na Realovo klop v nekaj več kot devetih mesecih. FOTO: AP

Santiaga Solarija je na klopi belega baleta zamenjal Zinedine Zidane, ki je Real Madrid popeljal do treh zaporednih naslovov v Ligi prvakov med letoma 2016 in 2018. Zidane je za poletje obljubil spremembe, Real je na primer že podpisal pogodbo z 21-letnim brazilskim obrambnim nogometašem Ederjem Militaom, ki bo iz portugalskega Porta v špansko prestolnico prišel po koncu te sezone, poroča STA.

REAL

Na zadnjih enajstih letošnjih tekmah ‒ možnosti za naslov španskega prvaka tudi praktično nimajo več, saj Real za vodilno Barcelono zaostaja 12 točk ‒ pa bo francoski nogometni strokovnjak poskušal dobiti nekatere odgovore glede zdajšnjih igralcev. Vprašaj se gotovo postavlja pod ime Valižana Garetha Bala, s katerim je že lani Zidane izgubljal potrpežljivost. Bala večino letošnje sezone težijo poškodbe in nikakor ne uspe zapolniti praznine, ki jo je pustil odhod Cristiana Ronalda.

Navas (desno) je bil med osvajalskimi pohodi Reala v zadnjih letih morda celo premalokrat opevan.
Navas (desno) je bil med osvajalskimi pohodi Reala v zadnjih letih morda celo premalokrat opevan. FOTO: AP
V Münchnu se, ne prvič v zadnjih letih, govori o možnosti prihoda Jürgena Kloppa. Trener Liverpoola je bil za Bavarce usoden sredi tedna na povratni tekmi osmine finala (1:3), vodstvu serijskih nemških prvakov pa naj bi bil všeč njegov privlačen in napadalen slog igre. Kot nekdanji trener Mainza in velike nasprotnice Bayerna, Borussie Dortmund, seveda zelo dobro pozna Bundesligo. "To bi bilo nekaj neverjetnega," je po izpadu proti Liverpoolu o možnosti prihoda Kloppa dejal legendarni branilec Bayerna Franz Beckenbauer. "Jürgen je bil tisti, ki je Nemce naučil igrati hitro," je dodal. Prvič naj bi Bayern poskušal Kloppa pripeljati že po upokojitvi Ottmarja Hitzfelda leta 2008, Uli Hoeness je Kloppa poklical in vprašal, če bi bil pripravljen sprejeti ponudbo v primeru, da jo zavrne Jürgen Klinsmann. Kljub temu, da je bil Klopp pripravljen priti v München, so se Bavarci odločili za svojega nekdanjega napadalca, ki pa je z ekipo močno razočaral in moral oditi še pred koncem sezone.

Bo Keylor Navas spet vratar št. 1?
Potem je tu vprašanje vratarja, Zidane je bil močno na strani Keylorja Navasa in je bil proti prihodu novega vratarja. Po Zidanovem odhodu je Real za 40 milijonov evrov kupil Thibauta Courtoisa, ki pa nekako ni upravičil nakupa. Solari je dal prednost Courtoisu, Navasa pa je pustil na hladnem. Zidane se bo moral odločiti tudi, ali bo dal prednost Marcelu, ki ga močno ceni zaradi značaja in izkušenj, ali mlademu 22-letnemu Sergiu Reguilonu, ki je upravičil zaupanje Solarija. Tu je tudi še odločitev med mladim Marcosom Llorentejem in Casemirom, ki tako kot Toni Kroos ni imel najboljše sezone. Novo priložnost pa utegne dobiti Isco, ki pod Solarijevem vodstvom ni začel niti ene tekme v španskem prvenstvu in je bil praktično na izhodnih vratih.

Na drugem koncu Evrope pa bavarski velikan Bayern sicer ostaja v igri za naslov nemškega prvaka, a se prvič po letu 2011 ni uspel uvrstiti v četrtfinale Lige prvakov. Bayernovi nogometaši so v povprečju stari 30 let, tako da bodo v klubu morali razmisliti o pomladitvi ekipe. Jasno je, da junija pogodba poteče 35-letnima Arjenu Robbnu in Francku Riberyju ter 33-letnemu Rafinhi. Potrjeno je tudi, da se bo klubu poleti iz Stuttgarta pridružil 22-letni francoski bočni branilec Benjamin Pavard.

BAYERN

Rummenigge: Naši navijači imajo še trikrat manj potrpljenja kot mi v klubu
Bayern naj bi Chelseaju poslal že več ponudb za 18-letnega napadalca Calluma Hudsona-Odoija, želji pa ostajata tudi Lucas Hernandez iz Atletico Madrida ter 23-letni Timo Werner, ki se mu pogodba z RB Leipzigom izteče leta 2020 in naj bi zamenjal 30-letnega napadalca Roberta Lewandowskega.

Bavarci so se na tekmah z Liverpoolom dobro upirali, a na koncu izpadli pred domačimi navijači.
Bavarci so se na tekmah z Liverpoolom dobro upirali, a na koncu izpadli pred domačimi navijači. FOTO: AP

"V klubu nimamo potrpljenja in naši navijači ga imajo še trikrat manj. Ta klub želi uspeti," je o visokih klubskih zahteval dejal predsednik kluba Karl-Heinz Rummenigge, ki ga tako kot trenerja Nika Kovača, če bo hrvaški strateg seveda ostal na klopi, do jeseni čaka še veliko dela. Neuspeh Bayerna in napovedi o "čistki" skrbijo bavarske nasprotnike tako v domačem kot v tujih prvenstvih, saj Bavarci v iskanju novega zvezdnika, okoli katerega bi lahko zgradili ekipo, ne nameravajo skopariti.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

disorderliness
16. 03. 2019 08.25
+0
Vsem moštvom na tem svetu bi moral biti trener Klopp. Mogoče bi bili potem šefi in navijači zadovoljni.
Definbahija
15. 03. 2019 22.36
+2
Občasno se mi zdi kodt da bi balkanski arbajtarji šli na delo v Minken. In zraven še Nemce naučili bakanskega nabijanja v 3 krasne
blazter
15. 03. 2019 19.18
+3
Hm, cene igralcev pa v nebo. Gnusno.
Kollerik
15. 03. 2019 16.27
+5
Sem mislil, da bo samo ATM izpadel na tako beden bunkeraški način, pa sem se zmotil. Saj se zgodi, da kdaj nezasluženo izgubi tudi boljša ekipa, toda tole šlamastiko od "igre" Bayerna pa res ni nihče pričakoval. Ko da nimajo nič "cojones".... bedno. Ja nč, taprvo ekspresno nagnat takockastega duvatorja Kovača, nato pa v remont ekipe.
RUBEŽ
15. 03. 2019 15.19
+8
Prvo in osnovno : nagnat Kovača&co. Ker on je največji krivec, da je Bayern izpadel iz CL. Tako " kukavički " kot je igral Bayern proti Lpoolu ni igral še nikoli, kolikor jaz pomnim. In to ni malo. Je pa res, da bodo potrebne tudi okrepitve. Ampak, pod 1 po moje, za trenerja je potrebno postaviti nemca.
Stipe Mesi?
19. 03. 2019 11.55
-1
Kovač ni nič kriv in je top trener in človek. Mislim, da uprava Bayerna to dobro ve zato glede njega nebo nobenih sprememb. Razni kavč selektorji pa pojma nimate in nehajte se že delat pametne na nivoju managerjev Bundes lige.
Hellsrael
15. 03. 2019 11.44
+10
Denarja glede na vaso financno perfekcijo inate vec kot dovolj, torej mosnjicek odpreti in pripeljati zvezde
krnekilojz
15. 03. 2019 14.34
+6
kdo od zvezd bo hotel v Bayern je pa drugo vprašanje.